Lindaus väg 9

Hässelby Södra Villastad / Stockholm kommun
Kommande bostad
  • 10 Rum
  • 273 + 15 kvm
Anmäl intresse

Konstnärsvillan är redo att finna sina nya ägare. Ett hus med karaktär och charm som bör upplevas!

Konstnärsvillan är redo att finna sina nya ägare. Med ett lugnt och bedårande läge finner vi denna fantastiska pärla med charm ”anno 1920”. Mycket tilltalande och unik planlösning med generösa ytor för socialt umgänge bland nära och kära. Personligt renoverat med tidstypiska detaljer såsom vackra spegeldörrar, dörrfoder, golvsocklar och bibehållna vitmenade originalgolv. Robust kök som erbjuder rymd, praktiska lösningar och goda förvaringsmöjligheter. Separat matrum intill kök med utgång till trädgård och anslutande grund för framtida växthus. Ljust och rymligt vardagsrum med en vacker öppen spis. Vardagsrummet ligger i fil och härifrån når vi ut till trädgård och berg i dagen.. Huset erbjuder 5-6 sovrum samt en walk-in-closet. Renoverat badrum med kakel och klinker i grå nyanser, terrakottafärger och Kleinblått listverk. Badkar på ett upphöjt sockelplan invid dusch/toa samt separat gästtoalett på övre plan. Vi finner i källarplanet tvättstuga, flera förrådsmöjligheter och hobbyrum samt ett mindre utrymme i husgrunden för lagring av vin. Övre plan erbjuder en rymlig ateljé med takhöjd upp till nock samt en öppen spis och ett vackert burspråk. Från denna våning når vi ut till den möblerbara balkongen med milsvid vy över takåsarna och den underbara omgivningen. Vackert nylagt yttertak med glaserade takpannor, nya fönster samt två nya takkupor, även ny panel runt hela husets fasad. Bergvärme som resulterar i låga driftkostnader, villafiber indraget och ett fristående kallgarage.

Huset präglas av ljus, rymd och stort egensinne med prång här och där för goda förvaringsmöjligheter. Skyddad och unik trädgård som erbjuder b.la trädäckad altan, klippformationer och flera fruktträd, magnolia och körsbär, vacker blommande jersmin samt rhododendronbuskar. En oas med insynsskyddat söderläge. Ett hem med karaktär som bör upplevas likväl inne som ute i trädgården.

Villan är belägen i Hässelby Södra Villastad, ett stenkast från Villastadsskolan och granne med Mälaren. Närområdet omges av inbjudande cykel - och promenadstråk längs vattnet och båtplatser samt flera fina bad. Hässelby allmänna bad finner vi inom ett sk badrocksavstånd om fem minuter. I närheten finns även Lövstabadet, Hässelby Strandbad och Maltesholmsbadet. Vintertid är det bara att snöra på sig skridskorna för en tur på isen. För båtägare är Hässelby rena drömmen med flertalet båtklubbar på gångavstånd. Några minuters bilfärd utmed Lövstavägen tar dig till Hässelbys egen golfbana (Hässelby golf), en niohålsbana med välbesökt Driving Range. Hässelby kan stoltsera med att ha en av Sveriges största idrottsföreningar, Hässelby Sportklubb, som gjort sig känd inom flera grenar och med fina resultat. Hässelby Slott har spännande historia bakom sig och inte minst en vacker omgivning, som lämpar sig för härliga promenader eller en picknick i det gröna. Sedan några år benämns Hässelby Slott "Musikslottet" och man har återtagit den ursprungliga stavningen Hesselby slott. Artisten Tomas Ledin är delägare och har redan anordnat en folkmusikfestival i slottsparken. Något han önskar skall fortleva. Kom och upptäck Hässelby, men ej att förglömma den engelska parken i Tempeludden med sitt Ekotempel och Riddersviks Gårds konferenscenter med restaurang, trädgårdscafé och övernattning granne med konstnärsvillan. Även den k-märkta konstnärsbyn Kyrkhamn med caféer och öppna ateljéer är inom räckhåll. Till sist, men inte minst, Åkermyntans Centrum inom några minuter med en mångfald av samhällsservice.


Joana Demir - Mäklare Vällingby / Hässelby / Nälsta

STORLEK:

10 Rum

BOAREA:

273 kvm

BIAREA:

15 kvm

Tomtarea:

1 318 kvm

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

Notar erbjuder både digitala och privata visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Ansvarig mäklare

Joana Demir

Joana Demir

08-400 22 440 · 0768-99 07 44


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning samt kunskapstest.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Visa på karta

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Lindaus väg 9 Hässelby Södra Villastad

HitCounter