Ark 44

Med fokus på mötet mellan människa och natur växer ARK 44 fram för den aktiva barnfamiljen.

Kommande försäljning Krokhöjden Nacka kommun

Välkommen att titta på projektet hos Notar Nacka, Gamla Värmdövägen 6, Nacka! Närmare info finns även på www.ark44.se.

ARK 44
I attraktiva Nacka ligger Krokhöjden, ett stenkast från vackra naturområden och utmärkta kommunikationer. Här förverkligas det nya grannskapet ARK 44 med visionen att skapa en levande plats för den aktiva barnfamiljen. ARK 44 kommer att bestå av väldisponerade radhus om tre plan med generöst ljusinsläpp och smarta arkitektoniska lösningar som underlättar vardagen. Bostädernas potential utnyttjas till fullo med noggrant utformade planlösningar som tar vara på varje kvadratmeter. Här blir livet lite härligare och livspusslet lite enklare.

FAMILJEVÄNLIGT OMRÅDE NÄRA CITY
Krokhöjden kännetecknas av höjdskillnader som ger platsen en fin inramning. Det eftertraktade läget nära Stockholms innerstad, naturområden och vatten ger dig det bästa av två världar – både storstadens puls och naturens lugn.

Välkommen att titta på projektet hos Notar Nacka, Gamla Värmdövägen 6, Nacka! Närmare info finns även på www.ark44.se.

ARK 44
I attraktiva Nacka ligger Krokhöjden, ett stenkast från vackra naturområden och utmärkta kommunikationer. Här förverkligas det nya grannskapet ARK 44 med visionen att skapa en levande plats för den aktiva barnfamiljen. ARK 44 kommer att bestå av väldisponerade radhus om tre plan med generöst ljusinsläpp och smarta arkitektoniska lösningar som underlättar vardagen. Bostädernas potential utnyttjas till fullo med noggrant utformade planlösningar som tar vara på varje kvadratmeter. Här blir livet lite härligare och livspusslet lite enklare.

FAMILJEVÄNLIGT OMRÅDE NÄRA CITY
Krokhöjden kännetecknas av höjdskillnader som ger platsen en fin inramning. Det eftertraktade läget nära Stockholms innerstad, naturområden och vatten ger dig det bästa av två världar – både storstadens puls och naturens lugn. I omgivningen hittar du flera fina sjöar som öppnar upp för en aktiv vardag fylld av aktiviteter som bad, båtutflykter, kajakpaddling och längdskridskor. En kort promenad från hemmet ligger Orminge centrum med allt du behöver, från Sveriges största Coop Extra och Systembolaget till apotek, butiker, restauranger, vårdcentral, bank och frisörsalong. För dig som vill ha ytterligare shopping och nöjen är både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter bra alternativ.

Området är tryggt och barnvänligt med flera grundskolor, gymnasium och förskolor, varav en är under byggnation i grannskapet. De många idrottsföreningarna i Nacka kommun erbjuder allt från fotboll och ridning till innebandy och karate. I närområdet anordnas årligen evenemang för hela familjen, såsom de stora midsommar- och valborgsfirandena i Nyckelviken.

SLÄPP IN LJUSET
Här bor du i ett modernt radhus som utförs i stilren arkitektur med trä som det huvudsakliga materialvalet. Bostäderna är byggda i två eller tre plan beroende på hustyp. Interiört präglas bostäderna av omsorgsfullt utvalda naturmaterial, härligt ljusinsläpp och en noggrant planerad planlösning. Golven är klädda i elegant ekparkett och färgpaletten består av ljusa kulörer som ger dig möjligheten att sätta din personliga prägel på hemmet. Till varje bostad hör en insynsskyddad uteplats och balkong som bär på löftet om festliga grillmiddagar och morgonkaffe tonsatt av fågelkvitter.

MER UTTYCK, MINDRE AVTRYCK
Precis som alla Engelbrekt Utvecklings projekt skapar vi ARK 44 med fokus på miljö och arkitektonisk kvalitet. Allt vi gör genomsyras av ambitionen att bidra till en hållbar stadsutveckling, både ur ett miljömässigt och socialt perspektiv. Vi utvecklar och använder resurseffektiva lösningar och premierar förnybara material. Trä är det centrala materialvalet för ARK 44 vilket ger ett bättre inomhusklimat och naturlig värme.

MED NATUREN RUNT KNUTEN
Velamsunds naturreservat är ett av Nackas största friluftsområden med en mängd motionsslingor och utsiktsplatser. Från Himlabergets topp sjuttio meter över havet har du en fantastisk vy över Baggensfjärden. I naturreservatet hittar du även Nacka Golfklubb där du spelar på natursköna banor i en avkopplande miljö. Vandringsleden Booleden slingrar sig genom Orminge till friluftsgården Strömmen där den populära Värmdöleden tar vid. För dig som föredrar att susa fram genom naturen på två hjul finns det ett nav av cykelleder att utforska. På Nacka simhall finns något för alla, oavsett om du vill motionssimma, bada eller delta i vattenträning. Vill du få upp pulsen ytterligare kan du utmana dina vänner i padel, tennis eller badminton på någon av de racketsportscentrum som finns i området.

SPA & KONST I SKÄRGÅRDSMILJÖ
Unna dig en weekend på Yasuragi där den japanska badhuskulturen står i centrum. Tvagning, torrbastu och varma källor är några av spahotellets avslappnande upplevelser. För den konstintresserade finns museet Artipelag i närheten, en internationell mötesplats för konst, god mat, event och aktiviteter vackert belägen vid Baggensfjärden.

PRISBELÖNTA SMAKER
Kliv in i en värld av smaker. På barbecue-restaurangen The Old Smokehouse blickar köket mot den amerikanska södern och serverar rätter såsom Pulled Jackfruit Burger och Beer Can Chicken. I närbelägna Tollare hittar du den prisbelönta gelaterian Kennys Gelato som drivs av den svenska mästaren i glasstillverkning, Kenny Mattsson. Vid vattnet i Nacka Strand ligger välbesökta Hotel J vars restaurang lockar med vällagade rätter av fina råvaror från hav och land.

KULLERBYTTAN – FÖRSKOLAN NÄRA ER OCH NATUREN
Liv och lek hör ihop så bara ett kort skutt bort från radhusprojektet ARK 44 ligger områdets förskola Kullerbyttan. Förskolans konstruktion ska bidra till att ge kvarteret en känsla av välbefinnande och precis som bostäderna är förskolan huvudsakligen byggd av trä. Med sin runda, lekfulla form och spaljéfasad blir Kullerbyttan ett landmärke med en tydlig och egen karaktär. Platsen är noga utvald för att kunna utnyttja terrängens karaktär som en naturlig plats för lek och rörelse. Kullerbyttan är förskolan där barnen kan leka och lära i en miljö där kreativitet och nyfikenhet frodas. Med öppna ytor i en blickfångande natur utvecklas barnen i en läromiljö präglad av intryck som relaterar till vår tids största fråga, hållbarhet. Och det är aldrig långt till vare sig hämtning eller lämning.

Besök gärna projektets hemsida där ni bl a finner bostadsväljare: www.ark44.se

Nedan beskrivs de viktigaste stegen från visning till tiden efter du flyttat in i ditt nya hem.
Det är viktigt för oss att du känner dig trygg genom hela processen.

FÖRHANDSAVTAL
När du tillsammans med mäklaren har valt vilken bostad du vill köpa skrivs ett skrivs ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är en överenskommelse mellan bostadsrättsföreningen och dig som köpare avseende en framtida upplåtelse av bostadsrätten. Avtalet är bindande och innebär att du som köpare avser förvärva bostadsrätten i enlighet med avtalet. Vid förhandsavtal erläggs ett förskott om 75 000 kr som betalas in till anvisat konto inom 10 arbetsdagar efter det att föreningen mottagit tillstånd att ta emot förskott från bolagsverket. Förskottet utgör en delbetalning av den totala köpeskillingen.

UPPLÅTELSEAVTAL
Ett upplåtelseavtal tecknas ca 3–4 månader innan tillträde då bostadsrättsföreningen har upprättat den ekonomiska planen som registrerats hos bolagsverket. En dellikvid om 10% av köpeskillingen erläggs vid denna tidpunkt (tidigare inbetalt förskott om 75 000 kr avräknas). Vid tecknande av upplåtelseavtal blir du även antagen som medlem i bostadsrättsföreningen. Både förhandsavtalet och upplåtelseavtalet är bindande avtal och regleras i bostadsrättslagen (1991:614).

BESIKTNING
För att ge dig som kund trygghet innan du flyttar in kommer en opartisk besiktningsman genomföra en slutbesiktning av bostaden. Besiktningsmannens eventuella anmärkningar åtgärdas därefter.

BYGGPLATSBESÖK
När det är möjligt kommer du att bjudas in till ett besök på byggarbetsplatsen där du får möjlighet att se hur ditt nya hem växer fram.

TILLTRÄDE
Inför tillträdet får du betalningsanvisningar för den resterande delen av köpeskillingen. En representant är på plats för att hälsa dig välkommen och lämna över en bopärm med information kring ditt nya hem. Du bör även teckna en hemförsäkring som börjar gälla från tillträdesdagen. Fastighetens försäkring ombesörjs av bostadsrättföreningen som även kommer att ha en försäkring med bostadsrättstillägg.

ÖVERLÄMANDE AV FÖRENINGEN
Engelbrekt sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning av fastigheten. Därefter kallas du till ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av de boende. Den nya styrelsen driver sedan verksamheten vidare.

ÖVRIGA GARANTIER
Efter cirka 2 år utförs en garantibesiktning. På garantibesiktningen kontrolleras om några fel har uppstått under tiden mellan slut- och garantibesiktningen. Vid fel åtgärdas dessa av entreprenören. Som säkerhet för insatser och upplåtelseavgifter ställer Engelbrekt en särskild garanti till bolagsverket. Garantin lämnas i enlighet med villkoren i bostadsrättslagen (1991:614). Skulle samtliga hem inte ha upplåtits med bostadsrätt när det är tid för inflyttning träder Engelbrekt in som bostadsrättshavare i förhållande till den nybildade bostadsrättsföreningen. Därmed finns det ingen risk att din bostadsrättsförening står med osålda bostäder när förvaltningen lämnas över till bostadsrättsföreningen. Som bostadsrättshavare betalar Engelbrekt årsavgifterna till föreningen till dess att bostadsrätterna säljs vidare.

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Projektstatus Kommande försäljning
Tillträde Q2 2024
Boarea 110 - 146 kvm
Antal bostäder 18
Notar Nacka

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Bostäder

Bostadsnummer
1
Adress
Valövägen
Antal rum
5
Boarea
112 kvm
Pris
5 995 000 kr
Avgift
5 979 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
2
Adress
Valövägen
Antal rum
5
Boarea
112 kvm
Pris
5 995 000 kr
Avgift
5 979 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
3
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 697 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
4
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 697 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
5
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 697 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
6
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 697 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
7
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
144 kvm
Pris
8 150 000 kr
Avgift
7 697 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
8
Adress
Valövägen
Antal rum
5
Boarea
110 kvm
Pris
6 750 000 kr
Avgift
5 885 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
9
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
10
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
11
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
12
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
13
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
8 250 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
14
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
8 250 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
15
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
16
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
17
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
7 995 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning
Bostadsnummer
18
Adress
Valövägen
Antal rum
6
Boarea
146 kvm
Pris
8 250 000 kr
Avgift
7 795 kr
Status
Kommande försäljning

Dokument & Information

Stadgar
Bofaktablad hus 1-18
Situationsplan
Köpprocessen - så här går det till
Interiör & Teknisk beskrivning

Anmäl intresse