Bostadsvärdering online

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Funderar du på att köpa en ny bostad kan det vara bra att värdera den du har idag för att få reda på hur mycket den är värd. På så sätt kan du få en bra uppskattning gällande vilken budget du har att röra dig med inför ditt nya bostadsköp.

Vad innebär bostadsvärdering?

En bostadsvärdering innebär att en mäklare kollar på bostaden och gör en värdering av bostadens marknadsvärde. Detta behöver du göra om du till exempel vill sälja bostaden eller bara vill hålla dig uppdaterad på vilket pris du skulle kunna få för den. En bostadsvärdering kan göras antingen fysiskt på plats i bostaden eller digitalt.

Bostadsvärdering på plats

Du börjar med att kontakta en mäklare och bokar tid för ett fysiskt möte. En mäklare kommer då ut till dig för att gå igenom bostaden. Mäklaren går igenom bostaden både invändigt och utvändigt, om det är nyrenoverat, hur närområdet ser ut, hur nära det är till kommunikationer och om det finns möjlighet till garage eller förråd. När mäklaren sedan gått igenom allting kan du få ett marknadspris för bostaden. Har du intresse av att höja värdet på bostaden kan du få rekommendationer av mäklaren om potentiella renoverings- och förbättringsmöjligheter.

Varför göra en bostadsvärdering?

Det vanligaste är att man gör en bostadsvärdering när man ska sälja sin nuvarande bostad. En bostadsvärdering gör du för att få reda på bostadens marknadspris och för att kunna få en uppfattning om hur mycket du kan begära när du lägger ut bostaden på försäljning. Du kan även göra en bostadsvärdering om du vill hålla dig uppdaterad gällande bostadens värde av ren nyfikenhet. Du måste alltså inte vilja sälja din bostad för att kunna göra en bostadsvärdering.

Är du intresserad av att renovera eller göra någon annan förändring som kan kosta en del kan du också göra en bostadsvärdering för möjligheten att utöka ditt bolån. Långivaren

Bostadsvärdering online

Det är även möjligt att med dagens teknik göra en bostadsvärdering online. Istället för ett fysiskt möte bokar du en värdering online genom att fylla i ett formulär för att sedan bli kontaktad av en mäklare. När du gör en bostadsvärdering online går mäklaren igenom boyta, antal rum, bostadens skick, i vilket område bostaden ligger och vad det finns för potential. Det enda som du behöver göra är att förse mäklaren med information som årsavgift, område, föreningens ekonomi och vilket plan bostaden ligger på om det är en lägenhet. Sedan skickar du även med bilder som du tagit på din bostad och runtom på till exempel tomten eller innergården. Mäklaren kontaktar sedan dig när värderingen är gjord och då får du ett besked om värdet på din bostad.

Så går det till

En digital bostadsvärdering är enkel. De parametrar som avgör utfallet är boyta, rum, skick, område och potential. Så här går en digital bostadsvärdering till.

  • Du tar bilder på bostaden samt gärna omgivningarna utanför såsom tomt eller innergård.
  • Du skickar med information som område, årsavgift och på vilket plan din lägenhet ligger.
  • Föreningens ekonomi kan spela roll när det sätts ett värde eftersom en förening med sämre ekonomi ofta ger ett sämre värde på bostaden.

När våra mäklare gått igenom allting får du ett besked om värdet samt ett skriftligt dokument som kan vara bra att visa upp för banken.

Hur lång tid tar en digital bostadsvärdering?

I regel tar en digital bostadsvärdering inte lång tid och det är dina bilder som främst avgör tidsåtgången. Se till att ta tydliga bilder på hela bostaden, inklusive mindre detaljer som fönsterkarmar. Glöm heller inte att inkludera viktig information som månadsavgift till bostadsrättsföreningen, pantbrev, köpekontrakt och annat. Fördelar med en digital värdering? Det har förstås sina fördelar med en digital värdering. Även om många kanske föredrar en fysisk värdering öppnar nya möjligheter upp sig genom att du nu kan få det online istället.

  • Du får din värdering snabbare
  • Du slipper besök i ditt hem
  • Det är effektivt och helt gratis

Kostnadsfri bostadsvärdering hos Notar

På Notar kan du snabbt och enkelt boka en kostnadsfri bostadsvärdering online eller fysiskt, utan att du förbinder dig till att sälja. Våra professionella mäklare går igenom bostaden och ger en så rättvis värdering som möjligt. Hos oss kan du även bevaka bostadens värde med vår tjänst Värdebevakning och alltid hålla dig uppdaterad.