Kattugglevägen 5

Besiktigad

Till salu Huddinge Vidja Huddinge kommun

Nära stan men på landet, där hittar du en väl omhändertagen villa i Vidja på Kattugglevägen 5 (Vidja 1:458).

Med stor friköpt tomt om hela 2090 kvm erbjuds ni här en fantastiskt trevlig och renoverad fastighet att förvärva. Huset ligger uppe på en höjd omslutet av berg och grönska, vilket ger en underbar känsla, men har även lättskötta gräsytor med olika typer av fruktträd och bärbuskar. Runtom tre sidor av huset går en mäktig altan, med olika möbelarrangemang, som solen följer hela dagen. I dagsläget finns det två hus på tomten, en huvudbyggnad med modernt kök i öppen planlösning med köksö mot vardagsrum med täljstenskamin och glasveranda som matsalsdel, två sovrum samt duschrum med toalett, kommod, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare. Under huset, i suterräng, finns en källare med egen ingång och plats för förvaring. Det andra huset på tomten består av ett stort renoverat gästrum, en vedeldad bastu samt ännu ett nyrenoverat rum som i dagsläget används som musikstudio. Till huset finns en stor uppfart med plats för många bilar och en carport

Nära stan men på landet, där hittar du en väl omhändertagen villa i Vidja på Kattugglevägen 5 (Vidja 1:458).

Med stor friköpt tomt om hela 2090 kvm erbjuds ni här en fantastiskt trevlig och renoverad fastighet att förvärva. Huset ligger uppe på en höjd omslutet av berg och grönska, vilket ger en underbar känsla, men har även lättskötta gräsytor med olika typer av fruktträd och bärbuskar. Runtom tre sidor av huset går en mäktig altan, med olika möbelarrangemang, som solen följer hela dagen. I dagsläget finns det två hus på tomten, en huvudbyggnad med modernt kök i öppen planlösning med köksö mot vardagsrum med täljstenskamin och glasveranda som matsalsdel, två sovrum samt duschrum med toalett, kommod, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare. Under huset, i suterräng, finns en källare med egen ingång och plats för förvaring. Det andra huset på tomten består av ett stort renoverat gästrum, en vedeldad bastu samt ännu ett nyrenoverat rum som i dagsläget används som musikstudio. Till huset finns en stor uppfart med plats för många bilar och en carport. Fastigheten är perfekt för dig som antingen söker ett nyrenoverat och funktionellt hus med närhet till storstad såväl som för er som önskar bygga ert eget framtida drömhem.

Vidja håller idag på att exploateras och Huddinge kommun bygger in kommunalt vatten/avlopp i området och det finns en detaljplan som vunnit laga kraft.

Vidja är ett lugnt fritidshusområde som nu omvandlas till permanentboende. Förutom fin natur och Ringsättrabadet vid sjön Orlången som endast ligger på några minuters promenadavstånd så finns även naturreservat, Ågesta Golfklubb och Ågesta Ridhus i närheten. Bra kommunikationer finns med buss 833 till pendeltåg och tunnelbana vid Farsta Strand/Farsta C. Skolbuss finns också. Affärer vid Farsta Strand och Farsta Centrum.

För preliminär kostnad VA, läs mer: https://www.stockholmvattenochavfall.se/villa-och-radhus/villaagare/ny-kund-villa/anslut-ditt-hus-till-vatten-och-avlopp/berakna-din-anslutningsavgift/

Gatukostnaden är preliminärt 208 500 kr enligt Huddinge Kommun (2023-08-07).
För mer information kontakta: gatukostnader@huddinge.se

Vad säger detaljplan?
B II fril
e1 e2
a1 a2

Vad kommer man få bygga enligt detaljplan?
Högst en huvudbyggnad. Huvudbyggnad i två våningar får byggas med högst 100 kvm byggnadsarea (BYA). Huvudbyggnad i en våning får byggas med högst 150 kvm byggnadsarea (BYA). Huvudbyggnad får inrymma högst två lägenheter, varav den mindre får vara högst 55 kvm bruttoarea BTA.
Nya komplementbyggnader får sammanlagt ha en högsta byggnadsarea om 40 kvm. Alternativt får den mindre lägenheten inrymmas i befintligt fritidshus som då får ha en högsta BYA och BTA om 55 kvm, men då är byggrätten för komplementbyggnader förbrukad.

1989: Matplats tillbyggdes.
2018: Duschrum renoverades. (Fackman).
2019: Kök renoverades.
2021: Luft/luftvärmepump byttes.
2022: Krypgrund och vind mögelsanerades, avfuktare i krypgrund och fläkt vind installerades. (Fackman).
2022: Samtliga fönster och dörrar tätades.
2023: Belysning trappa plus andra elarbeten gjorda (Fackman).
2023: Hela söderläget, samtliga fönster samt övriga utsatta delar av fasaden målades.
2023: Springa mellan kökets bänkskiva och vägg tätades.
2023: Takbehandling utfördes och skadade takpannor byttes.
2023: Altans insida mögelsanerades.
2023: Samtliga byggnader fasadtvättades.
2023: Fönsterbleck har installerats/kompletterats.
2023: Fönsterkittning har utförts vid behov.
2023: Sotning kommer att utföras i efterhand, (bokat 13de november).

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Trygga köp - besiktning & dolda fel-försäkring

Det här huset är besiktigat och har dolda fel-försäkring.

Läs mer
Pris Kontakta mäklare
Boarea 60 kvm
Antal rum 3 rum
Biarea 25 kvm
Mäklare Huddinge

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Energideklaration
Besiktningsprotokoll

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här