Råsundavägen 117B

Solna Gamla Råsunda / Solna kommun
5 300 000 kr
  • 2 Rum
  • 67 kvm

Suverän bostad från 1912 med två balkonger, stort inbjudande vardagsrum & låg avgift!

Välkomna till denna ljusa och fina sekelskifteslägenhet med mycket attraktivt läge i hjärtat av Gamla Råsunda. Bostaden är genomgående med ljusinsläpp och två balkonger med möjlighet att njuta av solen under större delen av dagen. Från morgon och fram till lunch kan man njuta av solen mot gården. Eftermiddags-/kvällssolen kan man istället avnjuta på den andra balkongen mot Parkvägen och vy ut över Solparken, Råsundaslottet och grannhusens fina sekelskiftestorn och böljande takåsar.

Byggnaden är från 1912 och redan i hallen möts man av bostadens rymd och inslag av fiskbensparkett och viss originalcharm. Hallen bjuder på god förvaring i platsbyggda garderober med utrymme även för avhängning av ytterkläder och skor/eller övrig möblering. Vardagsrummet är stort och luftigt, man blir hänförd av storleken, med gott om plats för allt man kan önska sig av ett sällskapsrum. Idag inrymmer rummet både soffgrupp och matsalsalsmöbler och gott om plats där man kan umgås med familj och vänner. Utgången till balkong förlänger sällskapsytan ytterligare. Köket är luftigt och trivsamt med originaldetaljer och med gott om förvaring och arbetsytor. Här finns matplats och utgång till balkong mot gården. Stambytt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Luftigt sovrum med platsbyggda garderober med överskåp och mycket god förvaring. Gott om plats för dubbelsäng och övrig sovrumsinredning.

Mycket attraktiv förening med låg belåningsgrad och mycket låg avgift. I föreningen finns dessutom sex lokaler som hyrs ut och inbringar intäkter till föreningen. Föreningen har dessutom en hyresrätt (2:a på 67 kvm) kvar som kommer att inbringa kapital den dagen den avyttras. Föreningen har en trivsam innergård som ritats upp av Ulriksdals Slottsträdgård och som håller på att renoveras och beräknas vara klar om ca 3 veckor, tvättstuga, hobbyrum (med möjlighet för enklare måleri och snickeri), barnvagnsförråd och cykelrum (som man når från nedgång intill porten vid Parkvägen 12). Den nyrenoverade entrén och porten välkomnar dig in i det välskötta trapphuset som ledder dig upp i bostaden.

Här bor ni i Råsundas och Solnas mest eftertraktade läge, alldeles intill Stråket. I grannhuset ligger närmsta livsmedelsbutik, Ica nära. I huset finns en av stans bästa sushi restauranger (Esuki), glassbar, café och frisör. Gamla Råsunda erbjuder charmiga stråk, bagerier, restauranger, caféer och småbutiker. Lite längre upp på Råsundavägen, i Gamla Filmstaden ligger Råsundas egen SF- biograf som presenterar det senaste från filmvärlden. Vid Råsta- och Lötsjön kan man njuta av naturen och härlig promenadstråk/motionsspår. Gångavstånd även till Hagaparken och Brunnsviken.

Utmed Råsundavägen har man goda kommunikationer med buss 515 som tar dig till Odenplan på en kvart. Tunnelbanans blå linje (Näckrosen och Solna C) tar dig till T-centralen på 10 minuter samt bekvämt gångavstånd till pendeltåg vid Solna Station (med en statio till Odenplan) och Tvärbanan vid Solna C.

Solna som kommun växer något enormt. Bland annat byggs Solna och Vasastaden ihop och gör att Stockholms innerstad och Solna växer ihop. Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia (Skandinaviens största köpcentrum) ligger på några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall är ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

Madeleine Almkvist - Mäklare Solna / Sundbyberg

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

67 kvm

Avgift:

2 298 kr

Slutbud:

5 300 000 kr (79 104 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Madeleine Almkvist

Madeleine Almkvist

0708-99 79 31


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning samt kunskapstest.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

Visa på karta
HitCounter