Om Notar

När Notar grundades i Norge i slutet av 1980-talet, fanns det ännu inte någon större specialkompetens för bostadsförsäljning. I Norge var det mestadels advokatbyråerna som ordnade bostadsaffärerna och det var på en av dessa byråer som två unga advokater fick idén om att enbart ägna sig åt att förmedla bostäder. Den innovativa duon fick dock inte gehör för sina tankar på advokatbyrån de jobbade på och valde istället att starta eget 1987.

Notar blev Notar

Första uppgiften blev att välja ett namn till det nystartade företaget och det visade sig bli en enkel affär. En bostadsaffär handlar ju faktiskt om att göra både köpare och säljare lyckliga. De tog således namnet på rättvisans våg, Notar. Så ser ju mäklarens roll ut, det gäller att inte tippa över åt något håll för att skapa en bra och trygg affär.

Notar i Sverige

Företaget Notar blev väldigt populär och växte snabbt. 1997 kom Notar äntligen till Sverige, och det första kontoret öppnades på Linnégatan i Stockholm. Expansionen gick nämligen snabbt och redan tre år senare hade Notar 8 kontor i Stockholm.

År 2009 valde den svenska och den norska delen av företaget att gå skilda vägar och Notar Sverige AB bildades. Notar Sverige AB köpte samtliga rättigheter till varumärket Notar i Sverige och företaget valde en ny inriktning. Notar blev en renodlad franchisekedja och det första kontoret i ny regi öppnades i Hammarby Sjöstad. I dag finns det närmare 140 Notar-mäklare utspridda på 35 kontor runt om i landet och Notar fortsätter sin expansion i Sverige.

Allt fler kunder har förstått betydelsen av en kraftig marknadsföring när man säljer sin bostad och alltfler har hittat sin drömbostad.

Notar Årets Mäklakedja fyra år i rad!

Torsdagen den 23 mars bjöd Hemnet in till den fjärde upplagan av Sveriges bostadsgala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. I kampen om dem fyra prestationspriserna har Notar med över 5 300 förmedlade bostäder till ett värde av drygt 18 miljarder kronor ännu en gång korats som Årets Mäklarkedja 2022! Notar blev åter igen den mäklarkedja som har flest antal sålda bostäder per aktiv fastighetsmäklare i Sverige under ett kalenderår de senaste fyra åren!

Välkommen till Notar - välkommen hem!