Responsgatan 5, vån 2 - Hiss

Responsgatan 5, vån 2 - Hiss

Telefonplan/Midsommarkransen / Stockholm kommun
2 950 000 kr
  • 2 Rum
  • 47 kvm
Anmäl intresse

Industrivåning med låg avgift, balkong, takhöjd 3,50 meter & utomhuspool

* Häftig våning som tilltalar vem som helst
* Robust industrikänsla i nyproduktion 2010
* Ansenlig takhöjd som högst 3,50 METER
* Sobert kök med fullt utrustad maskinpark
* Möjlighet att bygga ett spektakulärt etage
* Avkopplande balkong i sydost = ok att grilla
* Uppvärmd utomhuspool på innergården
* Stark Brf som amorterar och äger marken
* Gigantiska fönsterglas är 2.50 meter höga
* Genomgående ekparkett som ger karaktär
* K-märkt byggnad ursprungligen anno 1929
* Förvaring i garderob och externt förråd
* Obs - För dig som söker ett makalöst hem
* Brf som under 5 år haft avgiftsfri månad
* TV & bredband 1000 Mbit/s för 159 kr
* 2-3 minuter till CrossFit, yoga och gym
* Snabb inflyttning om köparen önskar
* Ta hissen ner till stort varmluftsgarage
* Här bor du toppmodernt med låg avgift
* Diskmaskin, tvättmaskin och golvvärme
* Gå 2-4 minuter till t-bana samt matbutik

Riktlinjer för bokad visning - För att du inte ska riskera att missa inbjudan till en förvisning samt att vi ska minska köbildning, vänligen boka din närvaro/ankomsttid via Notars hemsida under "visning & kontakt" och sedan "boka online". Besökare som har bokat ankomsttid får förtur och ej bokade besökare får snällt vänta på sin tur.

SE HIT - Ibland kan ord vara överflödiga och för denna underbara våning är det så. Titta noga på bilderna och du kommer inte kunna motstå detta underbara boende högt beläget i äldre huskropp som tidigare brukats för laboratorium, industri samt kontor. Den gamla och k-märkta industribyggnaden uppfördes redan 1929 - restaurerades sen under 2010 till toppmodern nyproduktion och inrymmer idag flera av Hägerstens mest attraktiva lägenheter med cool samt tilltalande arkitektur.

Njut av enorma fönsterglas med hela 2.50 meters höjd som skapar en robust känsla och samtidigt skänker ett fantastiskt ljusflöde till hela bostaden under stor del av dagen. Här upplever du en reslig takhöjd som högst cirka 3.50 meter vilket frambringar en känsla av rymd och för tankar till den industriella verksamhet som pågick i huset under sent 20-tal. För den händige finns det möjlighet att öppna upp innertaket, där finns ytterligare 10-50 cm att ta fram för den som önskar ytterligare högre takhöjd. Många av grannarna har nämligen byggt på höjden och skapat spektakulära etage.

I denna otroligt genomtänkta bostad bor du med modern öppen planlösning mellan kök, matplats och allrum vilket skapar perfekta förutsättningar för sociala tillställningar med dina vänner. Med passage från allrummet finner du balkongen med avkopplande läge mot sydost. Mitt på sommaren skiner här solen från morgonkvisten fram till strax efter lunch. Här kan du slå dig ner i loungegruppen och njuta av mingel, middagsbjudning, solstund, relax eller after work. På balkongen är det OK att grilla = väldigt uppskattat. Under sommarmånaderna har du även lyxen med nollavstånd till den uppvärmda poolen på innergården.

Som boende får du fritt nyttja poolen som håller hela 27 grader från slutet av maj till början av september. På kvällen är poolen upplyst med undervattensbelysning vilket skapar en avkopplande medelhavskänsla. Lägenhetens kök är modernt och fullt utrustad maskinpark med integrerad diskmaskin 60 cm, infälld spishäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn samt fläktkåpa i rostfritt stål. Bakom de vita skåpfronterna från Myresjökök erbjuds gott om förvaring till dina köksredskap. Gott om utrymme till stor matplats finns och kan rymma många sittande personer. Allrummet är imponerande och takhöjden om cirka 3,50 meter harmoniserar med byggnadens industriella karaktär vilket gör detta till ett riktigt paradrum.

Sovrummet är rymligt med utrymme för bred säng samt förvaring. Det finns en stor garderobsektion som löper utmed hela väggen och sväljer mycket förvaring. Vid hallen ligger badrummet av hög kvalitet med golvvärme, infälld takbelysning med spotlights samt kombinerad tvättmaskin/tumlare. Här finns dessutom svängbara duschväggar, för den som önskar går det bra att installera ett fristående badkar eller en fristående torktumlare för tvättpelare. Samtliga innertak och väggar är målade med vit färgnyans för ett sobert intryck. Golvbeläggningen består klinker samt parkettstavar i ek med matt lackförsegling. Generöst med förvaring erbjuds i flertalet garderober samt rymligt källarförråd om 4-5 kvm med takhöjd cirka 3.30 meter.

Brf Ängsgräset är välskött förening som äger marken (ej tomträttsavtal med Stockholm Stad) med 48 spektakulära lägenheter samt mycket stark och ordnad ekonomi. Föreningen har de senaste åren gjort kraftiga amorteringar på sina lån samtidigt som man haft flera avgiftsfria månader för de boende. De senaste boksluten har nämligen visat upp mycket fina siffror vilket så klart ska nämnas med positiv klang. Här får du ett behagligt boende med två hissar, tvättstuga, cykelrum, soprum samt stor pool på gården. På den grönskande innergården kan du njuta av den fantastiska utomhuspoolen som för tankarna till Medelhavet. Som boende får du fritt nyttja poolen som håller hela 27 grader från slutet av maj till början av september.

Med enkel anslutning från trapphuset når du det stora varmluftsgaraget med parkeringsplats för den bilburne - det är dessutom enkel access till E4:an. Nyligen sänkte man hyran för garageplats till endast 700 kr/månad. De boende har ett mycket förmånligt avtal med Telia som bara kostar 159 kr/ månad för TV kanalpaket mellan som erbjuder 16 kanaler samt 12 kanaler via Telia Play, bredband via fiber 5G 1000/1000 (1Gb) Mbit/s. Bra service för medlemmarna med tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, soprum samt rymliga förråd i källaren. I grannhusen finns Yoga, CrossFit samt två välrustade träningsanläggningar.

Inom en kort promenad finns träningsglädje i form av Yoga, trendiga Telefonplan CrossFit, klättercenter samt tre olika träningsanläggningar med generösa utbud av aktiviteter samt öppettider. Nära porten ligger Bonne Femme stenugnsbageri som förmodligen kommer få besök av dig på helgens mornar! Här bor du med extrem närhet till Stockholm city - bara tio minuter till Slussen med tunnelbana från Telefonplan. Ett par minuter från porten finner du lummiga Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter.

Den nyrenoverade parken är ordentligt rustad med bollplan, lekredskap, gräsytor, plaskdamm samt nyöppnad sommarbistro. Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge, kubb eller grillning. Utmed närliggande Tellusborgsvägen finner du smultronställen som LULU Stockholm, Svenska Hamburgerköket, Butsaya Thai, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Ett stenkast till braksuccén Svenska Tapasköket vilket är ett spännande tillskott i den redan digra skaran av restauranger.

Kring närbelägna skvallertorget kan du ta en utsökt lunch på Sugoi Sushi eller kanske en middag på hajpade Tegelbruket Bistro & Catering - en ny pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Här ligger även den kända lampaffären Svenska Armaturer som är värt ett besök samt nyrestaurerade Gunnel & Ruth Bageri mitt emot tunnelbanan. Bredvid Svandammsparken finner du anrika biograf Tellus, upphaussade Scandwich samt nya Pita i Parken som tar dig på en smakupplevelse utan gränser. Ett par minuter till Nya ICA Supermarket Telefonplan, Västberga Handel med stora Coop Forum, Rusta, Apotek och här ligger även Systembolagets nyare butik.

Inredningsinspiration kan du hämta från flera underbara butiker, bland annat På Andra Våningen, 2 Little Spoons, Systrarna Blom och duktiga Maria Sjödin. Endast tre minuter till tunnelbana, Konstfack, service, träningsanläggningar, klättercenter samt restaurang Landet vid innovativa Telefonplan. Deras klubb Heaven Up Here har korats till Sveriges bästa klubb. Här finner du även lokala pärlor i form av nyare haket KRUBB med restaurang, A.B. Café samt Söderbergs Bageri som rostar utmärkt kaffe för den kräsne. Ett fåtal minuter från bostaden vid Svandammsplan ligger Coop Nära samt vid Telefonplan matbutiken Hemköp som alla dagar i veckan har öppet till klockan 23.00.

Gamla Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förorter och visar upp de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av nationalromantik, jugend och funkis. Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city. Till Hornstull på Södermalm cyklar du på endast åtta minuter eller promenerar i 25 minuter. Bara en station till Liljeholmens galleria med över 90 butiker. Stadshuset har planer på att ytterligare bygga ihop och förtäta innerstaden med Midsommarkransen och Telefonplan.

På cykel-/ promenadavstånd ligger uppskattade Vinterviken med kolonilotter, båtklubbar, bad längs Mälarens vattenlinje, motionsspår och caféer. Två stationer från Telefonplan finner du Liljeholmen. Knutpunkten är kring centrum och här finns kommunikationer med tunnelbana, buss samt tvärbana. År 2009 invigdes Liljeholmstorgets nya galleria med stort utbud i över 90 butiker. Gallerian har en utmärkt blandning av service och inrymmer allt du behöver inom shopping, livsmedel, mode, nöje, kultur, restaurangutbud och umgänge. Årligen har gallerian ett besöksantal på cirka tio miljoner personer.

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

47 kvm

Avgift:

2 775 kr

Visning:

Söndag 29/11 Kl. 12:30-13:30Måndag 30/11 Kl. 17:20-17:50

Pris:

(62 766 kr/kvm) 2 950 000 kr
Ansök om lånelöfte

Notarlånet i samarbete med Lånekoll

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Visning & kontakt

Notar erbjuder både digitala och privata visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

  • Söndag 29/11 Kl. 12:30-13:30 Boka online Spara i kalender

    Anmälan krävs - Boka din närvaro/ankomsttid online via www.notar.se för att minska köbildning

  • Måndag 30/11 Kl. 17:20-17:50 Boka online Spara i kalender

    Anmälan krävs - Boka din närvaro/ankomsttid online via www.notar.se för att minska köbildning

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

Visa på karta

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Responsgatan 5, vån 2 - Hiss Telefonplan/Midsommarkransen

HitCounter