Folkungagatan 96

Katarina/Sofia / Stockholm kommun
7 150 000 kr
  • 2.5 Rum
  • 80 kvm

Social och öppen lägenhet med balkong mot gård i stabil BRF!

Balkong mot gård - Låg avgift - God ekonomi - Äger sin mark - Lågt belånande - Sociala ytor - Ljus och luftig

Välkommen till denna härliga 2,5a i SOFO med stora social ytor i kök och vardagsrum i fastighet anno 1931. Lägenheten har ett stort vardagsrum med fransk balkong och plats för en generös vardagsrumsmöblering om så önskas. Köket är som gjort för härliga middagar med familj och vänner med plats för stort matbord. Rofyllt sovrum som ligger in mot gård och med utgång till den rymliga balkongen. Sovrummet är idag avdelat och genom detta skapat ett extra rum som idag används som barnrum men kan också nyttjas som kontor, klädkammare eller för den som önskar ett extra rymlig sovrum kan väggen enkelt tas ned. Stilrent badrum utrustat med tvättmaskin. Föreningen har också en mycket stor takterrass som ger milsvid utsikt över Stockholm, det finns också en trevlig vindslägenhet som man kan boka i föreningen. Detta är verkligen en lägenhet att trivas i med öppna ytor, härligt ljusinsläpp, bra med förvaring och fantastiskt läge på söder!

Lägenheten ligger med ett attraktivt läge i SoFo, som avgränsas av Folkungagatan i norr, Erstagatan i öster, Götgatan i väster och Ringvägen i söder. Området har utvecklats till en mycket omtyckt Söderidyll och är också mycket omtyckt för sina många restauranger, caféer, småbutiker och skivbutiker. Namnet SoFo myntades i slutet av 1990-talet av Per Holm, Fredrik Glejpner och Henrik Borggren som saknade ett namn på området. Henrik Borggren som just hade kommit hem från New York var den som kom med namnförslaget SoFo, förmodligen inspirerad av Manhattans välkända SoHo.

Lägenheten ligger även med direkt närhet till Mosebacke torg som i sin tur ligger på vad som i folkmun brukar kallas Söders höjder, bara ett stenkast från Götgatan och Slussen. Torget skapades sedan Mosebacke drabbats av en omfattande brand 1857, då många byggnader i närmaste omgivningen brann ned till grunden. Delar av det nerbrunna området fick bilda ett nytt torg, Mosebacke torg.

Pelle Andersson - Mäklare Södermalm / Katarina / Sofia

STORLEK:

2.5 Rum

BOAREA:

80 kvm

Avgift:

2 813 kr

Slutbud:

7 150 000 kr (89 375 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Pelle Andersson

Pelle Andersson

0708-67 70 29


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

HitCounter