Värdera radhus

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Har du ett radhus du vill värdera? Du kanske behöver sälja för att ändra din boendesituation när familjen utökas eller så vill du helt enkelt ha det exakta värdet av ren nyfikenhet. Vi på Notar hjälper dig värdera radhus utifrån de olika faktorerna som spelar in.

Ta reda på vad ditt radhus är värt med vår digitala värderingsservice eller be om ett fysiskt möte för att göra värderingen på plats. Våra serviceinriktade mäklare kommer ut till radhuset eller värderar det med hjälp av inskickade bilder. Med god lokalkännedom och en stor lyhördhet hjälper vi dig även vidare i säljprocessen om du önskar.

Omvärdera radhuset

Har du kanske gjort mycket på ditt radhus på sistone och behöver en omvärdering? Efter en renovering är det vanligt att omvärdera bostaden - både för att veta hur mycket du kan få vid en försäljning och kanske för att förbättra bolånets villkor. Om husets värde har stigit kan du nämligen få mer fördelaktiga villkor och en lägre belåningsgrad vilket innebär minskad amortering. Kanske är det dags att kolla om ditt radhus har stigit i värde?

Omfattande eller generella värderingar

Det finns i stort två olika värderingsalternativ – generella och omfattande.

  • Generell värdering – Är en allmän värdering och inte lika precis eller noggrann som en omfattande. Det ger en uppskattning och oftast ingår inte ett skriftligt intyg på värdet.
  • Omfattande värdering – Bra att ha för att ge som intyg till banken i samband med bolån. Analysen är mer omfattande och talar om radhusets skick, läge med mera för att få ett så exakt värde som möjligt.

På Notar arbetar vi främst med de omfattande värderingarna eftersom vi vill att du ska få en så korrekt siffra som möjligt oavsett vad du vill ha informationen till. Du kan också välja mellan att värdera radhus digitalt eller öppet med ett fysiskt möte.

I en digital värdering använder vi dina inskickade bilder på radhuset, bilder som ska vara så tydliga och omfattande som möjligt. Ta också med all information om huset såsom planritning, köpekontrakt med mera, och allt annat som kan tänkas påverka värdet.

I en fysisk värdering kommer en av våra kunniga mäklare hem till dig och gör värderingen direkt i radhuset. Vilken form du väljer är upp till dig. Båda alternativen är kostnadsfria! Läs mer på värdera bostad.

Värdebevaka ditt radhus

Ett annat sätt att hålla ständig koll på hur bostadsmarknaden utvecklas och hur ditt radhus värde påverkas är att be oss om en värdebevakning. Med en sådan är du uppdaterad och kan välja att sälja när du känner att priset är på en nivå som får dig att känna dig nöjd. På Notar gör vi allt för att din bostadsaffär går i lås och att du hittar vägen till en riktigt lyckad försäljning.

Läs mer här om att sälja radhus.