Sälja fritidshus

Fyll i dina uppgifter här eller ring oss på 0200 275 275.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Sälja fritidshus

Att sälja ditt fritidshus kan vara en spännande men också utmanande uppgift. Med Notar som din mäklare kan du vara trygg i vetskapen om att du har erfarna och kunniga experter vid din sida. Vi anpassar varje försäljning efter dina specifika behov för att hjälpa dig att göra ditt livs bästa affär.

Så gör du för att sälja ditt fritidshus

  • Kostnadsfri värdering: Vi börjar med en kostnadsfri värdering av ditt fritidshus. Genom att ta hänsyn till faktorer som läge, storlek, skick och efterfrågan på marknaden kan vi ge dig en realistisk bedömning av värdet på din fastighet.
  • Fotografering och marknadsföring: För att locka potentiella köpare är det viktigt med professionella och attraktiva bilder. Våra fotografer är experter på att fånga det bästa av ditt fritidshus och visa upp det från sin vackraste sida. Vi gör sedan en bred marknadsföring i många olika kanaler för att nå ut till så många spekulanter som möjligt.
  • Visning: Vi ordnar allt med visningar och finns med under hela eventet. Våra mäklare är väl insatta i detaljerna och fördelarna med ditt fritidshus och kan guida spekulanterna genom visningen på ett professionellt och engagerande sätt.
  • Budgivning: Vid budgivningen agerar vi som din representant och förhandlar med potentiella köpare för att uppnå det bästa möjliga priset för ditt fritidshus. Vi ser till att du får korrekta och tydliga bud för att du ska kunna fatta välgrundade beslut.
  • Kontrakt: När en köpare har hittats hjälper vi dig att upprätta kontraktet för överlåtelsen av ditt fritidshus. Vi ser till att allt går rätt till och att du som säljare är skyddad under hela processen.

Värdering av olika typer av fritidshus

Notar har lång erfarenhet av att värdera olika typer av fritidshus. Oavsett om du äger en sommarstuga vid havet, en mysig stuga i skogen eller en fjällstuga med fantastisk utsikt kan vi hjälpa dig att fastställa rätt marknadsvärde för din fastighet. Vi tar hänsyn till faktorer som läge, skick, tillgänglighet och efterfrågan på marknaden för att ge dig en korrekt och rättvis prisbild. Du väljer själv om vi ska komma ut till din stuga eller göra värderingen digitalt och du förbinder dig inte till att sälja med oss.

Gör en kostnadsfri värdering av ditt fritidshus idag.

Att tänka på när du ska sälja stuga

När du ska sälja sommarstuga finns det några saker du kan tänka på för att göra en lyckad affär:

  • Städa och ordna: Gör en noggrann städning och plocka iordning i ditt fritidshus innan visningar och fotografering. Det skapar en mer attraktiv miljö för potentiella köpare och ger ett positivt intryck
  • Fixa eventuella reparationer: Om det finns några synliga reparationer eller underhållsbehov i ditt fritidshus är det bäst att åtgärda dem innan försäljningen. Potentiella köpare uppskattar en fastighet i gott skick och det kan öka värdet och chansen till en snabbare försäljning.
  • Dokumentation och information: Samla all dokumentation och information om ditt fritidshus, inklusive eventuella renoveringar, bygglov och servitut. Detta hjälper till att skapa förtroende hos eventuella köpare.
  • Var tillgänglig och flexibel: Försäljningsprocessen kan ibland vara snabb. Var beredd på att svara på frågor, boka visningar och vara flexibel när det gäller budgivning och kontraktskrivning. Ju mer tillgänglig du är, desto smidigare kan du sälja din sommarstuga.

Sälja sommarstuga med Notar

Att anlita våra erfarna mäklare för att sälja din stuga kommer med en rad fördelar. Med vår omfattande kunskap och passion skapar vi en försäljningsstrategi anpassad efter dig och ditt hus för att maximera ditt resultat. Vårt erfarna team tar hand om allt från värdering och marknadsföring till visningar, budgivning och kontraktskrivning.

Hitta ditt närmaste Notar-kontor och kontakta en av våra mäklare idag för att sälja ditt fritidshus.