Västertorpsvägen 158

Mälarhöjden/Hägersten / Stockholm kommun
4 000 000 kr
  • 4 Rum
  • 93 kvm

Trivsam, ljus och nyrenoverad bostad i lummigt område! Bostaden erbjuder ett generöst ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och lägenhetens placering högst upp i huset med gavelläge och fönster i två väderstreck. Till lägenheten hör en stor balkong i österläge vilken erbjuder tillfälle att avnjuta solens strålar på förmiddagarna.

Här bor ni i en bra förening med närhet till naturen och med möjlighet till garage, gästparkering, gemensamma utrymmen, tvättstugor och grovtvättstuga. Föreningens innergårdar är mycket lummiga och barnvänliga med lekplats, grillplatser med utemöbler och trevliga gångstigar. Utanför bostaden finns det även odlingslådor/ kolonilotter som föreningens medlemmar har möjlighet att använda.

På gränsen mellan Västertorp och Mälarhöjden bor du i ett kuperat område i grönskans centrum, omgiven av Mälarens vatten. I Västertorp finns mestadels lägenheter och Mälarhöjden är främst känt som ett mycket populärt villaområde.

För den friluftsintresserade så är denna stadsdel optimal. Här erbjudes bland annat fantastiska badmöjligheter, motionsspår samt småbåtshamn. Vintertid omvandlas även vikarna till skridskobanor. För den badsugne finns ett flertal badmöjligheter att välja mellan, däribland Klubbensborgs badplats och Mälarhöjdsbadet. Vid badet ligger även Mälarhöjdens friluftsteater precis vid vattnet där det sommartid hålls framträdanden utomhus.

På ett fantastiskt läge längst ut på Klubbensborgs halvö finner du Fritidsgården Klubbensborg där det bedrivs konferenshotell samt vandrarhem. Här ute finns även Café Uddvillan där du kan avnjuta en god fika samt blicka ut över vackra Mälaren. Här anordnas även musikaftnar samt konstutställningar. För den fikaglada finns även härliga konditori Lyran i Skärholmen i närheten. Caféet är beläget i en stor gul trävilla från 1800-talet, även den med utsikt över Mälaren. Här inryms även festvåning för uthyrning där man kan anordna alla möjliga evenemang som exempelvis bröllop och konferens.

På Klubbensborg utmed vattnet ligger även den ideella Kanotklubben Fridhemskanotisterna. Uthyrning av kajaker finns både för medlemmar i klubben samt för allmänheten. Se föreningens hemsida för ytterligare information: http://www.fridhemskanotisterna.se.

Området erbjuder ett flertal förskolor belägna inom promenad- och cykelavstånd, en av de närmsta; Slättgården, finns belägen endast ett stenkast från bostaden. I området ligger även populära Mälarhöjdens skola som har klasser från förskola upp till årskurs 9.

För möjlighet till livsmedelsbutik är Coop belägen vid Mälarhöjdens tunnelbanestation. I Västertorps centrum finns även ytterligare två stycken livsmedelsbutiker och även apotek, bank, postombud, restaurang, pizzeria, bageri med mera.

I området finns röd tunnelbanelinje. De närmsta stationerna är Mälarhöjden respektive Västertorp. Till Slussen tar du dig på ca 13 minuter och till T-centralen på ca 17 minuter. För mer information om priser samt tidtabeller besök http://www.sl.se. I området finns även möjlighet att ta färja till Stadshuset.

På endast 7 minuter med tunnelbanan når du Liljeholmen och den populära Liljeholmsgallerian med ett stort utbud av ca 90 butiker och restauranger. Gallerian har funnits sedan 2009 och erbjuder det mesta inom service. Här finner du även i bottenplan bland annat ICA Kvantum, Willys, Systembolaget, träningsanläggningen SATS samt en stor food court. För mer information gå in på http://www.liljeholmstorget.se.

I trakten ligger även området Gröndal och dess Vinterviken där Alfred Nobels före detta dynamitfabrik anno 1891 är belägen. I dessa pampiga lokaler driver numera företaget Winterviken café samt festvåning för alla typer av arrangemang. Här finns även Vintervikens Trädgårdscafé.

Katja Åkerberg - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

4 Rum

BOAREA:

93 kvm

Avgift:

5 143 kr

Slutbud:

4 000 000 kr (43 011 kr/kvm)

Bilder

Planritning

HitCounter