Vattenledningsvägen 49, vån 3/3

Vattenledningsvägen 49, vån 3/3

Midsommarkransen / Stockholm kommun
2 475 000 kr
  • 1 Rum
  • 34 kvm
Anmäl intresse

Din nya drömlya med stor balkong, modernt kök & LÅG avgift

* Funkispärla med 30-talscharm
* Stor, härlig & soldränkt balkong
* Bra första boende nära t-bana
* Låg avgift inkl bredband & k-tv
* Perfekt läge högst upp i huset
* Totalrenoverad november 2014
* Bo mittemot hajpade Scandwich
* K-märkt byggnad uppförd 1934
* Brf har ENDAST 1,3 milj kr i lån
* Snabb inflyttning om så önskas
* Stilfullt kök & moderna vitvaror
* Ansenlig takhöjd om 2,65 meter
* Många bevarade originaldetaljer
* Kransens bästa läge - nära allt!
* Privat boende utan direkt insyn
* Två min till Svandammsparken
* Närhet till många restauranger
* Bara tre minuter till tunnelbana
* Nymålade väggar & fina golv
* Mysig trädgård med grillstuga
* Brf med lite lån & äger marken

Se hit! Här är din nya superfina bostad i hjärtat av Midsommarkransens historiska kulturkvarter. Högst upp på tredje våningen finner du denna omfattande renoverade funkispärla med en generös takhöjd om cirka 2,65 meter vilket skapar en känsla av rymd. Här finner du bevarad originalinredning av spegeldörrar, rundade takkrön, äldre radiatorer, lamprosett och fönsterparti monterat i djupa nischer. Bara tre minuter bort ligger tunnelbanan med åtta minuters resa till Slussen. Precis utanför porten hittar du stadsdelens mest levande gata med ett bra utbud av restauranger och lokala verksamheter.

Lägenhetens inredning har varsamt renoverats under 2014 med charm bevarat från byggåret 1934 men med nutidens moderniteter. Helt ny köksinredning och vitvaror skapar ett behagligt boende med känslan av LYX. Här finns både diskmaskin och maskinpark i rostfritt stål. Ny golvbeläggning genomgående vitlaserad eklaminat. Montering av nya golvsocklar. Nymålade tak och väggar med sober färgnyans pryder hela bostaden. Som pricken över i:et så har dessutom samtliga dörrfoder, innerdörrar, radiatorer, fönsterbrädor och fönsterkarmar målats 2014 med vit färgnyans.

I kökets finns en matplats som rymmer sällskap upp till fyra sittande personer. Härifrån når du höjdpunkten, den nybyggda och stora balkongen med ett i det närmaste perfekt väderstreck i sydost. Här finns gott om utrymme att slå sig ner i loungegruppen och bara njuta av att du bor i Stockholms populäraste närförort. Njut av ett underbart ljusinsläpp genom fönsterpartier i allrummet med utblick över föreningens lugna gård. På andra sidan gården kan du njuta av gamla Midsommarkransen äldsta sekelskiftesbyggnader som uppfördes för över 100 år sedan.

Allrummet är stort och klarar lätt möblering av säng, soffdel och mediamöbler. Med anslutning från hallen ligger det fina badrummet som renoverades 2012. Inflyttning i denna lägenhet kan ske relativt snart för den som önskar. På husets baksida kan medlemmarna koppla av i föreningens trädgård med uteplats för grillning och solstund under sommarmånaderna. Här finns även en grillstuga som rymmer plats för massor av vänner och bekanta runt den gnistrande elden.

Brf Grillstugan är en stabil förening som äger (dvs. ej tomträtt) fastigheten med ett flerbostadshus som uppfördes 1934. Denna förening är väldigt unik eftersom den endast har cirka 1,3 miljoner kronor i långfristiga skulder vilket är anmärkningsvärt lite med så pass många renoveringar utförda. Belåningsgraden är futtiga 2851 kr/kvm och den genomsnittliga skuldsättningen i närområdet är cirka 7500 kr/kvm. I den redan låga avgiften ingår bredband 100 Mbit/s och kabel-tv grundutbud.

Stockholms stadsmuseum har kulturminnesmärkt föreningens byggnad med en gul klassificering vilket innebär att de har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för gamla Midsommarkransen. Utnämningen är skapad för att bevara byggnadens karaktär samt kulturhistoriska värde. För medlemmarna finns bra service med tvättstuga, cykelparkering, hobbyrum samt en underbar gård på husets baksida. Här kan man om sommaren slå sig ner i bästa solläge med picknick-korgen och en läsvärd bok och bara njuta av tillvaron.

Mittemot porten ligger en av Kransens mest populära verksamheter, Scandwich som har mat i toppklass samt massor av återkommande evenemang vilket lockar ”kransenborna”. I centrum, finner du bland annat matbutiken Coop och nyrestaurerade café Kalaskransen. Kuriosa; Kalaskransen bakar Stockholms godaste kardemummabulle. I dessa som är Kransen mest populära kvarter bor du med Södermalm runt hörnet - ett s.k. ”långt stenkast” från Stockholms citys pulserande nattliv. Endast tre minuters promenad till tunnelbana med åtta minuters resa till Slussen. Ett par minuter från porten finner du lummiga Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter.

Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Utmed närliggande Tellusborgsvägen finner du smultronställen som Bonne Femme stenugnsbageri, Pizzabakeren, LULU Stockholm, Svenska Hamburgerköket, Butsaya Thai, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Ett stenkast till den nyöppnade succén Svenska Tapasköket vilket är ett spännande tillskott i den redan digra skaran av restauranger.

På närbelägna skvallertorget kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café eller besöka Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Här ligger även den kända lampaffären Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även omåttligt populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken finner du guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser.

Inredningsinspiration kan du hämta från flera underbara inredningsbutiker, bland annat duktiga Mimmi Staaf vid Julikullen - hon har visat sig att vara en drottning på att skapa hajpade interiörprodukter för kransens boende. I närområdet finner du grönskande parker, mysiga caféer, kvartersbutiker och promenadstråk. På cykel-/ promenadavstånd ligger den fridfulla Vinterviken med en prunkande trädgård med café, kolonilotter, båtklubbar, kajakuthyrning och Restaurang Winterviken som är inhyst i Alfred Nobels gamla dynamitfabrik. Här kan du även bada längs Mälarens vattenlinje, jogga i motionsspår eller ströva i Sätraskogens naturreservat.

Gamla Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förorter och visar upp de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av nationalromantik, jugend och funkis. Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city - för närvarande förmodligen den mest eftertraktade! En station till Liljeholmens galleria med service i cirka 90 butiker. I närområdet finner du grönskande parker, mysiga caféer, kvartersbutiker och promenadstråk. P.

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

1 Rum

BOAREA:

34 kvm

Avgift:

1 660 kr

Visning:

Söndag 17/11 Kl. 14:15-15:15Måndag 18/11 Kl. 19:00-19:30

Pris:

(72 794 kr/kvm) 2 475 000 kr

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

  • Söndag 17/11 Kl. 14:15-15:15Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

  • Måndag 18/11 Kl. 19:00-19:30Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Vattenledningsvägen 49, vån 3/3 Midsommarkransen

HitCounter