Tegelbruksvägen 20, vån 2/2

Tegelbruksvägen 20, vån 2/2

Midsommarkransen / Stockholm kommun
3 450 000 kr
  • 2 rum
  • 55 kvm
Anmäl intresse

Unik sekelskiftesdröm högst upp med två kakelugnar i k-märkt byggnad anno 1912

* K-märkt sekelskifte uppfört 1912
* Endast en minut till tunnelbanan
* Två klassiska & resliga kakelugnar
* Det gamla välkända ”Mack-huset”
* Köp vinden ovanför – skapa etage
* Fina plankgolv & takhöjd 2,60 meter
* Attraktiv våning högst upp i huset
* Totalrenoverat badrum i dec 2010
* Lång lista på bevarade originaldetaljer
* Fantastiskt ljusinsläpp i alla rum
* Kransens mest eftertraktade byggnad
* Sovrum med utrymme för dubbelsäng
* Varsamt renoverat kök med charm
* Stabil förening som äger marken
* Absolut bästa läget nära till ALLT!
* Härlig gård med grill & bästa solläge
* Vackra fönsterpartier med korsspröjs
* Tre minuter till Svandammsparken

ETT TILLFÄLLE HAR DYKT UPP - Ibland kan ord vara överflödiga och för denna praktfulla sekelskifteslya är det så. Titta noga på bilderna och du kommer inte kunna motstå detta makalösa hem beläget i ett av gamla Midsommarkransen äldsta bevarade bostadshus med massor av historia i bagaget. För den som önskar eller har behov av mer bostadsyta finns möjlighet köpa loss 27 kvm hyreslokal rakt ovanför allrummet för att skapa en etagevåning.

Detta är en sällan kommen möjlighet för dig som alltid fantiserat om en sekelskiftesvåning belägen i Hägerstens i särklass finaste stadsdel. Detta underbara hem gör dina vänner avundsjuka men otroligt lyckliga för din skull. Dröm dig bort bland dessa gamla kulturkvarter, vilka rankas som söderorts hetaste bostadsområde. ÄNTLIGEN är denna pärla till salu - en uppseendeväckande lägenhet av yppersta klass. Här bor du med ateljékänsla och elegans i k-märkt sekelskiftesbyggnad anno 1912. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1912 som flerfamiljshus med bensinpumpsfabrik i källaren. År 1913 startade här AB Mack, Bensinpumpsfabrik och var vid sin tid Sveriges första bensinpump av märket MACK vilken skapades i hörnet av Nyborgs gränd 1 och Tegelbruksvägen 20-22. MACK, som namnet på företaget snart förkortades till, var bildat efter initialerna på efternamnen på bolagsgrundarna.

Stockholms stadsmuseum har gett föreningens byggnad en grön klassificering eftersom denna ingår i en kulturhistoriskt värdefull miljö utpekad i Stockholms översiktsplan. Huset karaktäriseras av sin detaljrikedom med en stilblandning av jugend och nationalromantik och toppas med ett vackert sadeltak. Listan på bostadens fantastiska egenskaper kan göras mycket lång med klassiska attribut som två fungerande kakelugnar med reslig höjd om 2,45 meter respektive 2,50 meter, långsträckta plankgolv av furu, spegeldörrar, höga golvsocklar, fönsterglas med korsspröjs, ansenlig takhöjd om 2,60 meter samt flera bevarade originaldetaljer. Bostaden har ett ljust läge och är otroligt väldisponerad med stora fönsterpartier med djupa nischer.

Utanför fönstren kan du njuta av utblick mot fina byggnader med varierad arkitektur. I närheten av huset ligger fina Julikullen. Om sommaren badar kullen i växtlighet och om vintern brukas den som pulkabacke av stora som små individer. Det stilfulla köket har löpande renoverats med vit skåpinredning och vitvaror som erbjuder diskmaskin, tvättmaskin/tumlare, mekanisk fläkt samt kombinerad kyl/frys från 2015. Matplatsen är rymlig med utrymme för upp till 6 sittande personer.

Bostaden är väldigt ljus eftersom dagsljuset flödar in från två väderstreck. Spatiöst allrum som bevakas av reslig kakelugn med fina mässingsluckor. Stort sovrum med ytterligare en kakelugn samt utrymme för bred säng och möblering. I sovrummet finns en inbyggd garderob med gott om förvaring. Golvbeläggningen består av långsträckta genomgående träplankor av furu med vit lasering och majoriteten av väggarna är målade vit färgnyans.

Det moderna badrummet totalrenoverades under 2010 med nya ytskikt och ny inredning. Renoveringen är utförd av fackman och dokument överlämnas till köparen. I badrummet finns golvvärme, spotlights, duschväggar av klarglas och utrymme till förvaring. Till bostadsrätten hör ett vindsförråd. Utanför den fina entrédörren finner du gatans mysigaste innergård om sommaren lik en grönskande oas med uteplatser och varierad flora. Här kan man slå sig och bara njuta av en god bok eller tända grillen inför kvällens middagsbjudning. Under sommaren finns även infravärmare, stämningsbelysning samt loungemöbler. Blicka ut över trädgården med dess fruktträd och välskötta planteringar och känslan av att du aldrig vill flytta härifrån kommer infinna sig.

Här bor du i en otroligt populär förening som äger fastigheten (ej tomträtt) sedan år 2000 med ett flerbostadshus om 32 lägenheter varav en hyresrätt. Den nuvarande hyresrätten utgör ett dolt kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt och ger således ett tillskott av likvida medel i föreningens kassa. Under de nästan 20 år som förening verkat har de hunnit med många renoveringar vilket innebär att huset i dagsläget håller en hög standard. Här kommer ett axplock av utförda renoveringar/investeringar; byte vatten- och avloppsstammar, renovering fasader, renovering takbeläggning, byte fönsterpartier, byte av el-stigare, nya entréportar m.m. Trots alla utförda renoveringar så har föreningen enligt årsredovisning 2017 en skuldsättning på 8744 kr/kvm. För medlemmarna finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, kompostering samt tillgång till den underbara gården.

Byggnaden står fridfullt placerad mitt bland gamla och fina byggnader. Endast 100 meters promenad till tunnelbana med åtta minuters resa till Slussen. Ett par minuter från porten finner du lummiga Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter. Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Utmed närliggande Tellusborgsvägen finner du smultronställen som grönskande Svandammsparken, Bonne Femme stenugnsbageri, Pizzabakeren, Coffee Bean café, Svenska Hamburgerköket, Butsaya Thai, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Ett stenkast till nya restaurangen Scandwich samt den nyöppnade succén Svenska Tapasköket vilket är ett spännande tillskott i den redan digra skaran av restauranger.

På närbelägna skvallertorget kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café eller populära Ett Skafferi med dess Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Här ligger även den kända lampaffären Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även omåttligt populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken finner du guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser. Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city. Till Hornstull på Södermalm cyklar du på endast åtta minuter eller promenerar i 25 minuter. En station till Liljeholmens galleria med service i cirka 90 butiker.

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

2 rum

Boarea:

55 kvm

Avgift:

3 698 kr

Pris:

(62 727 kr/kvm) 3 450 000 kr

Ska du köpa bostad och behöver sälja?

BOKA KOSTNADSFRI VÄRDERING

Bilder

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering.

BOKA HÄR

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Tegelbruksvägen 20, vån 2/2, Midsommarkransen.

HitCounter