Värdera bostad

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Nu erbjuder vi även digitala värderingar!

Att värdera bostad är ett tryggt, smidigt och bra sätt, både när du vill sälja och köpa eller efter en renovering. Om du har ett värde på bostaden blir det lättare för banken att ge dig ett lånelöfte för den nya bostaden eller göra en omförhandling av det befintliga bolånet. Notars mäklare värderar noggrant med utgångspunkt från olika faktorer samt information du själv uppger om bostaden.

Värderingar kräver kunskap och erfarenhet. Det är våra mäklare kända för att tillhandahålla. Att värdera bostad är kostnadsfritt och du kan välja om du vill göra det digitalt eller som ett fysiskt möte där vi kommer hem till dig och bedömer din bostad.

Värdera bostad inför försäljning

Den vanligaste orsaken till att värdera bostaden är att man vill ha ett uppskattat pris när man säljer den. På så sätt är det lättare att följa budgivningen och undslippa ett för lågt pris. Det är också ett sätt att sätta ett utgångspris och försöka tjäna mer på försäljningen.

Värdera av ren nyfikenhet

Har du länge gått och funderat på vad din bostad faktiskt är värd? Många gånger talas det om bostadsmarknadens svängningar och yttre faktorer som påverkar den, och därför är det en bra idé att få en uppskattning om vad din bostad ligger på i dagsläget.

Trissa upp värdet på bostaden

Även om du för tillfället inte funderar på att sälja kan en bostadsvärdering hjälpa dig att få en större förståelse för marknaden där du bor. Om du tycker värdet är för lågt kan du bidra till värdehöjande faktorer för att få upp priset.

  • Renovera bostaden, totalt eller delar av den
  • Anlägga en trädgård eller bygga pool
  • Göra tillbyggnad

Det finns många sätt att öka värdet, både på lägenheter och hus. Ta en funderare på vad just du kan göra. Ett annat tips är att följa värdena på din omgivnings bostäder, vilket du kan göra här på Notars värdebevakningstjänst.

Vilka objekt kan värderas?

Hos Notar har du lika stora möjligheter att värdera din lägenhet och hus, som ditt radhus eller ditt fritidshus. Du kan läsa om värderingar av olika objekt på respektive undersidor.


Oavsett vad du är nyfiken på eller vill sälja kan våra duktiga mäklare lätt sätta sig in i både skick, potential och område. Vi har god koll på bostadsmarknaden och erbjuder alltid en kostnadsfri värdering – fysisk eller digital.

Varför välja Notar?

På Notar arbetar endast erfarna och duktiga mäklare med bra lokalkännedom om områden både i Sverige och utanför landets gränser. Vi har kontor på flera orter i landet samt utomlands. Du som till exempel vill sälja din bostad i Spanien kan ta hjälp av oss. Vi gör din försäljning enklare och smidigare eftersom vi kan ge mycket exakta värderingar så att du får ut mesta möjliga av din bostad. Dessutom värdesätter vi service på ett sätt som få gör. Välkommen till Notar!