Harplingegränd 46, 2 tr

Östberga/Älvsjö / Stockholm kommun
2 860 000 kr
  • 5 Rum
  • 104 kvm

Renoveringschans!
Nu finns möjligheten för den stora familjen att förvärva denna lägenhet med stor potential. Föreningen har bra ekonomi och t.ex. hade föreningen en avgiftsfri månad 2020. Optimal planlösning med lagom stora sovrum som ligger i anslutning till varandra. Vardagsrummet är väldigt ljust tack vare fönsterläget som släpper in stora mängder ljus. I det luftiga vardagsrummet finns det utrymme för en större soffgrupp, stort matbord och annat önskat möblemang. Balkongen till i anslutning till vardagsrummet. Balkongen är inglasad och är belägen i sydväst med fri och lummig utsikt. Här kan man sitta ostört och njuta av solen.
Fräscht kök som behöver kärlek. Här finns riktigt smarta lösningar för renovering av kök. Hallen är bred och det finns plats för extra förvaring i form av garderober om så önskas. Lägenheten har ett stort och stambytt badrum som är helkaklat och även en separat gästtoalett. Badkar finns om så önskas.


KOMMUNIKATIONER:
Goda kommunikationer med gångavstånd till tvärbana och pendeltåg vid Årstaberg. Med 10 minuters bussresa tar du dig till Liljeholmen, där finns Liljeholmens galleria med butiker och restauranger. Till Gullmarsplan tar du dig på 10 minuter med buss där du har förbindelser med tunnelbanans gröna linje. Med kommunaltrafiken tar man sig in till City på ca 20 minuter. Busshållplatsen ligger några minuters gångavstånd från bostaden. Det finns även nattbussar, vänligen besök http://www.sl.se för mer detaljerad information. Med bil tar du dig direkt ut på E:4an, Essingeleden, Söderledstunneln och Huddingevägen. Bilresan in till stan tar ca 7-10 min.

OMRÅDET:
Östberga är ett område med ett utmärkt läge med närhet till Årstafältet, Gullmarsplan och Södermalm. Här finns mycket grönområden för härliga promenader eller löpturer runt Årstafältet. Stockholm stad diskuterar att under de närmsta 10 åren bygga ca 2500 nya bostäder i området och även bygga förskolor. Samtidigt så kommer kommunikationerna att förbättras dels med ny tunnelbanestation så att du enklare ska kunna ta dig kommunalt från Östberga till övriga stadsdelar. Det planeras även för nya bostäder på Årstafältet vilket innebär att Årsta och Östberga nästan växer ihop. Det kommer att leda till att Östberga kommer bli mer attraktivt och lättare att upptäcka.

I Östberga bor idag ca 5500 personer och området delas upp i två delar; Gamla Östberga och Östbergahöjden.
Gamla Östberga byggdes under sent 50-tal och kännetecknas av klassisk 50-tals arkitektur. Området byggdes av HSB och är en idag en av landets största bostadsrättsföreningar med ca 850 bostadsrätter. Östbergahöjden ligger alldeles i närheten och uppfördes under tidigt 70-tal och kännetecknas av bostäder väl genomtänkta planlösningar. Idag är den största majoriteten av bostäderna på Östbergahöjden ombildade till bostadsrätter. Bostäderna är eftertraktade tack vare dem öppna planlösningar, hiss i alla hus, generösa ytor etc. Östberga är idag ett populärt område och många som bor här flyttar inom området vilket verkligen bevisar att det är ett bra område att bo i. Det som dem som bor i Östberga ofta vill framhäva med området är trivsamheten och läget i en kombination med en fortsatt låg prisnivå på bostäderna jämfört med tex Årsta.

Här får du ett boende i lugna och barnvänliga kvarter med närhet till både grönska, god service och kommunikationer. En kortare promenad bort finns Årstafältet att tillgå med bl.a. driving range, spelplan för rugby samt ett område för spontanidrott. I området ligger ett flertal förskolor och skolor vilket gör det till ett bra läge för barnfamiljen.
Inom Östberga finner ni en Coop nära som ligger intill den populära Stamparken. Det finns även ett jättemysigt och trevligt bageri på Stamgatan 2. I övrigt finner ni en pizzeria, livsbutik, sushirestaurang etc.

Hina Khatana - Mäklare Älvsjö

STORLEK:

5 Rum

BOAREA:

104 kvm

Avgift:

5 128 kr

Slutbud:

2 860 000 kr (27 500 kr/kvm)

Bilder

Planritning

Visa på karta
HitCounter