Värdera bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

Att värdera bostaden är ett tryggt, smidigt och bra sätt, både när du vill sälja och köpa eller efter en renovering. Om du har en värdering av bostaden blir det lättare för banken att ge dig ett lånelöfte för den nya bostaden eller göra en omförhandling av det befintliga bolånet. Notars mäklare värderar noggrant med utgångspunkt från olika faktorer samt information du själv uppger om bostaden.

Går du i försäljningstankar och behöver veta vad din bostad är värd? En värdering av bostad kräver kunskap och erfarenhet. Det är våra mäklare kända för att tillhandahålla. Att värdera bostad är kostnadsfritt och du kan välja om du vill göra det digitalt eller som ett fysiskt möte där vi kommer hem till dig och bedömer din bostad.

Detta ingår i en kostnadsfri värdering

Vid värderingar går en av våra mäklare igenom din bostad. Där tas det hänsyn till flera aspekter för att göra en så rättvis bedömning av värdet som möjligt.

Värdehöjande parametrar

  • Läget – Är det attraktivt där du bor? Lugnt och charmigt eller är det mycket liv och rörelse i omgivningarna?
  • Skick – Är din bostad sliten eller nyrenoverad? Om det rör sig om ett renoveringsobjekt blir värdet givetvis lägre.
  • Planlösning – Granskning av planlösning ger en bättre indikation på värdet. Hur är ytorna disponerade?

Värdera din bostad inför försäljning

Den vanligaste orsaken till att värdera en bostad är att man vill ha ett uppskattat pris när man säljer den. På så sätt är det lättare att följa budgivningen och undslippa ett för lågt pris. Det är också ett sätt att sätta ett utgångspris.

Värdera bostad online

Notar sammanfogar vår expertkompetens och kunskap med nutidens smarta tekniker. Vi förenklar för dig som vill och behöver värdera din bostad online. Du kan välja att istället för att be om ett fysiskt möte, göra en digital bostadsvärdering baserad på samma värdehöjande faktorer ovan.

Boka en fysisk värdering av bostad

Om du föredrar att vi kommer ut till din bostad och gör en fysisk värdering direkt på plats, gör vi givetvis det. En mäklare går då igenom alla rum och utrymmen i bostaden för att göra en rättvis bedömning. Du får även hjälp med att förstå hur värdet kan förändras med tiden beroende på hur olika faktorer och bostadsmarknaden hänger samman.

Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret ovan eller ringa 0200 275 275.

Hur lång tid tar det?

Det finns flera faktorer som avgör tidsåtgången av värderingen:

  • Hur stor bostaden är
  • Vilken typ av objekt det gäller
  • Hur många frågor du ställer

Du förbinder dig inte till något

Bara för att du väljer att göra en kostnadsfri värdering hos oss innebär inte det att du förbinder dig till något. En muntlig värdering är helt gratis hos Notar oavsett om du går vidare med att anlita oss som din mäklare eller inte.

Värdera av ren nyfikenhet

Har du länge gått och funderat på vad din bostad faktiskt är värd? Många gånger talas det om bostadsmarknadens svängningar och yttre faktorer som påverkar den, och därför är det en bra idé att få en uppskattning om vad din bostad ligger på i dagsläget.

Höj värdet på bostaden

Även om du för tillfället inte funderar på att sälja kan en bostadsvärdering hjälpa dig att få en större förståelse för marknaden där du bor. Om du tycker värdet är för lågt kan du bidra till värdehöjande faktorer för att få upp priset.

  • Renovera bostaden, totalt eller delar av den
  • Anlägga en trädgård eller bygga pool
  • Göra tillbyggnad

Det finns många sätt att öka värdet, både på lägenheter och hus. Ta en funderare på vad just du kan göra. Ett annat tips är att följa värdeutvecklingen på bostäder i din omgivning, vilket du kan göra här via Notars värdebevakningstjänst Värdebevakaren.

Vilka objekt kan värderas?

Hos Notar har du lika stora möjligheter att värdera din lägenhet och hus, ditt radhus eller ditt fritidshus. Du kan läsa om värderingar av olika objekt på respektive undersidor.


Oavsett vad du är nyfiken på eller vill sälja kan våra duktiga mäklare lätt sätta sig in i både skick, potential och område. Vi har god koll på bostadsmarknaden och erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av bostaden – fysisk eller digital.

Varför välja Notar?

På Notar arbetar endast erfarna och duktiga mäklare med bra lokalkännedom om områden både i Sverige och utanför landets gränser. Vi har kontor på flera orter i landet samt utomlands. Du som till exempel vill sälja din bostad i Spanien kan ta hjälp av oss. Vi gör din försäljning enklare och smidigare eftersom vi kan ge mycket exakta värderingar så att du får ut mesta möjliga av din bostad. Dessutom värdesätter vi service på ett sätt som få gör. Välkommen till Notar!