Riksrådsvägen 89

Enskede / Enskededalen / Stockholm kommun
7 720 000 kr
  • 5 Rum
  • 114 kvm

Unik möjlighet att förvärva välplanerad funkisdröm i Stockholms populäraste radhusområde!

Välkomna till detta fantastiska bostadsrättsradhus i trevliga kvarter med egen uteplats! På Riksrådsvägen 89 har modernismens vision om en form som genererats av funktion, konstruktion och material förverkligats. Kuriosa är att Léonie Geisendorf, tidigare verksam hos Le Corbusier, och Charles-Edouard Geisendorf, år 1953 fick uppdraget av Hyreshus i Stockholm AB att rita radhusen i skogsterrängen vid Riksrådsvägen.

Här bor ni på en lugn gata omgärdat av lummig miljö. Vid entrén finns plats till förvaring av cyklar eller barnvagn om så önskas. Den stenlagda uteplatsen på husets baksida bjuder på sol från morgon till tidig eftermiddag - perfekt att avnjuta frukost och lunch på! Detta är ingen slump, radhusområdet är nämligen planerat utefter väderstrecken för att verkligen ta tillvara på dagsljuset och har i allra högsta grad påverkat Riksrådsvägens planering och utformning. Den grönskande allmänningen utanför ramar in och gör läget insynsskyddat.

Interiören kännetecknas av fint bevarade originaldetaljer med tidstypiskt parkettgolv och originaldetaljer i ek. Tegelväggarna ger bostaden karaktär och är återkommande i den murade öppna spisen – en riktig stämningshöjare intill vardagsrumsdelen. Planlösningen är förlagd på två våningar med vardagsrum, kök, matsalsdel och ytterligare ett sovrum på första våningen. Ett glasat skjutfönsterparti mellan kök och matplats bidrar till känsla av rymd. Det finns en förklaring till varför väggen vid matplatsen är snedställd, nämligen för att den gör matplatsen ljusare och således mer trivsam. Arkitekterna menade att det skapade spänning i planlösningen, men också möjlighet att ha god uppsikt mellan kök och vardagsrum samtidigt som det skapar ett skenperspektiv från trappan.

Trappan leder upp till övervåningen bestående av två sovrum, en klädkammare (möjligt sovrum) och ett förråd. På ett så kallat vilplan mellan under- och övervåning finns ett badrum och ett ytterligare sovrum.

Charles Edouard Geisendorf skrev år 1956 i tidskriften Byggmästaren, att Riksrådsvägens radhus var en direkt tillämpning av den statliga radhusutredningens slutsatser. Den fristående villan hade länge varit den ultimata familjebostaden för både arbetaren och tjänstemannen. Utredningen ville presentera ett alternativ som kombinerade småhusets marknära boende med flerfamiljshusets ekonomi. Många av de rekommendationer som står att finna är tillämpade på Riksrådsvägens planlösningar.

År 2006 firade radhusområdet 50-årsjubileum och är sedan byggåret omnämnt i flera tidskrifter. Området är omtalat och ett av Stockholms främsta exempel på ett modernistiskt radhusområde och som andas historia och som alltid känns rätt i tid!

På Riksrådsvägen får ni det bästa av två världar - absolut närhet till City men ändå i en lugn och pittoresk miljö med närhet till natur. Tillgång till flertalet omtalade skolor och förskolor. Globen och Sickla köpkvarter finns på nära avstånd med alla butiker, restauranger och biografer. I närområdet erbjuder Bagarmossens centrum ett utbud av livsmedelsaffärer och annan närservice. Goda kommunikationsmöjligheter med bland annat tunnelbanan (grön linje) som tar dig in till centralen på en dryg kvart och flertalet busslinjer som sträcker sig inom söderort. Populära Nackareservatet finns runt knuten och erbjuder fina motionsslingor med Skogskyrkogården är trivsam att strosa igenom. I närområdet finns golfbanor och bland annat Söderbysjön samt Källtorpssjön vid Hellasgården. Nytorps gärde har även fotbollsplaner och utomhusbassänger.

Missa inte denna bostad, vänligen meddela gärna ert intresse redan idag.

Varmt välkomna på visning!

Monia Belgacem - Mäklare Årsta

STORLEK:

5 Rum

BOAREA:

114 kvm

Avgift:

5 777 kr

Slutbud:

7 720 000 kr (67 719 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Monia Belgacem

Monia Belgacem

08-580 80 794 · 0735-01 69 48


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Annika Oveby

Annika Oveby

08-580 80 793 · 0709-99 79 06


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

HitCounter