Digital värdering

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

I samband med den nya tidens tekniker och möjligheter kan vi nu göra en digital värdering av din bostad. Du skickar in nytagna och detaljrika bilder och en av våra mäklare sätter värdet utifrån de faktorer som gör priset. Ett bra alternativ till en fysisk värdering på plats.

Gör en digital värdering av din lägenhet, fritidshus, radhus eller villa. Du fyller enkelt i formuläret och får svar inom kort. Vill du sedan ha en kontinuerlig värdebevakning blir det enklare att hålla reda på hur marknaden svänger där just du bor.

En digital värdering är kostnadsfri

När du begär en digital värdering av oss på Notar betalar du ingenting. Inte heller förbinder du dig till någonting. Detta eftersom en begäran om en värdering av bostad inte alltid behöver innebära att du säljer den. Du kanske enbart är intresserad av vad just din lägenhet eller hus är värt samtidigt som det ger en fingervisning om vad de aktuella bostadspriserna i ditt område är för tillfället.

Så går det till

En digital värdering är enkel. De parametrar som avgör utfallet är boyta, rum, skick, område och potential. Så här går en digital värdering till.

  • Du tar bilder på bostaden samt gärna omgivningarna utanför såsom tomt eller innergård.
  • Du skickar med information som område, årsavgift och på vilket plan din lägenhet ligger.
  • Föreningens ekonomi kan spela roll när det sätts ett värde eftersom en förening med sämre ekonomi ofta ger ett sämre värde på bostaden.

När våra mäklare gått igenom allting får du ett besked om värdet samt ett skriftligt dokument som kan vara bra att visa upp för banken.

Hur lång tid tar en digital värdering?

I regel tar en digital värdering inte lång tid och det är dina bilder som främst avgör tidsåtgången. Se till att ta tydliga bilder på hela bostaden, inklusive mindre detaljer som fönsterkarmar. Glöm heller inte att inkludera viktig information som månadsavgift till bostadsrättsföreningen, pantbrev, köpekontrakt och annat.

Fördelar med en digital värdering?

Det har förstås sina fördelar med en digital värdering. Även om många kanske föredrar en fysisk värdering öppnar nya möjligheter upp sig genom att du nu kan få det online istället.

  • Du får din värdering snabbare
  • Du slipper besök i ditt hem
  • Det är effektivt och helt gratis

Kompetenta mäklare ger en exakt värdering

På Notar arbetar kompetenta och hängivna mäklare som har god lokalkännedom och erfarenhet av just bostadsvärderingar oavsett vilket objekt det rör sig om. Vi värderar över nätet – snabbt, smidigt och effektivt helt utan kostnad. En digital värdering går fort och är lika säker som en vanlig värdering. Självklart kan du även be om en fysisk värdering om du hellre skulle vilja det. Det är du som bestämmer!

Om du även vill fortsätta med värdebevakning kan vi på Notar också hjälpa dig med det. Med oss blir bostadsmarknaden mer förståelig och transparent.