Skånegatan 51

Katarina/Sofia / Stockholm kommun
6 300 000 kr
  • 3 Rum
  • 69 kvm

Mitt i SoFo - Sekelskiftesdetaljer & öppen spis - Möjlig 3a - Mysig terrass/balkong!

Mitt på pittoreska Skånegatan i eftertraktade SoFo med trevlig allé och "Bondens egen marknad" direkt utanför porten med vy från vardagsrumsfönstret når ni denna fantastiska lägenhet med otroliga ca 3,3 meter i takhöjd. Lägenheten karaktäriseras av sin välbevarade charm och sekelskiftesdetaljer så som stora fönsterpartier, vackra originalgolv vilka är såpade och lutade, detaljrik öppen spis, dörrar med fönsterindelning, stuckatur & höga golvsocklar. Här erbjuds även en otroligt mysig och stor terrass/balkong med härligt läge mot innergården med lummig känsla. Med enkla medel kan även det rum som idag används som matrum göras om till barnrum/kontor för att skapa en 3a om så önskas (se alternativ planlösning). Bostaden har en trevlig planlösning med fönster i två väderstreck och med vacker oxel utanför det stora vardagsrumsfönstret mot Katarina Bangata som nu under hösten får vackra orangeröda bär. Vidare finns ett stort sovrum med garderober samt med plats att addera en walk-in-closet för den som önskar. Köket med ljusgrå spegelluckor och sobert, gröna väggar erbjuder gasspis, elugn, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Det helkaklade badrummet går i stilrena kulörer med WC, dusch och handfat. För förvaring finns även ett vindsförråd och i bostadens rymliga hall finns platsbyggd hatthylla och ytterligare plats för extra garderober vid önskemål. Längre in i lägenheten finns även två stycken inbyggda garderober i original med full takhöjd.

Här bor man i bostadsrättsföreningen Pelikanen 8 vilken är en trevlig och stabil förening med låg belåning samt med många större renoveringar i ryggen så som stambyte 2004. Belåningen ligger enligt senaste årsredovisningen på 3200 kr/kvm och i dagsläget finns det inga beslutade renoveringar av fastigheten samt heller inga beslut om ändrade avgifter. Avgifterna har varit oförändrade de senaste åren med undantag från en liten ökning för de lägenheter som fick balkong. I föreningen finns även en cocktailbalkong med grillmöjligheter. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud för TV och bredband via fiber. Huset byggdes 1903-1904 och föreningen omfattar 38 st lägenheter varav 1 lägenhet med hyresrätt. Man har även 6 st lokaler för uthyrning vilket ger ett bra kapital till föreningen varje månad. Föreningen äger marken och man har en trevlig innergård med planteringar och cykelställ. De gemensamma lokaler som finns är en tvättstuga i källaren och en föreningslokal.

Lägenheten är belägen mitt i SoFo, som står för ”söder om Folkungatan” och betecknar ett av Stockholms hetaste områden. Namnet är förstås inspirerat av Londons Soho och New Yorks SoHo. I SoFo vimlar det av spännande krogar, caféer och butiker. DNs ”På Stan” har ex publicerat en undersökning där de kom fram till att Stockholms bästa bostadsadress ligger just här, i SoFo, där nöjesutbudet är mycket stort. Med lummiga Vitabergsparken på nära avstånd och Åsöbergets vackra kulturbyggnader några kvarter bort erbjuder lägenheten på Skånegatan en oas mitt bland Stockholms myllrande folkliv. Här bor ni med populära "Bondens egen marknad" som pågår lördagar under hösten på Katarina Bangata precis utanför med lokalproducerat och ekologiskt med grönsaker och frukt i fokus och med Nytorgets butik-och restaurangstråk bara ett par kvarter bort. Med en kort promenad når ni även Götgatans rika utbud av butiker, caféer, krogar, livsmedelsbutiker och gallerior. I området finns det dessutom en hel rad trendiga inredning-och livsstilsbutiker som bidrar till SoFos levande atmosfär. I området finns bra kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Medborgarplatsen samt flertalet bussar från Götgatan samt även pendeltåg från Södra station.

Missa inte visningen av denna fina pärla!

Signe Caroline Sjövall - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

3 Rum

BOAREA:

69 kvm

Avgift:

2 602 kr

Slutbud:

6 300 000 kr (91 304 kr/kvm)

Bilder

Planritning

HitCounter