Nybodaringen 41

Unik gaveltvåa med en stor uteplats endast 2 km från innerstadens puls!

Kommande försäljning Liljeholmen / Nybodahöjden Stockholm kommun

Accepterat pris! Privatvisningar anordnas löpande efter önskemål - Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid.

Varmt välkommen till denna unika gaveltvåa med en stor och insynsskyddad uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Denna lägenhet är unik i sitt slag då den är den enda i föreningen med tillgång till en uteplats. Via en egen entré från en lugn återvändsgata når man bostadens hall som är inredd med ett praktiskt klinkergolv och har god förvaring i garderober. Här bjuds man på ett härligt ljusflöde från fönster åt treväderstreck vilket skapar en härlig atmosfär i bostaden. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som enkelt rymmer en soffa med tillhörande möblemang samt en matgrupp för ca. 5–6 personer. Köket som går i grått har goda arbetsytor på en bänk av ek kombinerat med rostfritt stål samt gott om förvaring i skåp

Accepterat pris! Privatvisningar anordnas löpande efter önskemål - Kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid.

Varmt välkommen till denna unika gaveltvåa med en stor och insynsskyddad uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Denna lägenhet är unik i sitt slag då den är den enda i föreningen med tillgång till en uteplats. Via en egen entré från en lugn återvändsgata når man bostadens hall som är inredd med ett praktiskt klinkergolv och har god förvaring i garderober. Här bjuds man på ett härligt ljusflöde från fönster åt treväderstreck vilket skapar en härlig atmosfär i bostaden. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som enkelt rymmer en soffa med tillhörande möblemang samt en matgrupp för ca. 5–6 personer. Köket som går i grått har goda arbetsytor på en bänk av ek kombinerat med rostfritt stål samt gott om förvaring i skåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys samt en glaskeramikspis med fläkt ovan. Från köket når man den stora och härliga uteplatsen som är perfekt för sociala sammankomster eller skön avslappning i eftermiddags- och kvällssolen med grönskande omgivningar runtom och en milsvid utsikt över Liljeholmens takåsar. Ytskikten består av ett helt nytt parkettgolv och vitmålade väggar. Vidare finns ett rymligt sovrum i ett ostört läge med plats för dubbelsäng och garderob samt ett helkaklat badrum med dusch bakom glasvägg, wc samt tvättställ med spegel ovan. Till lägenheten hör ett externt förråd om ca. 5 - 6 kvm.

Områdets historia sträcker sig tillbaka till 1936 då Stockholms stad lät uppföra Nybodahemmet, ett kommunalt barnhem som drevs av barnavårdsnämnden mellan 1938 och 1967. Nybodahemmets byggnader uppfördes i klassicerande modernism och arkitekt var Paul Hedqvist. I samband med utställningen Bygga Bo 1998 byggdes hemmet om till moderna radhus och lägenheter. Området var det första där Stockholms stads program för ekologiskt byggande och energieffektiva och sunda hus tillämpades. På Nybodahöjden uppfördes 156 bostäder huvudsakligen i låga radhus samt stadsvillor. Stadsvillorna ritades av Mats Egelius, White arkitekter och Kjell Forshed. Radhusen ritades av Gert Wingårdh och Johansson Linnman Arkitekter. De gamla skolbyggnaderna har ett kulturhistoriskt värde. Nybodahemmets yttre är väl bevarat och byggnaderna är idag k-märkta. Uppe på Nybodahöjden finns också en minibondgård som ägs av en av de boende som har blivit väldigt populär. Här finns bland annat ryafår, kaniner, undulater, höns och en tupp.

Kommunikationerna till och från Nybodahöjden är mycket bra. Busshållplats för linje 134, 154 och 165 mot Liljeholmen finns endast två till tre minuter från bostaden - bussen tar tre minuter till Liljeholmen. Cirka sju minuters promenad till tunnelbana Midsommarkransen och tolv minuter till Liljeholmen. Cirka fem minuters promenad till tvärbana, bussar och pendeltåg vid Årstaberg. Pendeltåget tar sju minuter till T-centralen. I Liljeholmens centrum finns även kommunikationer med tunnelbana, buss samt tvärbana. Här finns även Liljeholmstorget med dess som inrymmer allt du behöver inom shopping, service och flertalet restauranger. På nära avstånd finns även förskolor, grundskolor och gymnasieskola. I närheten finns både grönområden och vackra strandpromenader samt trevliga restauranger och barer vilket skapar en charmig småstadskänsla. Med cykel når du Mälaren på bara ett par minuter med härliga badplatser samt strandpromenader längs med Liljeholmskajen och Årstaviken.

Varmt välkommen på visning!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Accepterat pris Kontakta mäklare
Boarea 46 kvm
Antal rum 2 rum
Avgift
4 525 kr
Mäklare Liljeholmen

Extra kontaktperson

Ellen Johansson

0708-99 92 68 ellen.johansson@notar.se

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Stadgar
Årsredovisning 2022

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här