Midsommarvägen 31, vån 3

Midsommarkransen / Stockholm kommun
3 560 000 kr
  • 2 Rum
  • 48 kvm

Topprenoverad bostad med solig balkong & Högt upp med ljust hörnläge

* Rymlig balkong med massor av soltimmar
* Högt upp på hörnet med helt privat läge
* Varsamt renoverad & sober inredning
* Stabil förening som erbjuder låg avgift
* Bo på en av Kransens populäraste gator
* Här finns diskmaskin och SMEG kyl/frys
* Funkispärla med optimal planlösning
* Renoverat kök med moderna vitvaror
* Mycket låg skuldsättning 4311 kr/kvm
* Lugnt sovrum med plats för bred säng
* Hörnläge & fönster i två väderstreck
* Ljust badrum med skön golvvärme
* Stambytt, många renoveringar klara
* Ett stenkast till träningsanläggningar
* Flera garderober & två externa förråd
* Lågt pris om 200 kr/mån för parkering
* Härlig rymd med takhöjd 2,70 meter
* Attraktivt boende i k-märkt byggnad
* Bli granne med alla bra restauranger
* Äldre Brf som äger marken(ej tomträtt)
* Bara fyra minuter till t-bana i centrum
* Runt hörnet finns gym, yoga & crossfit
* 250 meter till fina Svandammsparken

Nu måste du verkligen passa på att slå till på denna underbart ljusa bostad som befinner sig högt upp på byggnadens hörn med ett privat läge och minimal insyn. På en otroligt populär adress med närhet till allt du behöver finner du härmed din renoverade pärla med ett strålande hörnläge där dagsljuset sveper genom hela lägenheten under många av dygnets vakna timmar. Här bor du med sober inredning vilken kombineras av funkiskänslan från gjutjärnsradiatorer, fönsterbrädor i sten, trägolv samt en ansenlig takhöjd om 2,70 meter. Via öppningsbara pardörrar från allrummet finner du balkongen med privat läge och en grönskande omgivning. Balkongen vetter mot sydväst och mitt under sommaren kan du njuta av solen nästan HELA dagen från klockan 12 till den sänker sig i solnedgången framåt kvällskvisten.

Balkongen gör dessutom bostaden mer flexibel under sommaren med möjlighet till solstund, after work, relax eller middagsbjudning för dina vänner. Här bor du i en otroligt väldisponerad lägenhet om 48 kvm som känns mycket rymlig tack vare stort ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Det är inga som helst problem att bo två personer i denna otroligt fina tvåa på bästa adress. Fin golvbeläggning i samtliga rum och väggarna har löpande målats i sobra kulörer. Det fina köket är totalrenoverat och håller en mycket hög standard med skåpfronter i mörk ton samt modern maskinpark. Mycket bänkyta skapar bra arbetsutrymme för en kreativ gourmet. Här finns även bekvämligheter som integrerad diskmaskin, infälld spishäll, inbyggd ugn samt en vacker kyl/frys i designutförande från SMEG.

Det moderna köket passar utmärkt som bas till skapande inför sociala tillställningar och bjudningar som sker i det rymliga allrummet som har passage till balkongen genom glasförsedd dörr. Sällskapsrummet är stort vilket skapar flera alternativ för möblering samt möjlighet för loungedel, matplats och relaxhörna. I sovrummet kan du njuta av fönster utan insyn och i rummet finns dessutom utrymme till bred säng samt annan möblering. Stilfullt och stambytt badrum som erbjuder skön golvvärme, duschutrymme samt installationer för tvättmaskin. Badrummets ytskikt är ljusa och består genomgående av klinker och kakel. Gott om förvaring kan ske i flertalet garderober och i två externa förråd. I lägenheten har det monterats fönster med isoler 3-glas.

Äldre och lågt belånad förening som registrerades år 2002 med placering intill Midsommarkransens centrala bebyggelse. Föreningens byggnad är kulturminnesmärkt med en gul klassificering vilket innebär att den har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för gamla Midsommarkransen. Föreningens bostadshus är mycket väl underhållet med stora renoveringar utförda som byte av avloppsstammar, el-system, takbeläggning, fasad, isolering, fönster 3-glas, balkonger samt markdränering. Bra service för medlemmarna med parkeringsplatser, cykelrum, tvättstuga, barnvagnsrum samt externa förråd.

För den som strosar runt bland de äldsta kvarteren i kransen infinner sig känslan av att tiden stått stilla. Vackra Midsommarkransen är nämligen en av Stockholms äldsta förstäder. Den byggdes för arbetare under sekelskiftet och har en tydlig stadskaraktär. Kransen, som området kallades redan för 200 år sedan, visar upp de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av jugend och nationalromantik och funkis. I sydvästlig riktning, sett från tunnelbanan ligger föreningens ståtliga punkthus som under mitten av 40-talet uppfördes av byggmästare Erik G M Holmqvist.

Inom en kort promenad finns Yoga, trendiga Telefonplan CrossFit samt två träningsanläggningar med ett generöst utbud aktiviteter samt öppettider. Nära porten ligger Bonne Femme stenugnsbageri som förmodligen kommer få besök av dig på helgens mornar! Här bor du med extrem närhet till Stockholm city - bara åtta minuter till Slussen med tunnelbana från Kransen. Ett par minuter från porten finner du lummiga Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter.

Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Utmed närliggande Tellusborgsvägen finner du smultronställen som grönskande Svandammsparken, LULU Stockholm, Svenska Hamburgerköket, Butsaya Thai, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Ett stenkast till nya restaurangen Scandwich samt den nyöppnade succén Svenska Tapasköket vilket är ett spännande tillskott i den redan digra skaran av restauranger.

På närbelägna skvallertorget kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café eller populära Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Här ligger även den kända lampaffären Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även omåttligt populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken finner du anrika biograf Tellus, upphaussade Scandwich samt guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser.

Inredningsinspiration kan du hämta från flera underbara inredningsbutiker, bland annat på Andra Våningen, Grafstad, Koffertmannen och duktiga Mimmi Staaf vid Julikullen. Endast 6 minuter till tunnelbana, Konstfack, service, träningsanläggningar, klättercenter samt restaurang Landet vid innovativa Telefonplan. Deras klubb Heaven Up Here har korats till Sveriges bästa klubb. Här finner du även lokala pärlor i form av nyöppnade haket KRUBB med restaurang, A.B. Café samt Söderbergs Bageri som rostar utmärkt kaffe för den kräsne.

Gamla Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förorter och visar upp de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av nationalromantik, jugend och funkis. Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city. Till Hornstull på Södermalm cyklar du på endast åtta minuter eller promenerar i 25 minuter. Bara en station till Liljeholmens galleria med över 90 butiker. Stadshuset har planer på att ytterligare bygga ihop och förtäta innerstaden med Midsommarkransen och Telefonplan.

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

48 kvm

Avgift:

2 433 kr

Slutbud:

3 560 000 kr (74 167 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter