Liljeholmsvägen 8A

En äkta bostadsdröm anno 1905 - Strålande kvällssol på balkongen - Skuldfri förening!

Kommande försäljning Liljeholmen Stockholm kommun

Välkomna till ett av Stockholms mest kända sekelskifteshus som byggdes 1905, ritat av den klassiska arkitektduon Dorph & Höög. En oerhört vacker fastighet som är unik i området då det under den här tiden snarare byggdes fastigheter som detta i Stockholms innerstad. Bostaden är oerhört stilfull, den är fint renoverad och präglas av stilen för tiden då huset byggdes. Mycket välskött brf som är skuldfri.

Lägenheten är fantastiskt fin och här finns troligtvis allt du önskar, perfekt belägen i ett hus där en bostad sällan är till salu. I bostaden finner man oerhört vackra detaljer så som höga fönster, breda nischer till både fönster och pardörrar, stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar och fina snickerier samt en mycket vacker kakelugn som fungerar och är eldningsbar. Det är hög takhöjd om ca 3,3 meter och fiskbensparkett i alla delar av bostaden samt trägolv i vardagsrummet

Välkomna till ett av Stockholms mest kända sekelskifteshus som byggdes 1905, ritat av den klassiska arkitektduon Dorph & Höög. En oerhört vacker fastighet som är unik i området då det under den här tiden snarare byggdes fastigheter som detta i Stockholms innerstad. Bostaden är oerhört stilfull, den är fint renoverad och präglas av stilen för tiden då huset byggdes. Mycket välskött brf som är skuldfri.

Lägenheten är fantastiskt fin och här finns troligtvis allt du önskar, perfekt belägen i ett hus där en bostad sällan är till salu. I bostaden finner man oerhört vackra detaljer så som höga fönster, breda nischer till både fönster och pardörrar, stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar och fina snickerier samt en mycket vacker kakelugn som fungerar och är eldningsbar. Det är hög takhöjd om ca 3,3 meter och fiskbensparkett i alla delar av bostaden samt trägolv i vardagsrummet. Det finns en rymlig balkong som kan möbleras med sittmöbler och har ett lugnt gårdsläge i väster med kvällssol om sommaren.

Lägenheten har genomgått en stor renovering med yttersta omtanke om bostadens ursprung i val av dess inredning och material. I alla rum finns det gott om plats för all önskvärd inredning. Kök och vardagsrum delas av med vackra dubbeldörrar och har ett fint ljusflöde samt trivsam lösning för umgänge med vänner och familj. I köket finns det plats för ett stort matsalsbord där solen skiner in över middagsbordet och till solnedgång. Köket har en härlig karaktär och är bevarat på sin ursprungsplats i våningen, den gamla köksingången från det andra trapphuset finns kvar. Det finns gott om förvaring i många skåp som når upp till tak samt en bred arbetsbänk av portugisisk kalksten som ger bra yta för servering och matlagning. Köket är välutrustat med inbyggda och integrerade vitvaror. Den utrustning som finns är ugn, mikrovågsugn, induktionshäll, diskmaskin, kyl och frys samt fläkt. Vid öppningen mellan rummen står kakelugnen som har en central plats i bostaden. Vardagsrummet är stort, ljust och trevligt och har ett oerhört fint hörnläge med fönster i söder och väster där solen kikar in från middagstid och hela kvällen till solnedgång. Med utgång från vardagsrummet finns en stor balkong som har ett privat läge i väster där solen skiner sen eftermiddag och hela kvällen. På balkongen finns det bra plats för bord och stolar samt planteringar.

Vackra pardörrar delar av master bedroom från vardagsrummet och sovrummet har också ingång från passagen. Sovrummet har ett lugnt och trivsamt gårdsläge och här finns det bra plats för dubbelsäng och en bevarad inbyggd klädkammare. Med ingång från hallen finns ett till sovrum som också har ett lugnt och trivsamt gårdsläge och är perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Rymmer säng och annan önskvärd inredning. Med ingång från hallen finns det ett helkaklat badrum som är utrustat med tvättmaskin, handdukstork, dusch, wc och tvättställ. Det finns också praktiska inbyggda hyllor för förvaring i badrummet. I passagen har man platsbyggt gott om förvaring i höga garderober som sträcker sig från golv till tak. Hallen når man genom vackra pardörrar från trapphuset, här är rymden påtaglig, väggarna har exklusiv tapet från William Morris och det finns bra plats både för inredning samt ytterkläder. I alla rum finner man stilfulla ytskikt samt vackra golv, omsorgsfullt valda tapeter och färger på bostadens väggar, den höga takhöjden återkommer likaså och även vackra snickerier finns att upptäcka i bostadens alla rum.

Hiss finns och till lägenheten hör ett förråd som finns på vinden (ca 5 kvm).

Lediga garageplatser finns att hyra i ett parkeringsgarage precis bredvid fastigheten.

BRF Stora Katrineberg är en av de mest magnifika sekelskiftesfastigheterna längs Liljeholmsviken. Föreningen är skuldfri och de äger marken. Det finns innergård och andra uppskattade gemensamma utrymmen så som tvättstuga, hobbyrum, cykelrum, barnvagnsrum, pingisrum, förvaring för grovsopor och tillbehör att låna när det vankas festligheter. Det finns också 6 parkeringsplatser på gården, till dessa är det kö.

Här bor du i en bevarad och väl omhändertagen fastighet, lugnt och vackert belägen i en fridfull miljö längs Liljeholmskanalen precis vid brofästet till Liljeholmsbron med endast 5-minuters promenad till både Hornstull och Liljeholmstorget. Kvarteret är omringat av vackra grönområden och underbara vattenstråk, när du kikar ut genom fönstret i kök eller vardagsrum ser du en liten glimt av vattnet och närheten till stranden är väldigt påtaglig. Med endast en kort promenad över bron finns hela Södermalms fantastiska utbud och dess härliga och livfulla stämning. Slår du en lov runt kvarteret glimtar vattnet i Liljeholmsviken och längs vattnet finns det vackra promenadstråket vid Liljeholmstranden. Tar du en promenad längs gatan når du Liljeholmskajen, Liljeholmstorgets galleria, bra kommunikationer så som tvärbana, tunnelbana och bussar.

Vid innerstadens sydvästra infart ligger Liljeholmen. Stadsdelen är uppkallad efter en famös krog med anor från 1600-talet. Hit kom bland andra Lasse Lucidor och Bellman som båda har diktat om livade upplevelser på Liljeholmens värdshus och i trakterna runt omkring. Förutom en och annan krog var Liljeholmen länge en lantlig idyll med små jordbruk längst med Mälarens stränder. I slutet av 1800-talet drogs Västra stambanan förbi området och det stadsnära läget i kombination med goda vatten- och järnvägsförbindelser förvandlade Liljeholmen till en av Stockholms allra tidigaste förstäder. Här producerades exempelvis Liljeholmens ljus och en bit bort sprängde Alfred Nobel med dynamit. De flesta industrierna är borta sedan länge och Liljeholmen har under senare år genomgått stora förändringar. T-banan har däckats över och täcks numera av moderna bostadshus och butiker. Här finns en stor bussterminal och sedan en tid finns även en populär galleria vilken erbjuder flera mataffärer så som ICA Kvantum med fantastisk utbud och ca 90 butiker inom mode och inredning samt en mängd övrig service såsom skomakare, kemtvätt och SATS träningscenter.

Området Liljeholmen är även känt för sina härliga promenadstråk som runt sjön Trekanten som ligger ca 5 minuter från bostaden och har badplats för barn samt Årstaviken och vidare förbi Tantolunden på andra sidan vattnet. På promenadavstånd från lägenheten över Liljeholmsbron finns också stekheta Hornstull med sin härliga stämning och stort utbud av restauranger och caféer. På nära avstånd finns även fantastiska Gröndal som även det kan stoltsera med mysiga promenadstråk runt bland annat Vinterviken och badmöjligheter i Mälaren. Det finns även ett klippbad i närheten. Här finns en kiosk och andra faciliteter. Från Ekensbergs brygga går reguljär båttrafik sommartid som tar dig in till city eller ut på Mälaren. Här har man även närhet till både båtklubben Ekensbergs båtsällskap och Gröndals båtklubb med mysig hamnmiljö och möjlighet till båtplats. Vill man själv ge sig ut på sjön en fin dag finns möjlighet att hyra kanot och ta sig runt Vinterviken. Mysiga Winterviken i Alfred Nobels gamla dynamitfabrik med Wintervikens trädgårdscafé, restaurang och festvåning ligger även det inom promenadavstånd från lägenheten. För mer information se www.winterviken.se.

Välkommen på visning!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 7 895 000 kr 98 688 kr/kvm
Boarea 80 kvm
Antal rum 3 rum
Avgift
2 403 kr
Mäklare Kungsholmen

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Stadgar
Energideklaration
BRF Stora Katrineberg Arsredovisning inkl revisionsberattelse 2023

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här