Värdera hus

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

Husvärdering

Oavsett om du funderar på att sälja, är intresserad av husvärdet eller vill omförhandla ditt bolån kan vi på Notar stå till förfogande med att hjälpa dig värdera hus. Vi tipsar om vad du själv kan göra för att påverkar priset samtidigt som vi ger en uppskattning om vad just ditt hus är värt.

Ett hus kommer med mer underhållskrav än en lägenhet och vissa saker som värmesystem, vind, källare, nyrenoverat kök och badrum samt tomt tillhör det viktigaste aspekterna för spekulanter. Värdera huset med Notar och få en korrekt uppskattning samt råd och tips gällande värdehöjande faktorer.

Så påverkas marknaden

Många yttre faktorer spelar in när vi ger en fingervisning av ditt husvärde. De aktuella bostadspriserna i området, ränteläget samt de senast sålda objekten är alla aspekter att ta hänsyn till. Våra mäklare gör en bedömning med både externa faktorer och husets egen potential, läge och skick i åtanke.

Tips inför värdering av hus

Det kan vara bra att känna till vad du själv kan göra för att öka ditt hus värde. Ett hus slits med åren och behöver ständigt underhåll för att matcha marknadens efterfrågan vad gäller skick. Här nedan följer några tips på åtgärder du kan bidra med.

  • Renovera kök eller badrum
  • Måla om
  • Fasadvård för ett fräschare yttre
  • Tillbyggnad eller småhus på tomten
  • Gör fler sovrum

Utöver de större detaljerna kan du även bidra med småsaker för att göra värderingen enklare för mäklaren. En sådan enkel sak som att ha det välordnat bidrar till en lättare uppskattning. Detsamma gäller naturligtvis vid försäljning.

Tomten viktig vid husvärdering

Värdering av lägenheter och bostadsrätter skiljer sig en del åt i jämförelse med att värdera hus. En viktig aspekt är tomten och dess potential samt läget. Är tomten i söderläge eller om du har en veranda eller balkong påverkar det också. Just tomten och uteplatserna är viktiga för spekulanterna och här kan vi på Notar guida dig rätt och ge tips på vad du själv kan göra för att ge ett inbjudande intryck av din trädgård.

Några tips inför värderingen

  • Röj på tomten och kratta bort löv och smuts
  • Tvätta fasaden och städa upp på taket
  • Gör verandan eller balkongen inbjudande med växter och utemöbler
  • Fräscha till uteplatsen och rengör eventuell pool eller spabad

Ta in Notar för att värdera hus

Tänk på att välja en mäklare du känner dig trygg med när du ska värdera hus. Ibland kan olika mäklare sätta olika värderingar på en bostad, vilket kan bädda för missförstånd och felaktiga priser. Välj därför en av våra professionella och erfarna mäklare på Notar som har god kännedom om husmarknaden på olika områden samt vet vilka faktorer man ska ta hänsyn till när värderingen görs.

Vad kostar en värdering av hus?

Att genomföra en muntlig värdering av sitt hus är helt kostnadsfritt hos på Notar. Boka en kostnadsfri värdering av ditt hus. Vi erbjuder både digitala och fysiska husvärderingar.