Värdera villa

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

Vill du veta vad din villa är värd? Notars kunniga mäklare har under lång tid hjälpt människor att värdera villa för att skapa smidiga och lyckosamma försäljningar. Hos oss kan du boka kostnadsfria värderingar för att ta reda på vad just din villa kan gå för.

De faktorer som påverkar värdet på en villa är inte bara huset i sig utan även tomt, omgivningar, läge och utvecklingspotential. Om du gjort mycket på din villa, som renovering, tillbyggnad eller poolbygge stiger generellt värdet. Låt oss värdera din villa kostnadsfritt för att få ett hum om vad du kan få ut av den vid en eventuell försäljning, eller låt värdebevaka den för framtida bostadsaffärer.

Villatomten – en värdehöjande faktor

En stor anledning till att folk köper en villa är att få tomten på köpet. Med en trädgård kan du åstadkomma mycket som självodling, pool, gästhus eller skaffa ett utekök. Ju mer potential trädgården eller tomten har desto mer i värde stiger villan.

Värdebevakning av din villa

Om du köpte din villa för längesedan eller om du renoverat upp den har värdet påverkats positivt. Även om du inte tänkt sälja för stunden kan det vara en god idé att hålla koll på värdet för en framtida försäljning. Med vår tjänst “Värdebevakning” uppdateras du kontinuerligt om priset så att du kan göra en lyckad affär längre fram.

Värdera villan på plats eller digitalt

Här på Notar erbjuder vi två möjligheter till att värdera din villa:

  • Fysisk värdering – En av våra mäklare kommer ut till din villa och bedömer alla parametrar som påverkar värdet. Ett säkert sätt för att få en exakt siffra.
  • Digital värdering – Du som hellre vill ha en värdering över nätet kan skicka in tydliga bilder på villa och tomt samt ge information om huset och omgivningarna, detaljplan och liknande – allt för att vår mäklare ska kunna ge en så rättvis värdering som möjligt.

När värderingen är gjord får du ett skriftligt intyg på värdet, ett dokument som är bra att ge till banker när du sedan ska köpa ny bostad.

Vi har stor erfarenhet av villavärderingar

Notars mäklare är kunniga inom värderingar av en rad objekt såsom fritidshus, lägenheter och inte minst villor. Vi erbjuder experthjälp när du ska värdera din villa och vi hjälper dig sedan hålla dig uppdaterad om marknadens utveckling, framtidspotential och kommande budgivningar. Vårt mål är att du ska känna dig både trygg och tillfreds med din villaförsäljning och att det första steget mot en gynnsam affär är just en korrekt värdering.

Vi vet hur mycket tid och kraft du har lagt på villan och att du vill få ut ett så bra pris som möjligt. Notar hjälper dig hitta rätt köpare och att du får det slutpris du vill ha.