Stamgatan 89, vån 5

Stamgatan 89, vån 5

Gamla Östberga / Älvsjö / Stockholm kommun
2 450 000 kr
  • 3 Rum
  • 78 kvm
Anmäl intresse

På femte våningen i ett utav de mest eftertraktade husen finns nu denna fantastiskt bra planerade 3:a med stort potential!
På den rejäla och inglasade balkongen med rikligt ljusinsläpp kan ett stort sällskap sitta och avnjuta den fria utsikten. Bostaden erbjuder två sovrum i bra storlek, ett stambytt badrum, en bred hall, kök och vardagsrum. Hallen är välkomnande och har goda avhängninsmöjligheter. Vidare in till den inre hallen finns flera inbyggda garderober och anslutningen till de samtliga rum finner ni här. Badrummet är stambytt och helkaklat. I båda sovrum finns både plats för säng, garderob etc. samt fönster med fint ljusinsläpp. Vardagsrummet är delvis öppet mot köket och har plats för större soffgrupp och annat önskat möblemang. Köket är i originalskick och här kan man skapa sitt drömkök! Det finns gott om utrymme för ett stort matbord mellan kök och vardagsrum, perfekt för stora middagsbjudningar. Balkongen ligger belägen i sydväst med sol från tidig förmiddag till kväll.


OMRÅDET:
Östberga är ett område med ett utmärkt läge med närhet till Årstafältet, Gullmarsplan och Södermalm. Här finns mycket grönområden för härliga promenader eller löpturer runt Årstafältet. Stockholm stad diskuterar att under de närmsta 10 åren bygga ca 2500 nya bostäder i området och även bygga förskolor. Samtidigt så kommer kommunikationerna att förbättras dels med ny tunnelbanestation så att du enklare ska kunna ta dig kommunalt från Östberga till övriga stadsdelar. Redan år 2020 kommer arbetet med tunnelbanelinjen från Älvsjö-Fridhemsplan att sättas igång. Både Östberga och Årsta komma att få en tunnelbanestation.
Det planeras även för nya bostäder på Årstafältet vilket innebär att Årsta och Östberga nästan växer ihop. Det kommer att leda till att Östberga kommer bli mer attraktivt och lättare att upptäcka. Läs gärna mer på Stockholms stad hemsida.

I Östberga bor idag ca 5500 personer och området delas upp i två delar; Gamla Östberga och Östbergahöjden.
Gamla Östberga byggdes under sent 50-tal och kännetecknas av klassisk 50-tals arkitektur. Området byggdes av HSB och är en idag en av landets största bostadsrättsföreningar med ca 850 bostadsrätter. Östbergahöjden ligger alldeles i närheten och uppfördes under tidigt 70-tal och kännetecknas av bostäder väl genomtänkta planlösningar. Idag är den största majoriteten av bostäderna på Östbergahöjden ombildade till bostadsrätter. Bostäderna är eftertraktade tack vare dem öppna planlösningar, hiss i alla hus, generösa ytor etc. Östberga är idag ett populärt område och många som bor här flyttar inom området vilket verkligen bevisar att det är ett bra område att bo i. Det som dem som bor i Östberga ofta vill framhäva med området är trivsamheten och läget i en kombination med en fortsatt låg prisnivå på bostäderna jämfört med t.ex Årsta.

Här får du ett boende i lugna och barnvänliga kvarter med närhet till både grönska, god service och kommunikationer. En kortare promenad bort till Årstafältet finner ni bl.a driving range och ett område för spontanidrott. I området ligger ett flertal förskolor och skolor vilket gör det till ett bra läge för barnfamiljen. Östberga har även öppnat ett kulturhus där ni finner ett fräscht och nytt bibliotek. Det finns flera lokaler där organisationer och föreningar kommer att ordna olika aktiviteter. I Östberga kulturhus finns även öppen förskola och fritidsgård (https://biblioteket.stockholm.se/bibliotek/ostberga-bibliotek).
Inom Östberga finner ni en Coop nära som ligger intill den populära Stamparken. Det finns även ett jättemysigt och trevligt bageri på Stamgatan 2. I övrigt finner ni en pizzeria, livsbutik, sushirestaurang etc.

Hina Khatana - Mäklare Älvsjö

STORLEK:

3 Rum

BOAREA:

78 kvm

Avgift:

5 345 kr

Pris:

(31 410 kr/kvm) 2 450 000 kr

Aktuellt bud:

2 450 000 kr (31 410 kr/kvm)
Ansök om lånelöfte

Notarlånet i samarbete med Consector

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Bilder

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Stamgatan 89, vån 5 Gamla Östberga / Älvsjö

HitCounter