Vanliga frågor och svar

Här sammanställer vi de vanligaste frågorna vi får. Har du ytterligare frågor är du välkommen att ställa dem här.

 • Sälja bostad

  Hur vet jag vad min bostad är värd?

  Det första du bör göra är att värdera din bostad för att ta reda på vad du kan förvänta dig av din bostadsaffär. En värdering är helt kostnadsfri och går ut på att en av Notars mäklare, som är specialiserad på just ditt område, kommer hem till dig för en rådgivning och värdebedömning.

  Du kan kontakta närmaste kontor för en kostnadsfri värdering, men det allra enklaste är förstås att fylla i en önskan om en värdering på vår hemsida så kontaktar vi dig.

  Prova även vår kostnadsfria värderingskalkylator för att få ett uppskattat värde på din nuvarande bostad. Kalkylatorn visar dig en lista på alla de bostäder som vi har sålt i ditt område och ger dig ett uppskattat värde baserat på försäljningen de senaste 12 månaderna. Här kan du se vad grannen sålde sin bostad för. Du behöver endast fylla i ditt postnummer men ju fler fält du fyller i, ju mer precis blir beräkningen. Färre fält ifyllda ger större spann på träffar.

  Hur säljer jag min bostad?

  Att sälja sin bostad är ett stort steg. Notar gör det enkelt med vår femstegsmodell som guidar dig genom hela försäljningsprocessen. Du kan även se vår enkla film där vi berättar om vad du ska tänka på vid försäljningen av din bostad.

  Det första steget är alltid att värdera din bostad med en mäklare.

  När mäklaren besöker dig passar vi på att berätta vad du kan göra för att öka värdet och går igenom hela försäljningsprocessen med dig på plats. När det sedan är dags att sälja din bostad så kommer du och mäklaren tillsammans fram till hur ni ska marknadsföra bostaden. Sedan är det dags för en visning.

  Vi visar oftast din bostad på en söndag och har en omvisning följande måndag eller tisdag. Efter önskemål och med ditt godkännande visar vi även lägenheten enskilt för de potentiella köpare som efterfrågar detta. Efter visningen vårdar Notar alla kontakter och bud och ser till att du som säljare är uppdaterad.

  När budgivningen är avslutat så träffas samtliga parter, säljare, köpare och mäklare och kommer tillsammans överens om tillträde, betalningsvillkor, överlämning med mera. När det är dags att skriva under kontrakten träffas alla parter på ett av Notars kontor och går i lugn och ro igenom alla delar av kontraktet.

  Varför ska jag sälja min bostad med Notar?

  Att sälja sin bostad är för de allra flesta en av de viktigaste affärerna som innebär ett omfattande ansvar och en uppsjö av lagar och regler att förhålla sig till. Notars mäklare vägleder dig genom hela försäljningsprocessen och ser till att allt går rätt till in i minsta detalj.

  Att anlita Notar innebär att du ställer höga krav på din mäklare. Det gör vi också. Fastighetsförmedling är vad vi tycker om att arbeta med och vad vi är bäst på. Notars starka varumärke och våra engagerade mäklare lägger grunden för att du ska få det högsta försäljningspriset som marknaden är beredd att betala. Läs mer om varför du ska välja oss när du ska sälja din bostad på Därför Notar

  Vad ska jag tänka på och förbereda inför fotografering av min bostad och en visning?

  Inför fotografering

  När du ska sälja din bostad med Notar så kommer professionella fotografer hem till dig för att fota din bostad. Bilderna hamnar sedan på Notars hemsida, bostadsannonser i tidningar, i våra skyltfönster och på vår Facebooksida. Självklart kan man utöka vart man vill synas beroende på den typ av marknadsföring man väljer. Innan fotograferingen går du och din mäklare igenom vad som behövs förberedas och du kan enkelt följa vår ”checklista inför fotografering” som du finner under Mitt Notar och dokument.

  Inför en visning

  Innan du ska visa din bostad så brukar vi rekommendera att man anlitar en städfirma som visnings-städar bostaden. Under Mitt Notar och Notars Vänner finner du de företag som vi samarbetar med bland annat städfirmor med en fin rabatt.

  Se även får checklista som är viktig att gå igenom innan en visning. Checklistan, "inför en visning" finner du under Mitt Notar och Dokument.

 • Köpa Bostad

  Hur köper jag en bostad hos Notar?

  Att köpa en bostad är både en stor och viktig investering. Notar hjälper dig med att hitta ditt drömboende och ser sedan till att köpet blir en trygg och trevlig affär. Notar gör det enkelt med vår sexstegsmodell som visar dig vägen till din nya bostad.

  Varför ska jag köpa min bostad med Notar?

  Att finna sitt drömboende och köpa en bostad kan vara lättare sagt än gjort. På Notar erbjuder vi en service som inte går att matcha någon annanstans. Vi har dessutom utarbetat en sökmotor som gör det enkelt för dig att finna vad du söker. Med personliga inställningar och optimerade sökfunktioner blir letandet både roligt och tidsbesparande.

  Med vår bevakningstjänst får du alltid de senaste bostäderna skickade till dig per mail eller SMS så fort vi lägger upp dem på vår hemsida. Du kan dessutom följa alla våra budgivningar live på vår hemsida under varje objekt.

  Läs mer här om varför du ska välja Notar när du ska köpa ditt nya hem. Varmt välkommen på en visning med Notar!

 • Kontakt

  Hur finner jag ett specifikt kontor/en specifik mäklare?

  Sök kontor

  På vår kontaktsida finner du en sida för varje Notar-kontor med kontaktuppgifter och information. Här finner du även en karta till kontoret och ser du även vilka mäklare och assistenter som arbetar på vårt kontor närmast dig.

  Sök Personal

  Om du vill kontakta en specifik person som arbetar på Notar finner du alla anställda hos Notar på kontakta oss och sök personal.

  Du kan även skriva in namnet på personen du söker för att få en träff direkt på sidan.
  Under varje anställd har du alla kontaktuppgifter och en kontakta-knapp där du kan skicka ett meddelande till oss direkt på hemsidan så ringer vi upp dig så fort vi får möjlighet.

  Om du är nöjd med din mäklare kan du skicka kontaktuppgifterna med en bild till någon du känner genom att klicka på tipsa-knappen under varje anställd.

  Din Mäklare

  Om du säljer eller köper en bostad med Notar finner du kontaktuppgifter och en bild till din mäklare under Mitt Notar och Profil.

 • Mitt Notar

  Vad är Mitt Notar och varför ska jag registrera mig?

  Som medlem i Mitt Notar får du tillgång till erbjudanden och tjänster som underlättar allt som har med ditt boende att göra. Vi har skapat ett virtuellt rum endast för dig. Oavsett om du ska sälja eller köpa en bostad, eller har sålt eller köpt en bostad via Notar, så kan du alltid återkomma för att bland annat ladda ner dina dokument, checklistor, skapa favoriter, följa vår visningskalender och mycket mer.

  Erbjudandena passar alla - oavsett om du har planer på att flytta, är mitt uppe i en försäljning eller trivs utmärkt där du bor.

  Kostar det något att bli medlem i Mitt Notar?

  Som medlem har du, helt kostnadsfritt tillgång till den mest användbara klubben för dig som vill få ut mesta möjliga av ditt boende. Varmt välkommen till din egen sida hos Notar!

  Du kan enkelt registrera dig via Facebook-inloggning eller fylla i dina uppgifter under knappen Registrera.

  Hur skapar jag en bevakning av bostäder?

  På Notar har vi utarbetat en sökmotor som gör det enkelt för dig att finna vad du söker. Ibland finner man dock inte det man letar efter. Vi har därför skapat en bevakningstjänst som gör att du fyller i dina önskemål och så fort vi ska sälja en bostad som matchar dina val så får du all information om bostaden per sms eller e-post.

  Det första du behöver göra är att logga in på Mitt Notar. Om du inte redan är medlem så kan du logga in via Facebook eller enkelt fylla i dina uppgifter under registrera. Sedan finner du fliken som heter Bevakning.

  Genom att klicka på knappen under bevakningar så aktiverar du tjänsten. Därefter anger du om du vill ha dina bevakningar per e-post, sms eller båda. Sedan fyller du i område, rum, storlek, pris och sedan klickar du på spara. Nu meddelar vi dig så fort vi finner en bostad som matchar dina önskemål.

  Du kan när som helst logga in och ändra på dina val eller inaktivera tjänsten.

  Vad är Favoriter?

  Om du vill planera de visningar som du vill gå på eller vill följa budgivningar kan du markera de objekt du tycker är intressanta genom att klicka på “lägg till som favorit”. På Mitt Notar finner du sedan alla dina favoriter i en lista under fliken Favoriter. Här kan du även kontakta ansvarig mäklare eller visa objekten för dina vänner och på Facebook.

 • Press

  Vem är pressansvarig hos Notar och vart finner jag mer information om er?

  Vi hänvisar all press till vårt pressrum där du finner kontaktuppgifter till vår pressansvarig, Henrik Rundgren. Henrik finns tillgänglig för frågor både via mail och telefon under dygnets alla vakna timmar.

  Henrik Rundgren

  Kvalitetsansvarig, Pressansvarig

  08-553 601 86 · 0708-99 79 06

  All övrig information om Notar finns under Om Notar.

  Vart kan jag läsa och följa nyheter och pressmeddelanden om Notar?

  De senaste nyheterna och våra pressmeddelanden håller vi uppdaterade på vår PR-sida, My News Desk och på vår Facebooksida. Du kan även följa oss på Twitter.

  Som en servicetjänst till journalister erbjuder vi möjligheten att finnas med på vår maillista för pressreleaser. Maila gärna Henrik Rundgren, Pressansvarig på henrik.rundgren@notar.se med namn och mailadress så uppdaterar jag listan så att du får nyheterna från oss först av alla.

 • Jobba på Notar

  Söker Notar medarbetare?

  På Notar söker vi ständigt efter de bästa och hungrigaste mäklarna oavsett vilka lediga tjänster vi har ute.

  Notars varumärke bygger på lokala kontor och mäklare som är villiga att utvecklas. Vi söker lagspelare som kan och vill sporra varandra till framgång. Notar erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas i form av utbildningar med Sveriges bästa mäklare och även möjligheten att få driva ditt eget kontor. Dessutom har vi alltid väldigt roligt på Notar!

  Passar beskrivningen in på dig kan det vara du som blir vår nästa stjärnmäklare eller assistent! Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss så kontaktar vi dig på en gång! Glöm inte att bifoga CV, ett personligt brev och gärna ett foto på dig till jobb@notar.se

  Om du har några frågor kring våra tjänster kan du kontakta vår rekryteringsansvarig Camilla Carlberg på 070 999 79 21 eller camilla.carlberg@notar.se.

  Läs mer på vår jobbsida

  Hur är samanhållningen på Notar?

  På Notar är vi ca 100 anställda och 20 kontor och något som vi är väldigt stolta över är just vår samanhållning. Oavsett vilket kontor du arbetar på så har vi flera olika utbildningar varje månad med Sveriges bästa mäklare. Vi ser till så att hela Notar ständigt utvecklas och att vi lär oss av varandra.

  En stor fördel med att arbeta som mäklare för Notar är att du inte är begränsad till att sälja enbart i det område där du har ditt kontor utan får sälja bostäder vart du vill. Det gör att vi alltid hjälps åt och uppmuntrar varandra.

  För att kunna jobba hårt måste man även ha roligt! Vi åker därför på resor tillsammans och ser till att träffas upp så ofta vi kan.

 • Franchise

  Hur ingår jag i franchise med Notar?

  Notar växer och expanderar och varje år så öppnar vi nya kontor. Vi är därför på jakt efter dig som brinner för att driva ditt eget mäklarkontor och som vill bedriva en verksamhet där våra kunder får en utomordentlig service som levereras i god tid med högsta kompetens. Tillsammans med dig vill vi erbjuda en modern och attraktiv produkt.

  Vi har kontinuerligt utbildningar för våra mäklare och franchisetagare för att ständigt öka kompetensnivån, utvecklingen och kvaliteten på våra tjänster. Dessutom ser vi till att ha roligt! På Notar är du en del av ett företag som leder utvecklingen på vår marknad.

  Vill du vara med oss och leda utvecklingen? Kontakta VD Pasha Sabouri 0708-99 79 16 eller pasha.sabouri@notar.se för funderingar och mer information.

  Läs mer om franchise hos Notar.