Viktor Sjöströms väg 8

Solna Råsunda / Gamla Filmstaden / Solna kommun
7 200 000 kr
  • 3 Rum
  • 89 kvm

Takvåning med fönster i fyra väderstreck, magnifik utsikt & balkong i eftertraktat sydvästläge!

Drömmer ni om ett unikt boende med kvalitéer utöver det vanliga? Välkommen på visning av denna representativa taklägenhet högt över Filmstadens takåsar. Med flera gavellägen och fönster i samtliga väderstreck bjuds här på ett fantastiskt ljusinsläpp och ni kan njuta av solen från morgonen till dess att den sänker sig ner för kvällen med en unik utsikt över solnedgången. Här bor ni högst upp i ett av de högre husen i området vilket gör att ni är helt skyddade från insyn och samtidigt kan njuta av milsvid utsikt. Lägenhetens 89 kvadrat är fördelade över tre rum och kök men kan för er med behov disponeras som fyra rum och kök, (se den alternativa planritningen). Balkongen har ett perfekt solläge i sydväst med sol från lunch till solens nedgång på kvällen. Genomgående ljusa väggar omfamnar alla rummen och på golven ligger ekparkett. Kök och badrum är sobert inredda och fullt maskinellt utrustade för bekvämlighetsskull. Sovrummen är privat placerade i var sin ände av lägenheten och i hjärtat av detta hem ligger sällskapsytorna kök och vardagsrum vägg i vägg med varandra.
Välkommen till ett hem att förälska sig i, där himlen blir er närmsta granne.

Läget är svårslaget, utanför porten ligger all tänkbar service, flera olika restauranger att välja emellan, matbutik, gym, biograf och tunnelbana med områdets egna nedgång ”Filmstaden” blå linjen station Näckrosen.


FÖRENINGEN
Garage, tvättstuga, soprum och källarförråd finns i nära anslutning till lägenheten. Föreningens ekonomi tillhör en av områdets starkaste och avgiften har varit oförändrad sedan huset byggdes 2009. Varje år beslutar man utifrån det gångna året för en eventuell avgiftsfri månad i december, i år kommer december månad vara avgiftsfritt till följd av den goda ekonomin. Föreningen sköts av entusiastiska styrelsemedlemmar och deras arbetsinsats har lett till flera kostnadsbesparingar.
I föreningen finns en trädgårdsförening där man som boende kan få sin egen odlingsplätt i trädgårdslandet som ligger i utkanten av innergården. Trädgårdslandet är otroligt fint och perfekt för er som t.ex. vill odla blommor eller grönsaker.

GAMLA FILMSTADEN
När ni passerat områdets pampiga entré slås ni av hur lugnt och ostört området är. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Idag blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger och skapar ett trivsamt och levande område. Gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Färgsättningen på fasaderna är jordnära och kvarteret är väldigt charmigt och omtyckt. Backstugan är en av många restauranger med hemtrevlig miljö och husmaninspirerad meny. Regissörsvillan serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Här finns något för alla smaker italienskt, sushi, thaimat är några alternativ och på helgen kan ni avnjuta en våffla i Portvaktsstugan som ligger precis intill huvudentrén till Filmstaden. I Filmstaden finner ni också Råsundas egen SF-biograf som gör biobesöken både tätare och mer spontana. I området hittar ni också frisör, skrädderi/kemtvätt samt Puls och Tränings gym med generösa öppettider.

MATBUTIK/ SHOPPING
Vid Filmstadens tunnelbanenedgång ligger en ICA-butik och föredrar ni att handla på COOP finns det en affär utanför området bara någon minut bort på Råsundavägen. För storskalig shopping ligger Mall of Scandinavia bara 15 minuters promenad bort och erbjuder ett brett utbud av modebutiker, flera restauranger och upplevelser på IMAX- biograf. Här finns också ICA Kvantum och Hemköp för större matinköp. Det ligger också en ICA Maxi i Solna Business park ca 5 minuter bort med bil.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Från lägenheten tar det bara någon minut att gå till områdets tunnelbanestation Näckrosen (blå linje). Reser du in till T-centralen tar det ca 11 min, Fridhemsplan 6 min och Kista 5 min. Vid tunnelbanans uppgång på Råsundavägen avgår flera bussar däribland buss 515 mot Solna station och Odenplan. Åker du åt andra hållet tar 515 dig till Sundbybergs station. Vid Solna station avgår pendeltåget ut till Arlanda och in till Odenplan som ligger bara ett stopp bort. Pendeltågen nås både från Solna station och Sundbyberg station. Tvärbanan finns att tillgå från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C och går till Alvik/Sickla udde.
Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Vid Filmstadens entré finns en öppen bilpool, tillgänglig för alla Sunfleets medlemmar, dygnet runt. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min.

GRÖNOMRÅDEN
Naturen finns precis runt knuten. En kort promenad från huset ligger Råstasjön som kantas av en trevlig promenadslinga och intill sjön ligger Solna Rackethall. På andra sidan E18 i ligger Ursviks stora motionsområde med utmanande terrängspår och fina preparerade skidspår vintertid. Är du golfintresserad finns möjlighet att spela på Ulriksdals golfklubb. Under sommaren beger sig badsugna till Brunnsviken i Hagaparken för ett svalkande dopp. I parken finns utomhusbanor för tennis precis intill vattnet och intill dessa ligger Haga Forum med trevlig brunch under helgen.

Varmt välkomna på visning utav denna fina och välhållna trerummare (möjlig 4:a) högst upp i huset!

Elin Johansson - Mäklare Solna / Sundbyberg

STORLEK:

3 Rum

BOAREA:

89 kvm

Avgift:

4 786 kr

Slutbud:

7 200 000 kr (80 899 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Elin Johansson

Elin Johansson

0708-99 79 75


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter