Förlandagränd 78, egen ingång

Förlandagränd 78, egen ingång

Östberga/Älvsjö / Stockholm kommun
1 795 000 kr
  • 2 Rum
  • 71 kvm
Anmäl intresse

Generös 2:a med det bästa läget!

Välkommen till denna superfräscha och smakfullt renoverade 2:a i perfekt storlek!
Bostaden har en egen ingång med uteplats. Här finns det utrymme för lagom stora utemöbler om så önskas. Här kan man sitta och njuta av en kopp kaffe i kvällssolen. När man stiger in i bostaden möts man av ett härligt ljusflöde och en välkomnande hall. Utrymme för både byråer och garderob finns om så önskas. Genomgående ljusa väggar och parkettgolv. Köket är elegant och stilrent samt väldigt fint renoverad. Här finns gott om arbetsyta och ännu mer förvaringsutrymme. Ett bord på fyra personer ryms i köket. Ni finner två stora fönster i köket med ett fint ljusflöde. Vidare in i lägenheten finner det stora vardagsrummet med riktigt stora (och nya) fönster. I vardagsrummet finns det plats för en stor soffgrupp, matbord, tv-möbel och annat önskat möblemang. Anslutningen till den inglasade balkongen finner ni i vardagsrummet. Balkongen är södervänd med härlig förmiddagssol och en fantastisk vy över Globen! Sovrummet i lägenheten är också väldigt rymligt och man får plats med det mesta. Både i den inre hallen och sovrummet finns det inbyggda garderober och en separat garderob. Utöver detta finner ni en rejäl klädkammare som går att inreda till ett mindre arbetsrum om så önskas. Badrummet och den separata toaletten är stambytta. Badrummet är helkaklat och som badrumsutrustning finner ni en tvättmaskin, badkar, handduksvärmare och även ett fönster för vädring. Denna lägenhet går att göra om till en 3:a, se planritning. Föreningen har även en gästlägenhet som går att hyra. Läs mer om föreningen på deras hemsida: http://brfatten3.se/.
Se gärna denna video: https://www.youtube.com/watch?v=1EisUyZ_ULs
KOMMUNIKATIONER:
Goda kommunikationer med gångavstånd till tvärbana och pendeltåg vid Årstaberg. Med 10 minuters bussresa tar du dig till Liljeholmen, där finns Liljeholmens galleria med butiker och restauranger. Till Gullmarsplan tar du dig på 10 minuter med buss där du har förbindelser med tunnelbanans gröna linje. Med kommunaltrafiken tar man sig in till City på ca 20 minuter. Busshållplatsen ligger endast några meter från bostaden. Ni finner även bra cykel- och gångvägar anslutet från Östberga till Liljeholmen, Årsta, Globen, Söder Älvsjö etc.

Med bil tar du dig direkt ut på E:4an, Essingeleden, Söderledstunneln och Huddingevägen. Bilresan in till stan tar ca 7-10 min. Från vissa delar av Östberga kan man även se Södra länken som ligger några hundra meter från området.


OMRÅDET:
Östberga är ett område med ett utmärkt läge med närhet till Årstafältet, Gullmarsplan och Södermalm. Här finns mycket grönområden för härliga promenader eller löpturer runt Årstafältet. Stockholm stad diskuterar att under de närmsta 10 åren bygga ca 2500 nya bostäder i området och även bygga förskolor. Samtidigt så kommer kommunikationerna att förbättras dels med ny tunnelbanestation så att du enklare ska kunna ta dig kommunalt från Östberga till övriga stadsdelar. Redan år 2020 kommer arbetet med tunnelbanelinjen från Älvsjö-Fridhemsplan att sättas igång. Både Östberga och Årsta komma att få en tunnelbanestation.
Det planeras även för nya bostäder på Årstafältet vilket innebär att Årsta och Östberga nästan växer ihop. Det kommer att leda till att Östberga kommer bli mer attraktivt och lättare att upptäcka. Läs gärna mer på Stockholms stad hemsida.

I Östberga bor idag ca 5500 personer och området delas upp i två delar; Gamla Östberga och Östbergahöjden.
Gamla Östberga byggdes under sent 50-tal och kännetecknas av klassisk 50-tals arkitektur. Området byggdes av HSB och är en idag en av landets största bostadsrättsföreningar med ca 850 bostadsrätter. Östbergahöjden ligger alldeles i närheten och uppfördes under tidigt 70-tal och kännetecknas av bostäder väl genomtänkta planlösningar. Idag är den största majoriteten av bostäderna på Östbergahöjden ombildade till bostadsrätter. Bostäderna är eftertraktade tack vare dem öppna planlösningar, hiss i alla hus, generösa ytor etc. Östberga är idag ett populärt område och många som bor här flyttar inom området vilket verkligen bevisar att det är ett bra område att bo i. Det som dem som bor i Östberga ofta vill framhäva med området är trivsamheten och läget i en kombination med en fortsatt låg prisnivå på bostäderna jämfört med t.ex Årsta.

Här får du ett boende i lugna och barnvänliga kvarter med närhet till både grönska, god service och kommunikationer. En kortare promenad bort till Årstafältet finner ni bl.a driving range, Årsta golf och ett område för spontanidrott. Lite längre bort finner ni Enskede rackethall och matbutiken Lidl. I området ligger ett flertal förskolor och skolor vilket gör det till ett bra läge för barnfamiljen. Östberga har även öppnat ett kulturhus där ni finner ett fräscht och nytt bibliotek. Det finns flera lokaler där organisationer och föreningar kommer att ordna olika aktiviteter. I Östberga kulturhus finns även öppen förskola och fritidsgård (https://biblioteket.stockholm.se/bibliotek/%C3%B6stberga-bibliotek).
Inom Östberga finner ni matbutiken Coop som ligger intill den populära Stamparken (http://stamparken.se/). Vill man storhandla finns flertal större matbutiker i närheten, bl.a. Coop och Willys. Det finns även ett jättemysigt och trevligt bageri på Stamgatan 2. I övrigt finner ni en pizzeria, livsbutik, sushirestaurang etc. En kort bit bort från området finner ni den populära restaurangen Enskede värdshus.
Har man bil och bor eller vill bo i Östberga är det perfekt då E4:an, Södra länken och Huddingevägen ligger anslutet till området.
Hina Khatana - Mäklare Älvsjö

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

71 kvm

Avgift:

3 762 kr

Pris:

(25 282 kr/kvm) 1 795 000 kr

Aktuellt bud:

2 410 000 kr (33 944 kr/kvm)

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Förlandagränd 78, egen ingång Östberga/Älvsjö

HitCounter