De säljer mest i Huddinge

Huddinge har, precis som många andra områden i Stockholms län, ökat mycket i popularitet de senaste åren. Det kan bland annat kontorschefen och mäklaren Eddie Can på Notar Huddinge, kontoret som säljer mest i hela Huddinge, vittna om.

— Huddinge har under de senaste åren utvecklas otroligt mycket både i pris och antal bostäder. Stockholm växer och Huddinge kommun inräknat, säger Eddie.

Huddinge är en del av tätorten Stockholm och ligger söder om innerstan. Här erbjuds ett läge nära stan men med närhet till naturen, god service och bra kommunikationer. I Huddinge bor du omgiven av stora grönområden – drygt en tredjedel av kommunens yta är nämligen skyddad som naturreservat.

— Huddinge är en familjevänlig kommun med ett rikt föreningsliv. Naturen är ständigt närvarande och det finns flera sjöar för bad och fiske, vackra strövområden och rik svampskog. Dessutom finns allt du behöver på bekvämt avstånd som skolor, shopping, och bra kommunikationer in till city. Det är lätt att leva i Huddinge, berättar han.

Intresset för både lägenheter och villor i Huddinge har vuxit, det kan man bland annat se på bostadsprisernas utveckling. Hemnets statistik över slutpriserna i Huddinge visar att medelvärdet på slutpriser för villor i april 2020 var runt 5,9 miljoner, och i april 2022 på strax över 7,7 miljoner.

För samma tvåårsperiod har priset per kvadratmeter för en lägenhet i Huddinge ökat från 37 100 kr/m² till 44 600 kr/m². Eddie ser även att allt fler flyttar från innerstan till Huddinge.

— Idag ser vi att flyttströmmarna kommer från centrala Stockholm som Kungsholmen, Vasastan, Södermalm och Liljeholmen. Vi såg en liknande utveckling i Sollentuna för cirka 10 år sen, där kan man inte hitta ett hus under 10 miljoner kronor idag. Denna utveckling tycker vi förstås är glädjande att se även här, säger Eddie som säljer flest villor i Huddinge.

Notar är störst i Huddinge

Notar Huddinge är mäklarkontoret som har flest marknadsandelar i Huddinge av alla kontor sedan 18 månader tillbaka enligt statistik från Hemnet. Stark sammanhållning i teamet, stort engagemang och hårt arbete har gjort att de kommit dit de är idag tror mäklaren Mithat Bircan.

— Vi är ett bra team med tät sammanhållning där vårt fokus och stora engagemang ligger till grund för att kunden ska lyckas med sitt livs största och bästa affär. Tillsammans har vi många års erfarenhet av försäljning och service. Vår goda kunskap om området och bostadsmarknaden här gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar som driver affären framåt, berättar Mithat.

Kontoret består utöver Eddie och Mithat även av mäklarna Tobias Berger, Siya Babaoglu, blivande mäklaren Pamela Olivera Henriksen och marknadsansvariga koordinatorn Emmely Can. De säljer bostadsrätter, villor och radhus i hela Huddingeområdet och hjälper även till med kostnadsfria värderingar och råd om bostadsmarknaden.

— Tack vare hårt arbete och goda resultat får vi fina rekommendationer, det är den absolut bästa marknadsföringen. Vi är otroligt stolta och glada över att så många Huddingebor väljer oss och det reflekteras vidare i vårt arbete, säger Mithat avslutningsvis.