Mosebacke Torg 8, 1 tr ÖG

Södermalm / Stockholm kommun
8 190 000 kr
  • 3 Rum
  • 77 kvm

Välplanerad och mycket fin sekelskiftes trea i lugnt gårdshus på populära Mosebacke!

Nu har du en unik chans att förvärva en riktigt fin trea i gårdshus med möblerbar balkong på Södermalms bästa adress. Bostaden renoverades under 2014-2015 då både kök och badrum renoverades, elen drogs om samt att delar av lägenhetens parkett då lades in. Bostaden är väldisponerad med ett stilfullt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, ett master bedroom med rymlig klädkammare, ett sovrum med plats för dubbelsäng, en möblerbar balkong mot lugn innergård samt ett helkaklat badrum med badkar. Exemplarisk förvaring erbjuds i en stor klädkammare med både lådor och hänganordningar. Rikligt ljusinsläpp ges tack vare de stora fönsterpartierna som i kombination med den generösa takhöjden ger en härlig känsla av rymd. Bostaden ligger i ett lugnt läge med samtliga fönster mot föreningens trevliga innergård. Tidstypiska attribut så som vacker fiskbensparkett, generös takhöjd samt speglade dörrar ger lägenheten sin charmiga karaktär. Sammanfattningsvis är detta en mycket fin och välplanerad bostad som tar tillvara på sina kvadratmeter och passar utmärkt för familjen. Välskött och trevlig förening som dessutom äger sin mark.

Lägenheten ligger med ett attraktivt läge på Mosebacke torg som i sin tur ligger på vad som i folkmun brukar kallas Söders höjder, bara ett stenkast från Götgatan och Slussen. Torget skapades sedan Mosebacke drabbats av en omfattande brand 1857, då många byggnader i närmaste omgivningen brann ned till grunden. Delar av det nerbrunna området fick bilda ett nytt torg, Mosebacke torg. Mosebacke har ända sedan 1700-talet varit ett "nöjescentrum" i Stockholm. Södra Teatern som är belägen på torget invigdes 1859 och är omtyckt för sina terrasser med milsvid utsikt över hela Stockholm.

Bostaden har ett perfekt läge i ett tyst och lugnt kvarter med direkt närhet till ett rikt utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. Närhet till Medborgarplatsen och Götgatsbacken, samt goda kommunikationsmöjligheter med både bussar och tunnelbana vid Medborgarplatsen och Slussen.

Valmöjligheterna är många och trivseln lätt att finna. Varmt välkommen på visning!

Sanna Treijs - Mäklare Södermalm / Maria / Högalid / Gamla stan

STORLEK:

3 Rum

BOAREA:

77 kvm

Avgift:

4 370 kr

Slutbud:

8 190 000 kr (106 364 kr/kvm)

Bilder

Planritning

Visa på karta
HitCounter