Sälja lägenhet & bostadsrätt

Fyll i dina uppgifter här eller ring oss på 0200 275 275.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Sälja lägenhet & bostadsrätt

Att sälja en bostadsrätt kan vara en komplex process som kräver noggrannhet och kunskap. Med Notar vid din sida kan du vara trygg i att få professionell hjälp av våra duktiga och erfarna mäklare genom varje steg på vägen. Sälj din lägenhet med oss och upplev en smidig försäljning.

Så går det till att sälja din bostadsrätt med Notar

  1. Kostnadsfri värdering: Första steget är att få en kostnadsfri värdering av din bostadsrätt. Notars mäklare har lång erfarenhet av att bedöma marknadsvärden och tar hänsyn till faktorer som läge och skick för att fastställa ett realistiskt försäljningspris. Du förbinder inte dig till att sälja din lägenhet med Notar bara för att vi utför värderingen. Fyll i en önskan om värdering här på vår hemsida eller kontakta ditt närmaste Notar-kontor.
  2. Stylingtips och fotografering: För att maximera din bostadsrätts attraktionskraft hjälper vi dig med stylingtips och professionell fotografering. Vi strävar efter att fånga lägenhetens bästa sidor och presentera den på ett sätt som lockar potentiella köpare
  3. Marknadsföring: Notar har en stark närvaro på marknaden och vi använder oss av olika kanaler för att marknadsföra din bostadsrätt. Bland annat ingår alltid annons på notar.se, hemnet.se, bovision.se, booli.se, med flera. Vi tar hand om allt rörande annonsering så att du kan fokusera på att förbereda dig för försäljningen.
  4. Visning: Ett av de viktigaste stegen vid försäljning av bostadsrätt är visningen. Under visningen får spekulanter möjlighet att uppleva bostaden och känna efter om detta kan bli deras framtida hem. Våra duktiga mäklare finns med under hela visningen och svarar gladeligen på alla intressenters frågor.
  5. Budgivning När intresserade köpare har besökt din bostadsrätt och visat sitt intresse är det dags för budgivning. Vi tar kontakt med alla spekulanter som varit på visningen och håller dig uppdaterad genom hela budprocessen. Våra mäklare hanterar alltid budgivningsprocessen på ett professionellt och transparent sätt och ser till att du får bästa möjliga pris när du ska sälja din bostadsrätt
  6. Kontrakt och överlåtelse: När ett avtal är uppnått och köparens finansiering är ordnad hjälper vi dig med alla juridiska dokument och formaliteter som krävs för överlåtelsen av bostaden. Vi säkerställer att hela processen genomförs smidigt och korrekt. När du säljer din bostadsrätt med oss på Notar ingår alltid bland annat upprättande av kontrakt, hantering av handpenning, och medlemskapsansökan till föreningen.

Varför sälja lägenhet med Notar?

På Notar strävar vi alltid efter att göra försäljningen av din bostadsrätt så smidig och trygg som möjligt. Våra mäklare har lång erfarenhet och gedigen kunskap om bostadsmarknaden. Vi sköter hela försäljningsprocessen åt dig så att du kan luta dig tillbaka och känna dig säker på att du får högsta möjliga pris för din bostad.

Vi håller koll på din bostads värde

Känner du dig lite osäker på om det är rätt läge för att sälja din bostadsrätt just nu eller inte? Anmäl dig till att starta en värdebevakning med oss så börjar vi med att komma ut till din bostad och göra en muntlig värdering. Därefter hör vi av oss kontinuerligt med prisutveckling och värdeförändringar av din bostad så du har koll på när det är rätt tid att sälja.

Att tänka på vid försäljning av bostadsrätt

När du ska sälja bostadsrätt finns det några viktiga saker att tänka på för att göra processen så smidig och framgångsrik som möjligt. Här ger vi dig våra bästa sälja lägenhets tips:

  • Förberedelse: Innan du sätter igång med försäljningen är det viktigt att se över bostaden och eventuellt göra nödvändiga reparationer och renoveringar för att öka värdet på bostaden.
  • Dokumentation: Se till att ha all nödvändig dokumentation för din bostadsrätt nära till hands. Det kan inkludera stadgar, årsredovisningar, energideklaration och eventuella förbättringar eller renoveringar som har genomförts under ägandet
  • Rengöring och styling: En ren och välskött bostadsrätt ger ett positivt intryck på potentiella köpare. Ta dig tid att rengöra och organisera utrymmen samt överväga stylingtips för att göra bostaden mer attraktiv
  • Flexibilitet vid visningar: Försök vara flexibel när det gäller visningar av bostadsrätten. Att erbjuda flera alternativ för potentiella köpare att besöka bostaden kan öka chansen att hitta rätt köpare snabbare.

Är du intresserad av att sälja din bostadsrätt?

Är du intresserad av sälja din lägenhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss och börja med en kostnadsfri värdering. Du förbinder inte dig till något genom värderingen utan kan bestämma dig efteråt om du vill sälja med oss.

Hitta ditt närmaste kontor

Vi har kontor i flera svenska städer såsom Stockholm, Västerås, Uppsala, Jönköping och Göteborg. Här kan du se var alla våra kontor finns samt hitta kontaktuppgifter till ditt närmaste Notar-kontor.

Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att sälja din bostadsrätt på ett framgångsrikt sätt.