Svandammsvägen 8, vån 3/3

Svandammsvägen 8, vån 3/3

Midsommarkransen / Stockholm kommun
2 250 000 kr
  • 1 rum
  • 35 kvm
Anmäl intresse

Varsamt renoverad 20-talsdröm med plankgolv & takhöjd 2,75 m i skuldfri Brf

* Gammal, stabil och helt SKULDFRI Brf
* Praktfull 20-talsdröm med låg avgift
* Högst upp i attraktiv k-märkt byggnad
* Njut av många bevarade originaldetaljer
* Här bor du bara 300 meter från t-bana
* Varsam renovering utförd under 2019
* Äldre Brf från 1987 med 39 lägenheter
* Ansenlig rymd, takhöjd om 2,75 meter
* Mitt på Skvallertorget i byggnad anno 1929
* Stora fönsterpartier med stort ljusflöde
* Långsträckta plankgolv som restaurerats
* Snabb inflyttning möjlig om så önskas
* Samtliga tak, väggar & snickerier nymålade
* Föreningen äger marken, dvs ej tomträtt
* Underbar gård med pergola & grönska
* Du får Kransens bästa läge nära till ALLT
* Krypavstånd till tunnelbana & matbutik
* Kort promenad till Mälarens vattenlinje
* Bara åtta minuter till Slussen med t-bana

OBS - SKULDFRI FÖRENING - Ibland kommer ett tillfälle som man inte får missa! Ditt nya hem ligger i anslutning till anrika Skvallertorget som var ett levande affärscentrum in på 1960-talet. Här bor du i en otroligt väldisponerad lägenhet belägen i gammal förening verksam sedan 1987. Detta är en av gamla Midsommarkransens mest populära adresser med endast två minuters promenadavstånd till tunnelbana och matbutik lite längre upp på Svandammsvägen. Här får du ett utmärkt boende mitt i Midsommarkransens hjärta invid gamla levande kulturkvarter och vackra sekelskiftesbyggnader. Välkommen till en lugn bostad, högst upp i huset med samtliga fönster mot baksidan och föreningens uppskattade innergård om sommaren lik en avkopplande oas med grillplats och varierad flora.

Lägenheten ligger på översta våningsplanet vilket innebär att du inte har någon granne över dig. Redan när du kliver innanför tröskeln möts du av många bevarade originaldetaljer och en ansenlig takhöjd om cirka 2,75 meter vilket skapar en härlig rymd som genomsyrar ditt nya hem. Listan på bostaden klassiska detaljer kan göras mycket lång med iögonfallande attribut som stora fönsterglas med vacker spröjs, äldre gjutjärnsradiatorer, fasade skåpsfronter, fönsterbeslag av spanjolett, vita fönsterbrädor samt höga golvsocklar. Som om det inte vore nog finns även spegeldörrar och det bästa av allt, golvbeläggningen är original av långsträckta träplankor i furu som breder ut sig i bostaden. Nyligen (2019) har samtliga träplankor slipats och behandlats med vit pigmentering. Dessutom har innertak, innerväggar, golvsocklar, dörrfoder, radiatorer, innerdörrar, köksluckor och garderobsinredning målats med vit färgnyans under 2019. I köket har ny golvbeläggning installerats och i duschrummet har en avskärmande glasvägg monterats.

Rymlig hall inredd med passage till flertalet utrymmen. Köket erbjuder gott om arbetsyta, mycket förvaring i skåpinredning på bägge långsidor samt ett klassiskt kallskafferi. Matplatsen placeras med fördel invid fönstret och rymmer cirka fyra sittande personer. Köksinredning är i vackert utförande och på vänster sida följer inredningen trapphusets rundade vägg. Det stora allrummet nås från hallen och erbjuder gott om utrymme för säng, relaxdel med soffa samt övrig möblering om behovet uppstår. Utanför de stora fönsterpartierna i högt läge kan du blicka ner på föreningens gård som om sommaren slår ut i blom. Det stambytta duschrummet är ljust med ytskikt av klinker och kakel. Här finner du duschutrymme med avskärmande glasvägg, radiator, tvättställ, hyllplan samt väggspegel. Intill hallen ligger wc-rummet som också går i ljus färgskala. Till lägenheten hör ett externt vindsförråd om cirka fem kvm golvyta.

Brf Lejongapet 33 är en stabil och gammal förening som äger (dvs. ej tomträtt) fastigheten med ett flerbostadshus sedan år 1987. Byggnaden består av två trapphus som inrymmer 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och fyra hyreslokaler som genereras fina intäkter till föreningens kassa. Denna förening är väldigt unik eftersom den är helt enkelt skuldfri, dvs utan långfristiga skulder vilket bidrar till låga månadsavgifter för medlemmarna. Under år 2009 fick samtliga medlemmar en avgiftsfri månad. Under de senaste trettio åren har endast en mindre avgiftshöjning genomförts vilket är ett kvitto på den starka ekonomin.

Det finns en aktiv styrelse som kontinuerligt arbetar för att sänka föreningens kostnader. Föreningen har under åren utfört många renoveringar på fastigheten för att upprätthålla dess skick. I skrivande stund har föreningen cirka tre miljoner kronor i kassan vilket är mycket positivt samt mycket ovanligt. Dessutom undersöker man möjlighet för att installera bergvärme vilket är mycket ekonomiskt och minkar kostnaden för uppvärmning. För medlemmarna finns hobbyrum, samlingslokal samt cykel- och barnvagnsförråd. På innergården finns uteplatsen som är en fantastisk oas med ett lugnt läge skyddad mellan huskropparna. Uteplatsen rustades 2014 med ny kvällsbelysning och pergola med slingrande växter. Här finns stora möjligheter till umgänge med grillning, after work eller relax under trevliga sammankomster med vänner och bekanta. Här kan man om sommaren slå sig ner i skönt solläge med picknick-korgen och en läsvärd bok och bara njuta av att bo i Stockholms mest populära närförort.

Här bor du med närhet till Stockholm city - bara fem minuters cykelfärd till Hornstull på Södermalm. För den aktive finns i närheten Yoga, CrossFit Telefonplan, Brännkyrkahallen samt två träningsanläggningar med ett generöst utbud aktiviteter och öppettider. Endast fem minuter bort ligger prunkande Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter. Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Bredvid Svandammsparken finner du guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser.

Här bor du mitt i Midsommarkransen med ett bra utbud av service och kvartersbutiker. Bara ett par minuter bort ligger tunnelbanan med åtta minuters restid till Slussen. Stillsam omgivning vid en rofylld gata med kort promenadavstånd till områdets mest uppskattade utflyktsmål och grönområden. Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förstäder. Kransen, som området kallades redan för 200 år sedan, är en av Stockholms mest välbevarade stadsdelar från 20- och 30-talet med inslag av jugend, nationalromantik och funkis.

Utanför porten ligger anrika skvallertorget som under hösten skall renoveras och få en ordentlig ansiktslyftning. Här kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café, populära Persien På Hörnet eller varför inte med dess Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Rakt över torget ligger en annan höjdpunkt - Zugoi sushi med smakrik meny. Här finns även Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken ligger anrika Biograf Tellus som erbjuder filmvisningar och jazzspelningar flera gånger i veckan, upphaussade Scandwich samt flertalet lokala verksamheter som bidrar till Kransens höga mysfaktor.

Utmed Tellusborgsvägen finner du smultronställen som Pizzabakeren, stenugnsbageri Bonne Femme, Gröna Lådan, sushibaren Masahiro, Svenska Hamburgerköket, restaurang Nygammalt, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Nyligen öppnade en ny höjdpunkt som redan har dragit storpublik - Svenska Tapasköket. En station från Midsommarkransen finner du Liljeholmen. Knutpunkten är kring centrum och här finns kommunikationer med tunnelbana, buss samt tvärbana. År 2009 invigdes Liljeholmstorgets nya galleria med stort utbud i över 90 butiker. Gallerian har en utmärkt blandning av service och inrymmer allt du behöver inom shopping, livsmedel, mode, kultur, restaurangutbud och umgänge. Årligen har gallerian ett besöksantal på över nio miljoner besökare.

Inredningsinspiration kan du hämta från flera underbara inredningsbutiker, bland annat; Svenska Armaturer, Systrarna Blom, Koffertmannen, Grafstad, På Andra Våningen, Dunke Design, Vintagefabriken och duktiga Mimmi Staaf . Endast sju minuters promenad till tunnelbana, Konstfack, service, träningsanläggningar, klättercenter samt restaurang Landet vid innovativa Telefonplan. Deras klubb Heaven Up Here har korats till Sveriges bästa klubb. Här finner du även lokala pärlor i form av hajpade hamburgerhaket Krubb, A.B. Café samt Söderbergs Bageri som rostar utmärkt kaffe.

Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city - för närvarande förmodligen den mest eftertraktade!

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

1 rum

Boarea:

35 kvm

Avgift:

1 698 kr

Pris:

(64 286 kr/kvm) 2 250 000 kr

Aktuellt bud:

2 700 000 kr (77 143 kr/kvm)

Ska du köpa bostad och behöver sälja?

BOKA KOSTNADSFRI VÄRDERING

Visning & Kontakt

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering.

BOKA HÄR

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Svandammsvägen 8, vån 3/3, Midsommarkransen.

HitCounter