Folkungagatan 96, 4 tr

Folkungagatan 96, 4 tr

Katarina/Sofia / Stockholm kommun
5 250 000 kr
  • 2 Rum
  • 65 kvm
Anmäl intresse

Mycket smakfull och funktionell tvåa belägen högt upp i fastigheten med öppen planlösning

Belägen i en vacker fastighet på hörnan Folkungagatan och Nytorgsgatan finner vi denna mycket smakfulla och välplanerade 2:a med mängder av originaldetaljer bevarade. Lägenheten präglas av stora och sociala ytor, en härlig takhöjd som förstärks via det rikliga ljusinsläppet samt mycket smakfulla färg- och materialval. Här ligger man högt över stadens puls och kan njuta av utsikten upp mot Katarina kyrka.

Lägenheten är fördelad mellan ett stort och härligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här kan man med enkelhet kombinera ett socialt vardagsrum med matplats för vänner samt ett rejält och funktionellt kök. Via vardagsrummet finner man en klädkammare. Köket är smakfullt renoverat med stilrena materialval. Mycket goda förvaringsutrymmen via över- och underskåp, två bevarade serveringsskåp samt städskåp. Köket har en vacker bänkskiva i sten, som är extra djup, med samtliga bekvämligheter man kan tänkas önska sig så som diskmaskin, kyl/frys, spis/ugn samt micro. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer plats för dubbelsäng, mycket goda förvaringsutrymmen samt plats för eventuell arbetshörna. Badrummet är smakfullt med stor duschhörna, wc samt tvättmaskin. Genomgående för lägenheten är att det finns väldigt mycket förvaring.

Föreningen har en mycket stor takterrass för dags- och kvällssol, som ger milsvid utsikt över Stockholm, samt ytterligare en takterrass mot innergården med morgonsol. Det finns också en trevlig vindslägenhet som kan bokas i föreningen. Ekonomin kan inte beskrivas på något annat sätt än mycket stabil. Föreningen äger sin mark (ej tomträtt) som fastigheten står på och belåningen ligger om ca 3 000 per kvm/år (ca 7 950 000 sek i lån) vilket anses vara mycket lågt. Föreningen äger 1 hyresrätt om 62 kvm, vilket motsvarar majoriteten av föreningens kvarvarande lån i värde, och har 8 lokaler (varav två med hyresrätt) som ger lokalintäkt/hyresintäkt om 470 000 sek. Detta kan ställas i relation till räntekostnaderna, som ligger på 76 000 sek. Utöver detta har det gjorts löpande renoveringar på fastigheten, som nu är i mycket gott skick. Sammanfattningsvis en mycket stabil förening i en välskött fastighet.

Läget kan endast beskrivas som helt unikt. Här bor man precis invid Nytorget med dess levande utbud av restauranger, butiker samt caféer. Närhet till Mosebacke med underbar panoramautsikt över Stockholms stad samt Årstavikens härliga promenadstråk för sköna sommardagar. Mycket goda kommunikationer med knappt 5 minuters gångavstånd till Medborgarplatsen med tunnelbana, samt en mängd bussar i olika riktningar på närliggande gator.

Varmt välkommen på visning!

Magnus Jonzon - Mäklare Södermalm / Katarina / Sofia

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

65 kvm

Avgift:

2 185 kr

Visning:

Måndag 30/11 Kl. 18:15-18:45

Pris:

(80 769 kr/kvm) 5 250 000 kr

Aktuellt bud:

5 400 000 kr (83 077 kr/kvm)
Ansök om lånelöfte

Notarlånet i samarbete med Lånekoll

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

Notar erbjuder både digitala och privata visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Ansvarig mäklare

Magnus Jonzon

Magnus Jonzon

08-556 966 04 · 0708-67 70 14


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

Visa på karta

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Folkungagatan 96, 4 tr Katarina/Sofia

HitCounter