Värdera lägenhet

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

Vad innebär det att värdera sin lägenhet?

Planlösning, månadsavgift, ytor och läge hör till de viktigaste punkterna vid en lägenhetsvärdering. Även fastighetens yttre och inre påverkar samt placering i fastigheten. En balkong, uteplats och om den har söderläge spelar också in. Notar värderar din lägenhet utifrån kompetens, kunskap och din lägenhets egna möjligheter och stundande skick.

Oftast är en lägenhet i gott skick enklare att sälja än ett renoveringsobjekt. Om du renoverar upp lägenheten kan den med andra ord säljas till ett betydligt högre pris än när du köpte den. Boka en kostnadsfri värdering av lägenhet hos Notar. Du väljer själv om du vill ha en digital värdering eller att en av våra mäklare gör det fysiskt.

Placering av din lägenhet

Placeringen av din bostadsrätt eller lägenhet i fastigheten har stor betydelse för hur mycket den är värd. En lägenhet som är högre upp i en fastighet är i allmänhet mer värd än den på bottenvåningen av förklarliga skäl såsom insyn och så vidare. Dock kan hiss spela roll. Saknar fastigheten hiss kan värdet påverkas negativt. Om lägenheten ligger i ett kedjehus spelar också placeringen i längan roll. Notars mäklare besitter kunskap inom alla typer av bostadsrättsformer och vet hur de olika placeringarna avgör värdet.

Har din lägenhet balkong eller uteplats?

Balkonger och uteplatser är eftertraktade av spekulanterna. Speciellt om de ligger i söderläge. Tänk dock på att en uteplats på bottenvåningen kan bidra till lägre värde på grund av mer insyn och osäkerhet att lämna dörren öppen på dagar och nätter. Ju högre upp balkongen ligger ju mindre tillgänglig är den för obehöriga.

Lägenhetens månadsavgift

Om du äger en bostadsrätt betalar du månadsavgift till bostadsrättsföreningen. Ju högre den avgiften är samt hur den ekonomiska situationen i BRF:en ser ut, påverkar värdet på lägenheten. När vi värderar lägenhet är det viktigt att ta med information om dessa aspekter.

Detta tittar vi på vid en lägenhetsvärdering

Det är oftast en väldigt enkel procedur när man ska värdera en lägenhet och det innefattar oftast ett simpelt hembesök. Vill man ha en digital digital bostadsvärdering så genomförs denna med bilder och information som utgångspunkt.

I båda fallen sker processen enligt följande:

  • Våra mäklare går igenom lägenhetens skick, placering och potential samt BRF:ens förutsättningar.
  • Hänsyn tas till läget och närheten till kommunikativa medel, matbutiker, grönområden med mera.
  • Marknadsvärde och försäljningsstatistik tas också upp där mäklarens egna erfarenhet och kunskap är viktigt.

Om du vidare vill bevaka värdet på din lägenhet kan du använda vår tjänst “Värdebevakning”. Med den får du en bättre överblick över när du med störst fördel kan sälja lägenheten.

Efter värdering av lägenhet

Efter en lägenhetsvärdering kanske du vill lägga ut lägenheten till försäljning. Vi står redo att hjälpa dig med marknadsföring, styling, visningar och budgivningar samt en rad andra tjänster som i slutändan gynnar din bostadsaffär. Ta nästa steg med Notars duktiga och erfarna mäklare. Leta upp ditt närmaste kontor!