Om Notar

När Notar grundades i Norge i slutet av 1980-talet, fanns det ännu inte någon större specialkompetens för bostadsförsäljning. I Norge var det mestadels advokatbyråerna som ordnade bostadsaffärerna och det var på en av dessa byråer som två unga advokater fick idén om att enbart ägna sig åt att förmedla bostäder. Den innovativa duon fick dock inte gehör för sina tankar på advokatbyrån de jobbade på och valde istället att starta eget 1987.

Notar blev Notar

Första uppgiften blev att välja ett namn till det nystartade företaget och det visade sig bli en enkel affär. En bostadsaffär handlar ju faktiskt om att göra både köpare och säljare lyckliga. De tog således namnet på rättvisans våg, Notar. Så ser ju mäklarens roll ut, det gäller att inte tippa över åt något håll för att skapa en bra och trygg affär.

Notar i Sverige

Företaget Notar blev väldigt populär och växte snabbt. 1997 kom Notar äntligen till Sverige, och det första kontoret öppnades på Linnégatan i Stockholm. Expansionen gick nämligen snabbt och redan tre år senare hade Notar 8 kontor i Stockholm.

År 2009 valde den svenska och den norska delen av företaget att gå skilda vägar och Notar Sverige AB bildades. Notar Sverige AB köpte samtliga rättigheter till varumärket Notar i Sverige och företaget valde en ny inriktning. Notar blev en renodlad franchisekedja och det första kontoret i ny regi öppnades i Hammarby Sjöstad. I dag finns det närmare 140 Notar-mäklare utspridda på 35 kontor runt om i landet och Notar fortsätter sin expansion i Sverige.

Allt fler kunder har förstått betydelsen av en kraftig marknadsföring när man säljer sin bostad och alltfler har hittat sin drömbostad.

Hemnet utser Notar till Årets Mäklarkedja för 5:e året i rad!

Den 7 mars 2024 bjöd Hemnet in till den femte upplagan av Sveriges största bostadsgala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. I kampen om de femte prestationspriset har vi förmedlat 28,1 bostäder per aktiv mäklare till ett värde av drygt 16 miljarder kronor och ännu en gång korats till Årets Mäklarkedja 2023! Denna vinst är ett bevis på att våra kunder uppskattar vad vi gör och att vi jobbar lite hårdare än alla andra.

Välkommen till Notar - välkommen hem!