Greta Garbos Väg 16

Greta Garbos Väg 16

Solna Gamla Filmstaden/Råsunda / Solna kommun
2 595 000 kr
  • 1.5 Rum
  • 38 kvm
Anmäl intresse

Smart planerad 1,5:a med alkov & fransk balkong i mysiga Gamla Filmstaden

Välkommen till en svårslagen 1,5:a som bjuder på allt man kan önska av en mindre lägenhet. Lägenhetens präglas av en otrolig rymd tack vare flera fönster, det höga läget i huset och de vita väggarna som omfamnar hela bostaden. Kvadraten har fördelats med noga eftertanke, fokus ligger på öppna sociala umgängesytor som inrymmer både soffa och ett matbord. Detta gör det möjligt att bjuda in till stora middagar samtidigt som man får plats med en ordentlig soffa för mer avslappnat umgänge. Tavlor blir nästan överflödigt då stora delar av sällskapsrummet utgörs av flera fönster och en fransk balkong som går att öppna in mot rummet. Köket är välinrett utan att ta upp för mycket plats. Vita luckor erbjuder gott om förvaring och här finns bra arbetsytor. Avskilt från sällskapsdelen ligger sovalkoven med plats för en bred säng och klädförvaring som ni hittar bakom en garderob med skjutdörrar. I anslutning till hallen som även den har inretts med praktiska skjutdörrar finns ett slukhål för både kläder och prylar. Från hallen når ni badrummet som är bekvämt inrett med dusch samt tvättmaskin som underlättar vardagsbestyren. Läget kan inte bli bättre, bra varierande service och smidiga kommunikationer precis utanför porten.

FÖRENINGEN
Föreningens garage ligger i grannfastigheten. Det finns två tvättstugor att tillgå, dessa är belägna i entréplan på Mauritz Stillers väg 2 och 8. Huskropparna omfamnar den grönskande innergården med planteringar, buskage och knotiga gamla tallar som bildar en liten skogsdunge. Bredband och kabel Tv med grundutbud ingår i månadsavgiften. Till lägenheten medföljer ett källarförråd.

GAMLA FILMSTADEN
När ni passerat områdets pampiga entré slås ni av hur lugnt och ostört området är. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Idag blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger och skapar ett trivsamt och levande område. Gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Färgsättningen på fasaderna är jordnära och kvarteret är väldigt charmigt och omtyckt. Backstugan är en av många restauranger med hemtrevlig miljö och husmaninspirerad meny. Regissörsvillan serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Här finns något för alla smaker italienskt, sushi, thaimat är några alternativ och på helgen kan ni avnjuta en våffla i Portvaktsstugan som ligger precis intill huvudentrén till Filmstaden. I Filmstaden finner ni också Råsundas egen SF-biograf som gör biobesöken både tätare och mer spontana. I området hittar ni också frisör, skrädderi/kemtvätt samt Puls och Tränings gym med generösa öppettider.

MATBUTIK/ SHOPPING
Vid Filmstadens tunnelbanenedgång ligger en ICA-butik och föredrar ni att handla på COOP finns det en affär utanför området bara någon minut bort på Råsundavägen. För storskalig shopping ligger Mall of Scandinavia bara 15 minuters promenad bort och erbjuder ett brett utbud av modebutiker, flera restauranger och upplevelser på IMAX- biograf. Här finns också ICA Kvantum och Hemköp för större matinköp. Det ligger också en ICA Maxi i Solna Business park ca 5 minuter bort med bil.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Från lägenheten tar det bara någon minut att gå till områdets tunnelbanestation Näckrosen (blå linje). Reser du in till T-centralen tar det ca 11 min, Fridhemsplan 6 min och Kista 5 min. Vid tunnelbanans uppgång på Råsundavägen avgår flera bussar däribland buss 515 mot Solna station och Odenplan. Åker du åt andra hållet tar 515 dig till Sundbybergs station. Vid Solna station avgår pendeltåget ut till Arlanda och in till Odenplan som ligger bara ett stopp bort. Pendeltågen nås både från Solna station och Sundbyberg station. Tvärbanan finns att tillgå från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C och går till Alvik/Sickla udde.
Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Vid Filmstadens entré finns en öppen bilpool. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min.

GRÖNOMRÅDEN
Naturen finns precis runt knuten. En kort promenad från huset ligger Råstasjön som kantas av en trevlig promenadslinga och intill sjön ligger Solna Rackethall. På andra sidan E18 i ligger Ursviks stora motionsområde med utmanande terrängspår och fina preparerade skidspår vintertid. Är du golfintresserad finns möjlighet att spela på Ulriksdals golfklubb. Under sommaren beger sig badsugna till Brunnsviken i Hagaparken för ett svalkande dopp. I parken finns utomhusbanor för tennis precis intill vattnet och intill dessa ligger Haga Forum med trevlig brunch under helgen.

Elin Johansson - Mäklare Solna / Sundbyberg

STORLEK:

1.5 Rum

BOAREA:

38 kvm

Avgift:

3 150 kr

Visning:

Måndag 20/1 Kl. 13:00-13:30

Pris:

(68 289 kr/kvm) 2 595 000 kr
Ansök om lånelöfte

Notarlånet i samarbete med Consector

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

Ansvarig mäklare

Elin Johansson

Elin Johansson

0708-99 79 75


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Greta Garbos Väg 16 Solna Gamla Filmstaden/Råsunda

HitCounter