Din mäklare i Marbella

Är du ute efter en mäklare på solkusten, Marbella? Våra fastighetsmäklare i Almunecar, Nerja, Velez Malaga, Fuengirola, Mijas, Marbella och Estepona har lång erfarenhet för att hjälpa er i ert köp i Spanien. Vi hjälper er till en trygg och lyckad bostadsaffär som du kan känna dig nöjd med. Vi blir inte bara din mäklare utan även kompis i Spanien, då vi har kontakter för hantverkare, revisorer, bästa mataffären och det mesta som kan vara bra att veta i ett nytt land och på just din ort.

Fastighetsmäklare på Costa del Sol sedan 2019

Våra fastighetsmäklare har varit verksamma från Almunecar, Nerja och Torre del Mar i öst till Fuengirola, Mijas samt Marbella i väst sedan vår start 2019.

Med oss hittar du din bostad i Nerja

Det är mycket att tänka på när man köper bostad i Spanien och olikt Sverige på många vis. Oavsett om du köper en semesterbostad, ett permanent boende eller investeringsobjekt så finns vi på plats för att hjälpa er genomföra er bostadsaffär på ett tryggt och säkert sätt.

Våra områden

Vi har mäklare som är specialiserade på ditt område. Här är samtliga områden vårt kontor täcker.

Marbella

Marbella upptäcktes av en slump av Prins Alfonso Hohenlohe när hans Rolls Royce gick sönder i närheten. Han förälskade sig i den då lilla staden och öppnade upp Marbella Club Hotel 1954, dit han bjöd in andra nobla familjer att njuta av hans nya hotell som än idag stoltserar med sin lyx. Sedan dess har det varit en populär semesterort känd för dess höga förekomst av aristokrater, kändisar och rika människor, och det är en viktig destination för lyxkryssare och yachter som gärna lägger till i den väldigt vackra hamnen i Puerto Banus. I hamnen varvas lyxbutiker med restauranger och nattklubbar. Marbella ligger mitt i mellan Malaga och Gibraltar, fint inbäddad vid Medelhavet och vid foten av berget Sierra Blanca. Dess centrala kärna består av två halvor, Moderna Marbella och den Gamla Staden Casco Antiguo. Med buss eller bil når ni enkelt närliggande städer, tex. Gibraltar, Estepona och Fuengirola.

Estepona

Estepona är en kommun och stad i provinsen Málaga på den västra delen av Costa del Sol med bergskedjan Sierra Bermeja i norr och Medelhavet i söder. Kommunen är till ytan en av de största på hela kusten och har behållit sin andalusiska charm då den ännu inte har blivit så påverkad av turismen. Höghuskomplex och stora hotellanläggningar byts ut mot vitkalkade hus, apelsinträd och färgglada blomkrukor utmed alla husväggar. Många mysiga gågator med butiker och restauranger omgivna av växtlighet. Här finns också flera stränder, där några av dom har fått blå flagg. Mitt i centrala Estepona ligger stranden La Rada som är 2,6 km lång, med en fin strandpromenad där ni finner många strandbarer, restauranger och i ena änden deras småbåtshamn. Från Estepona tar ni er enkelt till gränsade städer som Manilva och Marbella.

Casares

Casares är en charmig by belägen på Costa del Sol i södra Spanien och gränsar till Estepona i öster, Manilva i söder och Gaucin i nordväst. Med sin natursköna omgivning, pittoreska gator och historiska arv är den en populär destination för turister. Byn är belägen högt uppe på en kulle och erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och det omgivande landskapet. Dess vita hus med blommande balkonger och smala gator ger en traditionell andalusisk atmosfär som tar dig tillbaka i tiden. Casares är också känt för sitt slott, som grundades av romarna under deras tid i området. Under romartiden var Hedionda-badet känt, där Julius Caesar påstås ha botat sina leverproblem. Staden har fått sitt namn efter Caesar och tilläts då att slå sina egna mynt. På 1100-talet byggdes slottet av morerna under Almohadkalifatet. Casares erbjuder också en mängd olika aktiviteter för besökare att njuta av. De som älskar golf kan också njuta av några av de bästa golfbanorna i regionen, inklusive Finca Cortesin, som har varit värd för världsmästerskapen i golf. Matälskare kommer att älska Casares för dess utsökta kulinariska scen. Casares är också känt för sina festivaler och evenemang. Under sommaren arrangeras en rad festligheter, inklusive den årliga Flamenco-festivalen, där man kan uppleva den traditionella spanska musiken och dansen.

Manilva

Manilva är en historisk pärla i Andalusien med bland annat fortet Castillo de Sabinillas, som byggdes 1767 för att skydda staden mot pirater. Romarna lämnade också sin prägel på staden och regionen när dom lät bygga dom romerska baden Baños de Hedionda som frekvent besöktes av Julius Caesar. Sedan turister och kändisar började vallfärda till närliggande Marbella under 50-talet har Manilva fortsatt vara en lugn oas på den spanska solkusten. Kommunen är belägen i det sydvästra hörnet av Costa del Sol och gränsar i öster till Estepona, i norr till Casares och i väster till Cádizprovinsen. Staden Manilva ligger bara två kilometer upp från kusten och stränderna, omgiven av kullar och grönskande vingårdar med utsikt öven havet och Nordafrika. En av knytpunkterna är marinan La Duquesa med sin vackra andalusiska arkitektur. Här hittar ni flertalet restauranger, kaféer, barer och butiker. På båda sidorna av hamnen sträcker sig dom vackra vita stränderna nästan 8 kilometer, vilka är ett paradis för surfare, dykare och och solbadare. Här finns också några av Costa del Sol´s bästa golfbanor.

Sotogrande

Sotogrande ligger i provinsen Cádiz och utvecklades 1964 av industriparet Joseph McMicking och Mercedes Zóbel och var från början tänkt att vara ett gated community för den välbärgade överklassen. Det var efter deras besök i Palm Springs i Kalifornien som idén väcktes att skapa något liknande i södra Europa. Så när dom sedan förvärvat ett antal gårdar tog dom hjälp av den spanske arkitekten Luis Gutiérrez Soto och startade arbetet med att bygga upp ett lyxigt bostadsområde enligt deras vision. Sedan dess har området vuxit och blivit välkänt som ett arkitektoniskt skyltfönster på Costa del Sol med sina varierande stilar. Destinationen är känd för sina många sportaktiviteter och vackra stränder samt dess marina som är knytpunkten med sin unika arkitektur och en mängd olika butiker, barer och restauranger. Sotogrande är beläget öster om Gibraltar och vid foten av berget Sierra Almenara, med utsikt över kullar, korkskogar, gröna fairways samt medelhavet med Gibraltarklippan och Marocko. Här finns också ett antal konstgjorda sjöar och fem golfbanor, inklusive Valderrama Golf Club skapad av Jaime Ortiz-Patiño. I maj 2006 presenterades Sotogrande i The Times som att ha de dyraste bostäderna i Europa.

Kontakta våra mäklare i Marbella

Du är varmt välkommen att kontakta våra mäklare i Marbella. Vi ser till att ni får bästa möjliga vägledning och service vid ert bostadsköp, nästan som hemma.

Do you need a real estate agent in Marbella?

Book a free valuation
Contact information

Notar Mäklare Marbella
Calle Diputacion 19, 29780, Nerja

Our personnel and real estate agent in Marbella

Emma Sabovic
Office Manager, Real Estate Agent
My current objects
Martin Nilsson
Rental manager, Real Estate Agent
My current objects
Alejandro Bustillo
Listing Agent, Real Estate Agent
My current objects

Vanliga frågor & svar om mäklare i Marbella