Värhulta Spisängen 2

Eskilstuna kommun
  • 4 Rum
  • 79 kvm

Spisängen - när du vill njuta av livet i rogivande miljöer

Invid Hjälmaren endast 15 mil från Stockholm säljs nu detta pittoreska lantställe med smakfull inredning och vacker 1800-talscharm. Ett intakt hus med originaldetaljer som präglar huset från golv till tak. Här finns en gedigen karaktär i vackra spröjsade fönster, tre eldstäder ( en kakelugn och två vedspisar), spegeldörrar, pärlspont i väggar och tak och breda trätiljor. På övervåningen är det i princip orört och träbalkarna dominerar tillsammans med tidsenliga fönster och högt i nock. En fastighet med många möjligheter.

Fastigheten består av två byggnader med lättskött tomt med fruktträd, hallon- och bärbuskar, rabarber och odlingslådor. Marken runtom omges av skog och fält och brukas av en eko-bonde i området.

Huvudbyggnaden, uppförd sent 1800-tal har bevarad charm och torpkänsla med ursprungliga spröjsade fönster i kombination med renoverade ytskikt som skett löpande från 2016 och nya elinstallationer. Automatiska elsäkringar, varmvattenberedare i köket och hydrofor är installerade.

Huvudbyggnaden mäter ca 79 kvm och har två våningsplan. Stora delar av vinden och övervåningen är inte inkluderad till boytan men är till viss del inredd. Idag finns 3-4 sovrum tillgängliga dock är planlösningen föränderlig och ger dig som ägare möjligheten att ändra och skapa efter egna behov.
Entréplanet utgör ett charmigt och trivsamt kök med en fungerande vedkamin och diskvatten där avlopp leds ut till en stenkista. Ett ljust vardagsrum med värmevägg, och stora spröjsade fönster, ett matrum med kakelugn och ett sovrum med vedkamin och platsbyggda garderober. Övre plan inrymmer tre fullgoda sovrum, ett sovloft och ett fantastiskt sällskapsrum för stora middagar och fester.

Fastighetens andra byggnad är i gott skick med två våningsplan. Även här finns stora möjligheter att skapa och förändra. Byggnaden inrymmer ett separat wc-rum med separettoalett, ved- och verktygsbod.

Trädgården är varierande och lättskött med äppel-, plommon och körsbärsträd och bärbuskar. Härliga, fridfulla omgivningar med öppna fält och skog med spridd bebyggelse med såväl bofasta grannar som fritidsboende. Ca tre km från fastigheten finns fritidsstugeområdet Näset med välskött badplats.

Fastigheten ligger ostört vid vägens slut utan genomfartstrafik med endast en granne på andra sidan vägen vilket innebär att ingen tomtgräns finns till annan bebyggelse.

Spisängen är ett historiskt intressant område, diskret placerat i rogivande miljö med direkt närhet till Hjälmare kanal, endast 300 meter från husknuten, som flyter stillsamt genom Notholmens sluss, direkt belägen vid utloppet till Hjälmaren. Området passar alla generationer och erbjuder rika möjligheter till såväl lugn som umgänge. En mängd aktiviteter står till buds i form av bad, fiske, utflykter och friluftsliv, både vinter och sommartid. Årstidernas växlingar upplevs här på ett fantastiskt sätt – alltifrån lata sommardagar i hängmattan, spontana bad i Hjälmare kanal eller vid den närbelägna badplatsen, cykelturer, kaffe på glasverandan under soliga vårmorgnar, friska höstpromenader med möjlighet för bär och svampplockning samt när vintern tillåter det förstklassig långfärdsskridskoåkning på Hjälmarens blänkande kärnis – följt av avkopplande samvaro under kvällen framför en sprakande brasa.

Från Spisängen nås Näsets badplats på ca 10 minuters cykelavstånd eller så tar man ett dopp i Hjälmare kanal.


Välkommen till Spisängen!


Daniella Töre - Mäklare Kungsholmen

STORLEK:

4 Rum

BOAREA:

79 kvm

Tomtarea:

2 003 kvm

Kontakt

Ansvarig mäklare

Daniella Töre

Daniella Töre

0708-67 70 27


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

HitCounter