Sälja bostad

Fyll i dina uppgifter här eller ring oss på 0200 275 275.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Att sälja med Notar

Att sälja bostad är ett stort steg. Notar gör det enkelt med vår femstegsmodell som guidar dig genom hela försäljningsprocessen.
Vi har även flera checklistor som kan hjälpa dig när du ska sälja din bostad.

1
Kostnadsfri värdering
2
Marknadsföring
3
Visning
4
Budgivning
5
Kontrakt & Tillträde

När du ska sälja din bostad är det viktigt att hålla reda på olika saker. Från värdering till budgivning – på Notar får du hjälp av erfarna och kunniga mäklare som vet alla stegen i processen mot en lyckad bostadsförsäljning.

Förlora inte pengar på att sälja bostad vid fel tillfälle. Med rätt kompetens och rätt kunskap hjälper vi på Notar dig så att du får dina behov uppfyllda. Vi utför värderingar av bostäder utan att du förbinder dig till något. Väljer du sedan att anlita oss som mäklare ser vi till att du får ut mesta möjliga för din bostad.

Skapa en värdebevakning

Faktorer som avgör utfallet av bostadsförsäljningen

Vid en värdering är det flera faktorer att ta hänsyn till såsom läget, bostadens skick och framtidsmöjligheter. Vi har stor erfarenhet av alla dessa aspekter och håller oss noggrant uppdaterade om bostadsmarknaden, både där du bor och i ren generell mening.

TIPS! Läs på om bostadsmarknaden just där du bor genom att hålla koll på andra närliggande bostäders försäljningspriser och utfall. Detta kan du exempelvis göra genom att följa våra pågående budgivningar och kika på prisstatistiken .

Dolda fel – Att tänka på

När du säljer din bostad måste du veta att du som säljare är ansvarig för eventuella dolda fel i flera år efter försäljningen. För ett hus gäller en tioårsperiod medan en bostadsrätt innebär två år. Om du uppger felaktiga uppgifter om bostaden till köparen kan du bli skyldig ersättning. Här hjälper vi på Notar dig så att allt blir rätt från början.

Sälja lägenhet

Det kan vara många tankar när man ska sälja sin lägenhet. Hur går man tillväga när man ska sälja sin lägenhet och vad börjar man med? Då är det klokt att välja en erfaren mäklare som hjälper dig steg för steg. Ett första steg är att boka upp ett möte med vår mäklare. Vi går tillsammans igenom läge, skick och utvecklingspotential - allt för att hitta de bästa förutsättningarna för just dig. Vi ser också över hur bostadsmarknaden ser ut just nu, både generellt och mer specifikt för just ditt område. Vi går igenom lägenheten och ger dig även råd om hur du med enkla medel kan få din lägenhet ännu mer attraktiv inför försäljningen. Allt för att få ut högsta möjliga pris när du ska sälja lägenheten.

Tips - När det är dags att sälja lägenheten

Ska du sälja lägenhet? Tidpunkten för försäljningen av lägenheter brukar generellt vara god oavsett årstid. Dock finns det några faktorer att tänka på. Är det en mindre lägenhet så kan det vara klokt att gå till försäljning inför terminsstart då många studenter letar boende. Äger du en lägenhet med en uteplats eller balkong kan det presenteras på ett trevligare sätt under varmare årstider. Våra mäklare hjälper dig igenom hela processen från början till slut.

Sälja hus, villa & fritidshus

Vid en försäljning av hus, villa eller fritidshus är det extra många faktorer att tänka på. Det krävs en hel del kunskap och erfarenhet för att försäkra sig om att du som säljare känner dig trygg genom hela processen. Våra mäklare är villacertifierade och har genomgått en utbildning vilket innebär att de är specialiserade på fastighetsförsäljningar.

Att sälja hus

När det är dags att sälja ditt hus är en bra början att låta vår mäklare värdera huset. Mäklaren tar dig igenom samtliga steg i försäljningsprocessen och besvarar alla dina frågor. Allt för att du som säljare ska känna dig trygg!

Sälja hus kostnad

En husförsäljning är kanske den största affären du gör. Det är därför väldigt viktigt att få stöd och hjälp av rätt mäklare. Våra mäklare har en bred kunskap och många års erfarenhet. Börja med att boka upp en kostnadsfri värdering. När mäklaren har varit på plats och värderat ditt hus är det också dags att kika på olika arvodesmodeller. Dessa modeller kan se olika ut och det är du och mäklaren som kommer överens om den modellen som passar din försäljning bäst.

Sälja fritidshus i befintligt skick

När du ska sälja ditt fritidshus är det flera faktorer att ta i beaktning. Var i landet huset ligger, om det är närhet till vatten vilket skick huset har med mera. Det är bland annat dessa faktorer mäklaren tittar på för att göra en korrekt värdering av huset. Även om ett hus alltid säljs i befintligt skick är det du som säljare av ett hus som är ansvarig för eventuella dolda fel i 10 år.

Tveka inte att boka upp ett möte där vår mäklare kan hjälpa dig vidare med försäljningen av ditt fritidshus.

Våra erfarna mäklare guidar dig rätt i processen

Notars mäklare har gedigen kompetens av att sälja bostäder och kan erbjuda dig en djupare inblick i hur försäljningsprocessen ser ut samt olika typer av tjänster för att underlätta och skapa en lyckad bostadsaffär som du blir nöjd med. Är du i samma veva ute efter att hitta en bostad att köpa kan vi också hjälpa dig här genom att förmedla ditt drömobjekt.

Våra tjänster

Som mäklare sätter vi oss in i de olika stegen en försäljning innebär. Vill du ha en djupare inblick i hur processen ser ut, rekommenderar vi dig att gå in här och läsa om de olika stegen.

  • Gratis värdering av objektet – Vi värderar din bostad helt kostnadsfritt och utgår från läge, skick och potential. Du förbinder dig inte till något genom denna värdering.
  • Styling och fotografering – Hur du visar upp din bostad har stor betydelse när du ska sälja den. Vi guidar dig rätt så att den lockar många blickar till sig och blir ett attraktivt föremål på bostadsmarknaden. Vi har även en Checklista inför visning du kan ta del av.
  • Vi får din bostad att sticka ut – Marknadsföringen är ett viktigt och grundläggande moment för att på bästa sätt nå ut till bostadssökarna. Genom oss blir din bostad tillgänglig och satt i ett attraktivt perspektiv med ett pris som du blir nöjd med.
  • Vi håller dig uppdaterad vid budgivning – När spekulanterna budar på din bostad kommer du regelbundet uppdateras av din mäklare samt har möjlighet att följa budgivningen på vår hemsida.
  • Hjälp med avtalet – Det är viktigt att kontraktet upprättas på ett korrekt sätt. Vi hjälper dig i alla steg från kontrakt och handpenning till slutlig överlämning av nycklarna och överlåtelse av bostaden till den nya ägaren.

Fler fördelar med att välja Notar.

Hitta din närmaste Notar

Vi har våra fina och ljusa kontor i Stockholm, Västerås, Göteborg, Jönköping och Sundsvall samt i Spanien. Har du frågor angående en bostadsförsäljning? Du är varmt välkommen in till ditt närmaste kontor för att påbörja försäljningen av just din bostad.

Sälja bostad: Bra att veta & djupdykning

Vi har samlat mer värdefull information för dig som är intresserad här nedan