Köpa bostad med Notar - steg för steg

Att köpa en bostad är både en stor och viktig investering. Notar hjälper dig med att hitta ditt drömboende och ser sedan till att köpet blir en trygg och trevlig affär. Notar gör det enkelt med vår sexstegsmodell som visar dig vägen till din nya bostad. Vi har även flera checklistor som kan vara bra att ha till hands när du ska köpa bostad.

Steg 1: Söka drömboendet

Att hitta det perfekta boendet kan vara en utmaning, men med Notars hjälp blir det både enklare och roligare. Vår sökmotor är skräddarsydd för att matcha dina preferenser och gör letandet både effektivt och spännande. Dessutom kan du skapa en bostadsbevakning på vår hemsida och låta oss göra jobbet åt dig, medan du fokuserar på annat.

Besök gärna våra lokala kontor för en personlig service och en kopp kaffe, eller följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om de senaste bostadsannonserna.

Steg 2: Finansiering

Att ha finansieringen klar i förväg kan vara avgörande för att kunna agera snabbt när du hittar rätt bostad. Genom vårt samarbete med Söderberg & Partners Bolån kan vi erbjuda dig skräddarsydd rådgivning och möjligheten till ett räntefritt handpenningslån, exklusivt för Notars kunder. Läs mer här.

Steg 3: Gå på visningar

När du har hittat intressanta objekt och din finansiering är ordnad, är det dags att gå på visningar för att få en känsla för ditt framtida boende. Många visningar erbjuds på söndagar med följande omvisningar under veckan.

Steg 4: Budgivning

När du har hittat drömboendet är det dags att lägga ett bud. Våra mäklare finns där för att guida dig genom budgivningsprocessen och säkerställa en opartisk hantering. Vi ser till att du får den information och support du behöver för att kunna fatta välgrundade beslut.

Att tänka på

Det är alltid upp till säljaren att bestämma när budgivningen är avslutad och vem det är som får köpa bostaden. Det betyder i sin tur att det inte nödvändigtvis måste vara en person som lägger det högsta budet som får köpa bostaden. Således kan budgivningen ta slut när som helst, men den tar oftast mellan någon dag och en vecka.

Är du intresserad av en bostad efter en visning är det därför viktigt att du tar kontakt med mäklaren så snart som möjligt. Vill du kan du alltid få ta del av de senaste buden via sms så kan du se aktuellt bud på bostadsbeskrivningen på notar.se.

Mäklaren är skyldig att framför alla nytillkomna bud ända tills kontraktet är påskrivet. Säljaren kan också avbryta försäljningen när som helst tills kontraktet är påskrivet. Det ligger alltså i både köparens och säljarens intresse att kunna skriva kontraktet med kort varsel.

På tillträdesdagen har du rätt att få budschemat, där du kan se alla bud som lagts och vem som lagt buden. Du finner mer information om budgivningsprocessen på Fastighetsmäklarnämndens hemsida.

Steg 5: Kontrakt

Kontraktsskrivningen är en central del av processen där alla ekonomiska villkor fastställs. Vi på Notar ser till att alla parter är överens och att du som köpare har en klar bild av vad som förväntas av dig. Handpenningen hanteras på ett säkert sätt för både köparens och säljarens trygghet.

Steg 6: Tillträde

När kontraktet är påskrivet och alla villkor är uppfyllda är det dags för tillträdet. Vi på Notar följer upp att allt går enligt plan och att du får tillgång till din nya bostad på ett smidigt sätt. Vi finns här för att stötta dig genom hela processen och se till att övergången till ditt nya hem blir så smidig som möjligt.

Utöver dessa steg kan det vara värdefullt att ha en överblick över prisstatistik och marknadstrender, vilket våra mäklare gärna delar med sig av. Hos Notar strävar vi alltid efter att göra köpupplevelsen så enkel, trygg och trevlig som möjligt för dig som kund.

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Vi erbjuder även digitala värderingar!

Fortsätt läsa