Bandyvägen 53

Västertorp / Stockholm kommun
6 450 000 kr
  • 5 Rum
  • 84 + 46 kvm
Anmäl intresse

Familjärt kedjehus i tre plan med grönskande (friköpt) tomt & garage

* K-märkt kedjehus som uppfördes 1951
* Detta hus har sålts en gång på 70 år
* Huset erbjuder totalt tre våningsplan
* Totalt 84 kvm boarea & 46 kvm biarea
* Fin trädgårdstomt(friköpt) om 328 kvm
* Underbart kök - totalrenoverat 2018
* Låg driftskostnad genom bergvärme
* Avskild gata i barnvänlig omgivning
* Stort badrum totalrenoverat 2011
* Flera uteplatser mot baksidans lugn
* Finns garage, öppen spis & tvättstuga
* Det finns fem rum varav 3-4 sovrum
* Trädgård med grönskande omgivning
* Bara 5-7 minuter till t-bana & mataffär
* Fem minuter till grundskola & förskolor

OBS - Endast bokade visningar - För att minska trängsel samt att du inte ska riskera att missa inbjudan till en förvisning gäller ENDAST förbokning. Du måste boka din närvaro/ankomsttid via Notars hemsida under "visning & kontakt" och klicka på ”boka online". Besökare som har bokat ankomsttid får förtur och ej bokade besökare riskerar att INTE bli insläppta.

För andra gången någonsin ska nu detta idylliska kedjehus få inhysa en ny familj, den tredje i ordningen. Nu ska nuvarande familj flyga vidare och välkomnar er till ett förtjusande hem om tre våningsplan beläget i vackra och barnvänliga Västertorp. Med ett närmast perfekt läge invid Bandyvägen står denna byggnad som kulturminnesmärkts med en gul klassificering vilket innebär att den har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för närområdet. Utnämningen är skapad för att bevara byggnadens karaktär samt kulturhistoriska värde.

Den arkitektoniskt vackra längan utgörs av totalt elva en-familjs kedjehus. Längan är lokaliserad i ett kvarter med liknande typhus. Samtliga är uppförda i början av 1950-talet med HSB Riksförbund som byggherre. Husen är ritade av Jarl Bjurström för HSB-boro. Husen är lokaliserade nästan vid gatan på rektangulära tomter, med en större trädgårdstomt på baksidan. Baksidan vetter mot allmänning med skogsparti vilket uppskattas av de små barnen och deras fantasifulla lekar.

Huset erbjuder 84 kvm boarea, 46 kvm biarea och ett garage. Här finns gott om öppna ytor samt många stora rum varav 3-4 rum kan nyttjas som optimala sovrum. Uppvärmning sker via bergvärme vilket bidrar till låg uppvärmningskostnad. Ditt nya hem är försett med larmsystem via Verisure som kan övertas av köparen om så önskas.

Bostaden har ett strategiskt läge med närhet till kommunikationer, service, skolor, förskolor, grönområden och framför allt Mälarens vatten med dess uppskattade och välbesökta badplatser. Här bor du med en grönskande gräsmatta som om sommaren förlänger tomtens sociala ytor med massor av växtlighet. Den friköpta tomten om 328 kvm skämmer bort dig med många soltimmar under årets varmaste månader.

På entréplanet ligger köket som under 2018 totalrenoverades och platsbyggdes av ansedda Byggfabriken. Ambitionen var att återskapa ett klassiskt retro-kök som går i andra med husets karaktär. Allt byttes ut avseende skåpförvaring, inredning och maskinpark. Det finns även bra matplats för familjens sammankomster. På entréplan finner du även wc-rum och allrummet i hörnläge med passage ut till trädgården. I rummet finns en murad öppen spis vilket bidrar till hög mysfaktor under vinterhalvåret.

Via den fina trappan anländer du till övre plan. Här finns ett duschrum och tre bra sovrum som samtliga är försedda med charmigt snedtak. I hallen uppe finns vindslucka och stege till vind med möjlighet till förvaring. Gott om förvaring i två platsbyggda garderober med stång, hyllplan och överskåp. Ljusinsläpp genom öppningsbart takfönster.

På nedre plan ligger genomgående (utom i kallförråden) vattenburen golvvärme för behaglig komfort. Här finner du även gästrum/sovrum, tvättstuga, pannrum, två matkällare/vinkällare/kallförråd samt ett stort badrum som totalrenoverades under 2011. Här finns klara installationer för att ansluta badkar för den som önskar. Från baksidan finns ytterligare en ingång vilket är till fördel om man har bolag och vill nyttja arbetsrum i hemmet.

Otroligt lättskött trädgård med varierad växtlighet samt möjlighet att upplåta planteringar och rabatter för den händige med gröna fingrar. Här erbjuds avkastning från fruktbuskar med björnbär, havtorn, hallon, krusbär och röda/svarta vinbär. Ett välmående äppelträd med danska sorten Ingrid Marie. Här finns även smultron, rabarber, rosenbuskar, solrosor, häckar samt stenmur. Markbeläggning av Ölandssten, öppen gräsmatta samt angränsande allmänning med växtlighet skapar perfekta förutsättningar för barnens lekar.

Huset har flera uteplatser vilket skapar en härlig utomhusmiljö. Vid entrén ligger en mindre atriumgård med vacker Ölandssten och här finns utrymme för mindre uteplats att blicka ut mot den levande trädgården. Öppningsbara pardörrar med träjalusier skapar förbindelse med vardagsrummet. Ett par kliv ner i trappan mot trädgården och du kommer till nästa uteplats. Denna lämpar sig optimalt för sittgrupp/matgrupp med bra solläge under stor del av dagen. Nere i trädgården finns stora möjligheter till umgänge med långbord för kräftskiva, kalas, bjudning eller grillfest.

Angränsande garage med öppningsbara pardörrar och plats för en mindre personbil. Dörr med passage till trädgården. I garaget finns arbetsbänk, verktygstavlor, vattenutkastaren, loft till förvaring samt väggskåp. I köpet kan det ingå diverse trädgårdsredskap, maskiner och verktyg. Bra utbud för boendeparkering längs med Bandyvägen samt omkringliggande gator. Här råder betalning till Stockholms stad med taxa 5 som kostar 300 kr/månad eller 5 kr/timme.

I kvarteren finner du en trivsam omgivning med närhet till service, fina promenadstråk samt enkel anslutning till E4:an för bilfärd norrut eller söderut. På ett lämpligt cykelavstånd når du enkelt Mälarens strandlinje med flera härliga badplatser och promenadstråk i vackra miljöer.

Västertorps idrottshall med inomhusbassäng, gym, kampsport, racketsport och relax är belägen ett par minuter från bostaden. Under sommarhalvåret håller dessutom Hägerstensbadet öppet med utomhuspool och stora områden för picknick och umgänge. Bredvid Hägerstensåsens tunnelbanestation ligger Hägerstens bollplan samt en utmanande minigolfbana lite längre ner på Personnevägen. Endast sju minuter bort finner du Västertorps och Hägerstensåsens tunnelbanestationer som tar dig till Slussen på 12–14 minuter.

Västertorps centrum har ett stort utbud av service genom ett 50-tal företagare. Här finns bl.a. bank, café, sushi, pizzerior, kinesisk restaurang, kvarterskrog, butiker och mataffärerna Coop och Hemköp, vilka har generösa öppettider. Här finns bland annat populära och mysiga konditoriet "Bakstugan" som har ett härligt utbud av sötsaker. Stadsplanen för Västertorp utarbetades av Sven Markelius och Bertil Tideström och fastställdes 1947. Bebyggelsen är till största del uppförd 1949–52 och utgörs främst av lamellhus i en finstämd arkitektur. Västertorp är känt för sin konstnärliga utsmyckning och runtom i stadsdelen finns bland annat skulpturer av hög klass.

Husets placering bidrar till att du som boende i området har flera olika förskolor samt grundskolor inom en snar radie. I närheten finner du Hägerstensåsens-/ och Västertorps grundskolor. Det finns även gott om förskolor i närområdet samt fritidsverksamhet vilket du kan läsa mer om på stadsdelsförvaltningens hemsida. I närområdet finner du charmiga och välkända Klubbensborg. Här kan du övernatta, hålla konferens, bjuda in till fest eller bara ta en kopp kaffe på mysiga Café Uddvillan som lockar med nybakat bröd och kaffe; en av Stockholms behagligaste utsikter. I området ligger småbåtshamn, konditori Lyran, flera trevliga promenadstråk längs Mälarens strand och en vacker cykelväg som för dig ändå in till city längs Vinterviken och sjön Trekanten.

Tre stationer från Hägerstensåsen finner du Liljeholmen. Knutpunkten är kring centrum och här finns kommunikationer med tunnelbana, buss samt tvärbana. Härifrån går även direktbuss till Arlanda på 45 minuter för 198 kr tur och retur. År 2009 invigdes Liljeholmstorgets nya galleria med stort utbud i över 90 butiker. Gallerian har en utmärkt blandning av service och inrymmer allt du behöver inom shopping, livsmedel, mode, nöje, kultur, restaurangutbud och umgänge. Årligen har gallerian ett besöksantal på cirka tio miljoner personer.

BESIKTNINGSPROTOKOLL FINNER DU SOM PDF NERE TILL HÖGER PÅ DENNA SIDA UNDER ”DOKUMENT & LÄNKAR”. Vänligen läs igenom det innan visningen för att öka din kunskap om husets tekniska status.

Välkommen till ditt nya hem

Villadeklarerad

Det här huset är Villadeklarerat och därmed besiktigad.

> Läs mer

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

5 Rum

BOAREA:

84 kvm

BIAREA:

46 kvm

Tomtarea:

328 kvm

Pris:

(76 786 kr/kvm) 6 450 000 kr

(Inkl. Biarea 49 615 kr/kvm)

Aktuellt bud:

8 000 000 kr (95 238 kr/kvm)

(Inkl. Biarea 61 538 kr/kvm)
Ansök om lånelöfte

Notarlånet i samarbete med Lånekoll

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

Notar erbjuder både digitala och privata visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

Visa på karta

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Bandyvägen 53 Västertorp

HitCounter