Järngatan 2C

På tredje våningen med elegant eldstad!

Till salu Lund - Centrum Lund kommun

Först till kvar - prisvärd bostad på optimalt cityläge ett stenkast från centralstationen. Här erbjuds en välplanerad och mycket hemtrevlig bostad med öppen spis och gårdsvänd balkong mot söder! Först och främst är byggnaden vacker med sin utpräglade 40-talsarkitektur. Handslaget tegel möter smide med geometriska former. Rullskift utsmyckar entréerna och framför dem finns välkomnande entréträdgårdar. På baksidan av huset finns en generös innergård nästan likt en alldeles egen park med sittmöblemang under vegetationen och grillstation. Väl inne i bostaden möts du av en lägenhet som uppskattas lika mycket av ägaren idag som den gjordes för över 40 år sedan när hon köpte den. Hon har låtit renovera bostaden genom åren som bland annat ger sig uttryck i ett helkaklat badrum från 2009 samt ett kök från 2007

Först till kvar - prisvärd bostad på optimalt cityläge ett stenkast från centralstationen. Här erbjuds en välplanerad och mycket hemtrevlig bostad med öppen spis och gårdsvänd balkong mot söder! Först och främst är byggnaden vacker med sin utpräglade 40-talsarkitektur. Handslaget tegel möter smide med geometriska former. Rullskift utsmyckar entréerna och framför dem finns välkomnande entréträdgårdar. På baksidan av huset finns en generös innergård nästan likt en alldeles egen park med sittmöblemang under vegetationen och grillstation. Väl inne i bostaden möts du av en lägenhet som uppskattas lika mycket av ägaren idag som den gjordes för över 40 år sedan när hon köpte den. Hon har låtit renovera bostaden genom åren som bland annat ger sig uttryck i ett helkaklat badrum från 2009 samt ett kök från 2007. Även golven har man bytt ut 2007 då man la ett enhetligt klinkergolv i hela lägenheten. Den öppna spisen ser dock likadan ut som den gjorde när huset byggdes 1943 och har sedan dess spridit såväl värme som en trivsam atmosfär. Lägenheten är väldisponerad och ljus med fönstersättning åt två motsatta väderstreck. Från båda hållen är utsikten parkliknande utan skymmande byggnader tätt inpå och med hänsyn till att du inte har någon lägenhet ovanför upplevs den privat. Man har även avlägsnat en innervägg för att skapa generösa sociala ytor vid och mellan vardagsrummet och matrummet.

Stadsdelen Väster har fått sitt namn då det vackra området sträcker sig "väster om järnvägen". Perfekt för pendlare, då centralstationen ligger inom bekvämt avstånd från bostaden. Väster och stationsområdet utgör en av Lunds mest fascinerande platser, där det pågår spännande byggnationer av såväl kontor som bostäder och butiker. En lekplats, charmiga grönområden, pulkabacke och ett utomhusgym väntar endast 100 meter bort i den bedårande allén som leder till centralen. På kvällen strålar träden upp omgivningen med sin upplysta skönhet. Runt hörnet finner du ett 24/7-gym. Här råder en trygg och barnvänlig atmosfär med en härlig grannsämja och genuin kvarterskänsla.

Välkommen på visning!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 2 995 000 kr 39 933 kr/kvm
Boarea 75 kvm
Antal rum 3 rum
Avgift
5 808 kr
Visningar

söndag 5 maj kl. 10:00 - 10:20

Bokad visning – Anmäl dig på en angiven visningstid på Notars hemsida eller kontakta ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Boka
Mäklare Lund

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Vill du boka in dig på visning?

söndag 5 maj kl. 10:00 - 10:20

Bokad visning – Anmäl dig på en angiven visningstid på Notars hemsida eller kontakta ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Boka

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Objektsbeskrivning
Stadgar
Årsredovisning 2022
Energideklaration

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här