Värdera fritidshus

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Låt Notar värdera ditt fritidshus och ge dig råd om hur du kan påverka värdet om det finns möjligheter. Till skillnad från bostadsobjekt är läget på ett fritidshus det absolut viktigaste även om du kan åtgärda andra saker för att få en ännu mer positiv effekt av en värdeökning. Vi värderar fritidshuset helt kostnadsfritt!

Utöver läge är det också område och skicket på huset som avgör värdet. Även om skicket ofta kommer i andra hand kan du som säljare se till att små och stora skavanker är åtgärdade innan försäljning. Om du renoverar eller drar in el och vatten för att få ett fullt fungerande badrum och kök kan fritidshuset vara beboeligt en längre tid, vilket många köpare anser mer bekvämt.

Vad används ditt fritidshus till?

Beroende på vad ditt fritidshus främst används till är det närheten till de möjligheterna som räknas mest.

  • Är det nära till vatten som sjö eller hav?
  • Finns det jaktmarker i närheten?
  • Möjligheter till skidåkning?
  • Närhet till större stad eller ort?

Förvisso är det ägaren själv som bestämmer vad huset främst är till för, men det finns ändå vissa riktlinjer, speciellt om man ser till eventuellt närliggande fritidshus.

Vi når ut till potentiella köpare

Marknadsföringen är ett extremt viktigt steg vad gäller försäljning av fritidshus. När vi har värderat ditt fritidshus hjälper vi dig mer än gärna att nå ut till rätt köpare och få ditt fritidshus sålt till ett fördelaktigt pris. Notar har en bred och lång erfarenhet av att värdera fritidshus samt att förmedla dessa ut på marknaden.

Värdering och rådgivning

Under vår värdering av ditt fritidshus kommer din mäklare även att lyfta fram saker som du eventuellt kan göra för att få till en värdeökning. Du får samtidigt möjlighet att ställa alla de frågor du kan tänkas ha för att få en bättre förståelse varför värdet är satt som det är samt vad du själv kan göra. Inför värderingen som antingen kan ske fysiskt eller digitalt är det bra om du tar med all tänkbar information som kan vara avgörande i värdesättningen. Läs mer på värdera bostad.

Rätt tid för försäljning

Tidpunkten för försäljning av fritidshuset kan vara avgörande för om du får ut mesta möjliga. Ofta sker försäljningen några månader innan högsäsongen för aktiviteten fritidshuset är ämnat för.

  • Sommarhus och torp säljs vanligen under våren
  • Fjäll- och skidstugor säljs ofta på hösten

Vi finns här tills affären är avslutad

I och med en värdering av ditt fritidshus kan du välja att fortsätta vårt samarbete och få hjälp med en lyckad affär. Om du väljer Notar garanteras du både service, kompetens och en tät dialog för att ständigt hålla dig uppdaterad. Vi har koll på hur du ska gå tillväga oavsett om ditt fritidshus är ett torp, en sommarstuga med strandtomt, en jaktstuga, en fjällstuga eller ett mindre hus som kan användas till allt möjligt trevligt.

Läs mer här om att sälja fritidshus.