Bostadspriser med prisstatistik

Det finns mycket du kan göra själv för att bilda dig en uppfattning om bostadspriserna i ditt område och även i de områden du är intresserad av att köpa bostad. Med vår prisstatistik i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Västerås, Jönköping och Sundsvall kan du hålla koll på vad bostäderna går för och hur priserna varierar.

Vår prisstatistik är baserad över en 12-månadsperiod över senast sålda bostäderna i ovan nämnda kommuner och län. Klicka dig in på önskat område och län och följ detaljerat bostadsmarknaden. Ett tips är också att hålla dig påläst om bostadsmarknaden via nyhetsmagasin och ögna igenom artiklar och lyssna till experternas utlåtanden.

Bevaka marknaden där du bor

Bostadspriserna kan svänga ordentligt beroende på yttre faktorer. Därför är det viktigt att utöver din egen bostads värde också bevaka kringliggande bostäder och objekt som sålts den senaste tiden. Speciellt i storstadsregionerna kan priserna på bostäder variera kraftigt och med vår prisstatistik blir det enklare för dig att bilda dig en uppfattning för att veta när det är läge att sälja och köpa.

Statistiken visar:

  • Antal köp
  • Om det gäller bostadsrätter eller villor
  • Kr/kvadratmeter
  • Medelpris

Framtidsprognoser och trender

Även om det kan vara svårt att förutse framtidens bostadspriser på rak arm så kan prisstatistiken skvallra om hur de närmaste månaderna kommer att se ut. Detta är också särskilt viktigt att ta i beaktning när du ska köpa eller sälja lägenhet respektive hus eller villa. Rent allmänt har bostadspriserna för småhus varierat mindre än bostadsrättslägenheterna.

Prisutvecklingen påverkas av flera faktorer

  • Ränteläget
  • Skatteförändringar
  • Risk för arbetslöshet
  • Demografi
  • Inkomstutveckling

Trenderna påverkas av den totala ekonomin och generellt kan man säga att högre priser ger större utrymme för konsumtion medan det omvända leder till det motsatta. Ökade bostadspriser ger även större låneutrymme. Faller bostadspriserna med ökad arbetslöshet kan banker drabbas av förluster och lånen bli högre än själva bostadsvärdet.

Notar delar med sig av slutpriser på bostäder

På Notars prisstatistik kan du följa bostadsutvecklingen för villor och lägenheter från område till område. Kolla på bostäder som nyligen sålts i just ditt område och göra en bedömning om det är värt att sälja eller köpa. Statistiken är även värd att se över för dig som bara är nyfiken på prisutvecklingen.

Du kan utöver vår prisstatistik även begära kostnadsfri värdering av ditt objekt samt låta våra duktiga och erfarna mäklare vara din högra hand i hela försäljnings- eller köpprocessen. Håll koll på budgivningar och följ dem noga för att bilda dig en ännu större uppfattning om läget för tillfället. Detta är också ett utomordentligt sätt att lära dig mer om du till exempel är förstagångsköpare och vill ha mer kunskap.

Våra mäklare på Notar har lång erfarenhet av bostadsmarknaden och kommunicerar alltid öppet och ärligt med våra kunder! Hör av dig till oss eller gå direkt in på vår prisstatistik över de senaste bostadspriserna.