Gustaf Wickmans väg 7, 1tr

Älvsjö / Stockholm kommun
4 700 000 kr
  • 3 Rum
  • 84 kvm

• Invid Långbro Park
• Stabil förening med god ekonomi
• Inglasad balkong i söderläge
• Sovrum med egen klädkammare

Magisk hörnlägenhet belägen i ett insynsskyddat läge med fri utsikt mot skogspartier. Lägenheten ligger i ett populärt lummigt bostadsområde i vackra Långbro Park endast 15 minuter från innerstan. Här kan man spendera långa sommardagar på den stora balkongen eller ute i parken. Många stora fönster, öppna ytor och öppen planlösning ger lägenheten en härligt ljus och luftig känsla.

Vardagsrum och kök skapar tillsammans en social öppen planlösning vilket ger en rymlig och trivsam atmosfär. Det moderna, stilrena köket från Myresjö är elegant inrett i vitt med rostfri maskinell utrustning och har gott om arbetsytor. Ståendes vid diskhon finns ett mysigt fönster med utsikt ut mot grönska. Det generösa vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönstren. Stor, solig inglasad balkong i söderläge som kan användas som ett extra rum stora delar av året.

Det helkaklade badrummet håller samma påkostade stil och höga standard som resten av lägenheten. Sovrummen ligger avsides i anslutning till varandra. I anslutning till master bedroom finns en stor klädkammare som slukar hela er garderob och lite till.

Välkomna till er nya bostad!

I närområdet har du naturreservatet Älvsjöskogen för den som gärna tar en promenad eller en löprunda i elljusspåret samt simhallen Långbrohallen. Där det finns aktiviteter för alla åldrar så som simlekis för barn, samt mini-sim, simskola, privatlektioner och simkurser för vuxna.

För finsmakaren finns även den berömda Michelin-krogen Aloë där du kan avnjuta en lyxig avsmakningsmeny. På bara några minuter kan du promenera till den trevliga mataffären Ica Nära Älvsö som har en bistro med servering i butiken.

Skolor och daghem finns både i parken och i närområdet. I parken finns bland annat förskolan Orfeusgården, Olympen med förskola och skola till årskurs 5, Gullvivaskolan med förskola och skola till årskurs 6, grundskolan och gymnasieskolan Metapontum. I närområdet finns Långbrodalsskolan förskoleklass till årskurs 5, Johan Skytteskolan med årskurs 6 till 9 och Herrängens skola med förskoleklass till årskurs 5. Fruängens skola erbjuder undervisning från förskoleklass till och med årskurs 9 och Kunskapsskolan med årskurs 6 till 9.

Långbro Park ligger inom promenadavstånd från Fruängens tunnelbana och Fruängen Centrum. I Fruängen Centrum finns bank, apotek, vårdcentral, rehabverksamhet, folktandvård, bibliotek, systembolag, dygnet-runt-öppet gym, skräddare, nyckelservice, diverse butiker samt två större mataffärer. Även Lidl finns i närområdet. I centrum finns också café, konditori och lunchrestauranger. Ett större utbud av shopping finns i Kungens Kurva, Liljeholmen och Skärholmen Centrum som ligger i närheten.

Tunnelbanan (röd linje) tar ca 15-20 min till T-centralen. Fruängen är också en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 går till Skärholmen Centrum och IKEA från Skarpnäck, buss 144 går till Gullmarsplan via Älvsjö Station från Fruängen, buss 163 till Kärrtorp via Älvsjö Station från Bredäng och buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva.

I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har en inbyggd ishall, inomhusbanor för tennis och utomhusarena för friidrott och fotboll. I Långbro Park finns Långbrohallen som är en sim- och idrottshall. Långbrohallen erbjuder bland annat motionsjympa och simskola. Alldeles i närheten ligger också en BMX-bana vid korsningen Vantörsvägen-Svartlösavägen.

I Långbro Park ligger kända Långbro värdshus (sjukhusets överläkarvilla byggd 1909) som drivs av TV-kocken Fredrik Eriksson. Värdshuset är känt för sin goda mat och trevliga sommarbar och uteservering. I området finns härliga promenadstråk och för den badsugne finns badplatser runt om i Långsjön dit du cyklar på tio minuter. Det är också cykelavstånd till Älvsjö Station.

Utanför lägenheten ligger Långbro Park som är en grön oas i sydvästra Stockholm, mellan Älvsjö och Fruängen. Den var från början ett skogsområde som blev omgjort till en vacker engelsk park i början av 1900-talet och hyste Långbro mentalsjukhus från 1910 fram till 1990-talet. Långbro var ett gigantiskt sjukhusområde som innehöll flera vårdbyggnader från sekelskiftet. När sjukhuset lades ner 1994 köptes området av JM som sedan dess vidareutvecklat parken till ett lyxigt bostadsområde med främst nyproduktion och ett rekreationsområde med promenader, lek och avkoppling. Även de äldre vårdbyggnaderna finns bevarade då de har ett stort kulturhistoriskt värde. En av dessa är byggnaden "Stora Kvinns" (tidigare institution för kvinnliga patienter, motsvarighet till vårdbyggnaden Stora Mans med enbart manliga patienter) - där de tunga institutionssalarna förvandlats till bostäder med bevarad sekelskiftesstil. De gamla byggnaderna från sekelskiftet blandar sig spännande med Långbro Parks stilrena nyproduktion med dess ljusgrå fasader och stora glasade ytor och ger en levande karaktär åt parken.

Ehsan Sedagati - Mäklare Hammarby Sjöstad / Johanneshov

STORLEK:

3 Rum

BOAREA:

84 kvm

Avgift:

5 247 kr

Slutbud:

4 700 000 kr (55 952 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Ehsan Sedagati

Ehsan Sedagati

08-400 213 41 · 0709-99 79 07


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

Visa på karta
HitCounter