Sälja lägenhet & bostadsrätt

Fyll i dina uppgifter här eller ring oss på
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Sälj din bostadsrätt med Notar - En resa mot enkelhet, expertis & högt slutpris

När det är dags att ta nästa steg och sälja din bostadsrätt, vill du ha en partner som förstår värdet av ditt hem och har den expertis som krävs för att maximera dess försäljningspotential. Välkommen till Notar - din pålitliga partner för en smidig och framgångsrik bostadsrättsförsäljning.

Varför välja Notar för din bostadsrättsförsäljning?

Expertis som gör skillnad

Notar bringar med sig årtionden av erfarenhet och djupgående kunskap om fastighetsmarknaden. Våra skickliga mäklare är specialiserade på bostadsrättsförsäljningar och har en beprövad och framgångsrik meritlista.

Individuell planering

Varje bostadsrätt är unik, och vår första uppgift är att skapa en individuell och strategisk plan för att maximera värdet av just din bostadsrätt. Vi anpassar vår strategi efter dina mål och fastighetens unika egenskaper.

Så går det till när du ska sälja din bostadsrätt med Notar

Kostnadsfri värdering & rådgivning

Vi inleder processen med en kostnadsfri värdering och personlig rådgivning. Våra mäklare kommer till din bostadsrätt för att analysera dess potential och ge dig insiktsfulla råd för att maximera dess attraktionskraft på marknaden.

Du förbinder inte dig till att sälja din lägenhet med Notar bara för att vi utför värderingen. Fyll i en önskan om värdering här på vår hemsida eller kontakta ditt närmaste Notar-kontor.

Stylingtips & fotografering

För att maximera din bostadsrätts attraktionskraft hjälper vi dig med stylingtips och professionell fotografering. Vi strävar efter att fånga lägenhetens bästa sidor och presentera den på ett sätt som lockar potentiella köpare

Skräddarsydd marknadsföring

Notar skapar en skräddarsydd marknadsföringsstrategi som framhäver de bästa sidorna av din bostadsrätt. Professionell fotografering, välplanerade visningar och strategisk annonsering används för att nå potentiella köpare på rätt platser och vid rätt tidpunkter.

Notar har en stark närvaro på marknaden och vi använder oss av olika kanaler för att marknadsföra din bostadsrätt. Bland annat ingår alltid annons på notar.se, hemnet.se, bovision.se, booli.se med flera. Vi tar hand om allt rörande annonsering så att du kan fokusera på att förbereda dig för försäljningen.

Effektiva visningar

Vi hanterar visningarna med precision och omsorg. Genom att skapa en positiv upplevelse för potentiella köpare strävar vi efter att öka intresset och framkalla starka känslor kring din bostadsrätt

Visningen är en av de viktigaste stegen när du ska sälja din bostadsrätt. Under visningen får spekulanter möjlighet att uppleva bostaden och känna efter om detta kan bli deras framtida hem. Våra duktiga mäklare finns med under hela visningen och svarar gladeligen på alla intressenters frågor.

Hjälp med lånelöfte ger en smidig budgivning

Genom vårt samarbete med Söderberg & Partners Bolån kan vi erbjuda alla budgivare hjälp med ett lånelöfte. Detta betyder att oavsett var du befinner dig i budgivningsprocessen, kan du känna dig trygg med att din finansiering är klar och redo för att säkra ditt drömhem.

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Varför ett snabbt lånelöfte är avgörande

I en het bostadsmarknad är tid ofta av yttersta vikt. Att ha ett förhandsbesked om lånelöfte i handen ger dig möjlighet att agera snabbt när den perfekta bostaden dyker upp. Det sparar värdefull tid och sätter dig i en fördelaktig position gentemot andra budgivare.

Budgivning

När intresserade köpare har besökt din bostadsrätt och visat sitt intresse är det dags för budgivning. Vi tar kontakt med alla spekulanter som varit på visningen och håller dig uppdaterad genom hela budprocessen. Våra mäklare hanterar alltid budgivningsprocessen på ett professionellt och transparent sätt och ser till att du får bästa möjliga pris när du ska sälja din bostadsrätt.

Vi guidar dig genom hela processen fram till slutförandet, med fokus på att göra varje steg så smidigt och lönsamt som möjligt.

Fördelar med Notars samarbete med Söderberg & Partners Bolån

 • Snabb respons och handläggning
 • Personlig rådgivning
 • Tillgänglighet
 • Effektivitet och pålitlighet
 • Starka budgivare
 • Snabba avslut

Kontrakt & överlåtelse

När ett avtal är uppnått och köparens finansiering är ordnad hjälper vi dig med alla juridiska dokument och formaliteter som krävs för överlåtelsen av bostaden. Vi säkerställer att hela processen genomförs smidigt och korrekt. När du säljer din bostadsrätt med oss på Notar ingår alltid bland annat upprättande av kontrakt, hantering av handpenning, och medlemskapsansökan till föreningen.

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Hur fungerar skatten vid försäljning av bostadsrätt?

När du ska sälja din bostadsrätt tillkommer skatt på vinsten. Har du koll på hur mycket du ska betala i skatt när du ska sälja din bostadsrätt? Eller hur det fungerar att sälja en bostadsrätt med förlust? Här har vi tagit fram en guide som svarar på just dessa frågor och lite till.

Vad innebär det att betala skatt när du säljer bostadsrätt

Går du med vinst när du ska sälja din bostadsrätt tillkommer en skatt som kallas för vinstskatt. Du går med vinst när du säljer din bostad till ett högre pris än vad du köpte den för. För privatbostäder ligger vinstskatten idag på 22 procent.

Oavsett om du går med vinst och ska betala skatt när du säljer din bostadsrätt eller om du gör en förlust så behöver du ta upp försäljningen i din inkomstdeklaration. Läs mer om vad som gäller när du ska sälja hus och betala skatt samt hur du räknar ut skatten här nedanför.

Sälja bostadsrätt skatt

När du säljer en bostadsrätt tillkommer skatt som du behöver betala, precis som med alla andra bostäder som säljs. När du räknar ut din vinst har du rätt att göra vissa avdrag. För att räkna ut skatt vid försäljning av bostadsrätt gör du följande avdrag:

Utgå ifrån försäljningspriset och dra sedan av följande:

 • Försäljningsutgifter*
 • Inköpspris*
 • Förbättringsutgifter**
 • Kapitaltillskott
 • Andel av inre reparationsfond vid försäljningen

Lägg sedan till följande:

 • Andelen av inre reparationsfond vid köpet
 • Återföring av uppskov

= Nu har du fått fram din vinst eller förlust.

Ansöka om uppskov av skatt när du sålt din bostad

Har du sålt din bostad och köpt en ny kan du ansöka om att få uppskov på skatten. Detta innebär att du kan skjuta upp antingen hela eller delar av skatten när du säljer hus eller bostadsrätt. Taket för uppskov på skatten vid försäljning av bostad är 3 miljoner kronor.

Sälja bostadsrätt med förlust

Man kan inte alltid lyckas sälja sin bostad med vinst. Säljer du din bostadsrätt med förlust får du dra av halva förlusten samma år som försäljningen skedde på. Hälften av förlusten får du dra av från vinster och inkomster under dina kapitalinkomster som du anger i din deklaration. Om din förlust är större än dina vinster och inkomster får du ett så kallat kapitalunderskott. Har du ett underskott har du rätt till skattereduktion. Hur mycket du får beror på hur stort underskottet är.

Fördelar med att välja Notar

1.

Högre slutpris

Vår dedikation till individuell planering och effektiv marknadsföring resulterar i högre slutpris för din bostadsrätt. Vi strävar efter att maximera försäljningspriset och ge dig den avkastning du förtjänar.

2.

Enkelhet & trygghet

Notar tar hand om hela försäljningsprocessen, vilket ger dig tid och frihet att fokusera på det som är viktigt för dig. Vi erbjuder enkelhet och trygghet genom hela resan.

3.

Sälj bostadsrätt med Notar - Din partner för en framgångsrik bostadsrättsförsäljning

Låt oss göra din bostadsrättsförsäljning till en positiv och givande upplevelse. Kontakta Notar idag och låt oss guida dig genom processen med expertis, engagemang och ett fokus på att uppnå det bästa möjliga resultatet för dig och din bostadsrätt.

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Vanliga frågor & svar om att sälja lägenhet