Vattenledningsvägen 46H

Vattenledningsvägen 46H

Midsommarkransen / Stockholm kommun
3 495 000 kr
  • 2 rum
  • 55 kvm
Anmäl intresse

K-märkt sekelskifte när det är som bäst - två eldstäder, plankgolv & takhöjd 2,80 m

* Sekelskiftesdröm på attraktiv adress
* K-märkt huskropp anno 1910-1912
* Njut av två fungerande braskaminer
* Golvvärme genomgående för alla rum
* Lång lista på klassiska originaldetaljer
* Fina plankgolv & takhöjd 2,80 meter
* Kransens mest eftertraktade byggnad
* Varsamt renoverat kök med stor charm
* Bredband & kabel-tv ingår i avgiften
* Vackra fönsterpartier i djupa nischer
* Otroligt låg belåning om 2415 kr/kvm
* Stenkast till fina Svandammsparken
* 350 m till t-bana & 200 m till buss
* Söderorts mest omtalade innergård.
* Nyttja gym. Övernattning. Relax. Bastu.

ETT TILLFÄLLE HAR DYKT UPP - Ibland kan ord vara överflödiga och för denna praktfulla sekelskifteslya är det så. Titta noga på bilderna och du kommer inte kunna motstå detta hem beläget i ett av gamla Midsommarkransen äldsta bevarade bostadshus med massor av historia i bagaget.

Detta är en sällan kommen möjlighet för dig som alltid fantiserat om en sekelskiftesvåning belägen i Hägerstens finaste stadsdel. Detta underbara hem gör dina vänner avundsjuka men otroligt lyckliga för din skull. Dröm dig bort bland dessa gamla kulturkvarter, vilka rankas som söderorts hetaste bostadsområde. ÄNTLIGEN är denna slipade diamant till salu - en uppseendeväckande lägenhet av yppersta klass med populär planlösning. Här bor du med ateljékänsla och elegans i k-märkt sekelskiftesbyggnad anno 1910-1912.

Stockholms stadsmuseum har gett föreningens byggnader en grön klassificering eftersom dessa ingår i en kulturhistoriskt värdefull miljö utpekad i Stockholms översiktsplan. Husen karaktäriseras av sin detaljrikedom med en stilblandning av jugend och nationalromantik vilka toppas med vackra sadeltak. Listan på bostadens fantastiska egenskaper kan göras mycket lång med klassiska attribut som två vackra braskaminer med långa anslutningsrör, långsträckta plankgolv i furu, spegeldörrar, takrosett, djupa fönsternischer, träpaneler, samt ansenlig takhöjd om 2,80 meter med rundade takkrön.

Bostaden är väldigt ljus eftersom dagsljuset flödar in från två väderstreck. Rummen är stora samt väldisponerade med vackra fönsterpartier monterade i djupa nischer. Utanför de unika fönsterpartierna kan du njuta av utblick mot den grönskande innergården, sekelskiftesbyggnader samt varierad arkitektur. Intill huset ligger nyrenoverade Svandammsparken samt fina Julikullen. Om sommaren badar kullen i växtlighet och om vintern brukas den som pulkabacke av stora som små individer.

Det klassiska köket har varsamt och löpande renoverats med bänkskivor i granit/marmor, väggkakel i halvförband, skåpinredning, inredningsdetaljer samt maskinpark som erbjuder diskmaskin, gashäll, el-ugn samt kombinerad kyl/frys från 2017. Matplatsen rymmer minst 4-6 sittande personer intill köksdelen, som i sin tur erbjuder gemensam matlagning i öppet plan.

Det är vattenburen golvvärme i hela lägenheten utom badrummet där golvvärmen styrs av el. Spatiöst allrum med takhöjd om 2,80 meter (som är genomgående) som bevakas av gammal braskamin från den franska tillverkaren Godin. Stort fönsterparti försett med flertalet glaspartier skapar ett stort ljusflöde under stor del av dagen. I sovrummet står ytterligare en braskamin och bara väntar på att du ska tända den under mörka vinterkvällar. Sovrummet är rymligt med utrymme för bred säng och möblering. Här finns även utrymme att inreda för arbetsstation eller garderobsektion för mer förvaring.

Golvbeläggningen består av långsträckta genomgående träplankor av furu som under 2016 renoverades med slipning, lutning och hårdvaxolja. Samtliga väggar/tak/snickerier/pärlsponter är målade med vit färgnyans. Det moderna badrummet har totalrenoverats under 2012 med nya ytskikt och ny inredning. Renoveringen är utförd av fackman och håller en hög standard. I badrummet finns takbelysning från infällda spotlights, skön golvvärme, takdusch waterfall samt handdukstork. Förvaring kan ske i hörnskåp, öppen klädsektion, inbyggd garderob, källarförråd och i vindsförråd. Utanför den fina porten finner du stadsdelens finaste innergård om sommaren lik en engelsk park, en grönskande oas med uteplatser och varierad flora. Här kan man slå sig och bara njuta av en god bok eller tända grillen inför kvällens middagsbjudning.

HSB Brf Tellusborg är närområdets största förening med 220 lägenheter där kabel-tv samt bredband upp till 100 Mbit/s är inkluderad i avgiften. Föreningen äger marken och dess ekonomi är stark med en otroligt låg belåning om 2415 kr/kvm. Den genomsnittliga skuldsättningen i närområdet är cirka 7500 kr/kvm. Föreningen gör årligen stora amorteringar på sina lån. Under verksamhetsår 2016-2017 amorterades hela 1,7 miljoner kronor. I föreningen kan medlemmarna nyttja gym, övernattningslokal, relaxavdelning, bastu, festlokal, hobbyrum, pingisrum, soprum, tvättstugor och mer därtill. I föreningens hus ligger anrika Biograf Tellus som erbjuder filmvisningar och ett brett kulturprogram flera gånger i veckan, samt jazzjam varannan onsdag.

Byggnaden står fridfullt placerad mitt bland gamla och fina byggnader. Endast 350 meters promenad till tunnelbana med åtta minuters resa till Slussen. Ett par minuter från porten finner du lummiga Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter. Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Utmed närliggande Tellusborgsvägen finner du smultronställen som grönskande Svandammsparken och Bonne Femme stenugnsbageri, Pizzabakeren, Coffee Bean café, Svenska Hamburgerköket, Butsaya Thai, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. I huset ligger nya restaurangen Scandwich och nyligen öppnade den tippade succén Svenska Tapasköket vilken är ett spännande tillskott i den redan digra skaran av restauranger.

På närbelägna skvallertorget kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café eller populära Ett Skafferi med dess Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Här ligger även den kända lampaffären Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även omåttligt populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken finner du guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser. Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city.

Med cykel eller raska joggingsteg når du härliga Vinterviken och Mälarens vatten vilket passar utmärkt under varma sommarkvällar när badkläderna ska blötas ner. Utmed Mälaren finns dessutom en vacker cykelväg som för dig ända in till Stockholms city och sjön Trekanten. På sjön Trekanten kan du vintertid åka skridskor på en plogad bana. Till Hornstull på Södermalm cyklar du på endast åtta minuter eller promenerar i 25 minuter. En station till Liljeholmens galleria med service i cirka 90 butiker.

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

2 rum

Boarea:

55 kvm

Avgift:

2 822 kr

Visning:

Söndag 20/1 Kl. 11:30-12:30Måndag 21/1 Kl. 18:10-18:40

Pris:

(63 545 kr/kvm) 3 495 000 kr

Ska du köpa bostad och behöver sälja?

BOKA KOSTNADSFRI VÄRDERING

Visning & Kontakt

  • Söndag 20/1 Kl. 11:30-12:30Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

  • Måndag 21/1 Kl. 18:10-18:40Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering.

BOKA HÄR

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Vattenledningsvägen 46H, Midsommarkransen.

HitCounter