Dalby 501

Avstyckad gård med minst sagt imponerande karaktär!

Till salu Dalby Lund kommun

Tillfälle! Precis utanför centrala Lund finner du en charmig och minst sagt prisvärd "Skånelänga" med anor från 1800-talet som måste upplevas på plats! Optimalt boende för den stora familjen. Den utgör en verklig gedigen pärla mitt i det underbara skånska landskapet. Här erbjuds 241 kvadratmeter disponibel yta varav 56 kvadratmeter räknas idag som biyta och 185 kvadratmeter som boyta. Biytan utgörs av ett stort rum som är integrerat med bostaden. Rummet har mer eller mindre öppet upp till nock och används som ett sällskapsrum - framför allt under sommarhalvåret eftersom det inte är uppvärmt i nuläget. Bostaden utmärks av en smakfull fusion mellan moderna bekvämligheter och den avslappnade, lantliga atmosfären. Med noggranna och omsorgsfulla renoveringar har hemmet upprätthållits i en modern och bekväm standard

Tillfälle! Precis utanför centrala Lund finner du en charmig och minst sagt prisvärd "Skånelänga" med anor från 1800-talet som måste upplevas på plats! Optimalt boende för den stora familjen. Den utgör en verklig gedigen pärla mitt i det underbara skånska landskapet. Här erbjuds 241 kvadratmeter disponibel yta varav 56 kvadratmeter räknas idag som biyta och 185 kvadratmeter som boyta. Biytan utgörs av ett stort rum som är integrerat med bostaden. Rummet har mer eller mindre öppet upp till nock och används som ett sällskapsrum - framför allt under sommarhalvåret eftersom det inte är uppvärmt i nuläget. Bostaden utmärks av en smakfull fusion mellan moderna bekvämligheter och den avslappnade, lantliga atmosfären. Med noggranna och omsorgsfulla renoveringar har hemmet upprätthållits i en modern och bekväm standard. Här har man exempelvis investerat i vattenburen uppvärmning och moderna fönster, samtidigt som den rustika karaktären bevarats intakt. Det finns en braskamin i vardagsrummet och en i anslutning till köket. Takhöjden är mäkta imponerande vilket ger huset sin unika karaktär.

Utvändigt omfamnas du av vidsträckta åkrar som sträcker sig så långt ögat kan nå. Trots att du bara är några minuters bilfärd från centrala Lund, känner du dig här som mitt i naturen. Den generösa tomten är en inbjudande oas med en rymlig trädgård som har flera uteplatser. Detta är platsen för avkoppling, socialt umgänge och lek. Här finns gott om utrymme att odla egna grönsaker och där barnen kan utforska och leka fritt.

Bostadshuset har en unik vinkelform och är sammanbyggt med den tidigare stalldelen, som nu utgör en minst sagt imponerande biyta på hela 56 kvadratmeter med högt i tak. Detta ger dig möjligheten att anpassa utrymmet precis efter dina egna behov och visioner. Tidigare har gården varit en plats för olika verksamheter, inklusive gårdsloppis - en inspirerande möjlighet att återuppliva och skapa din egen unika miljö för kreativitet och entreprenörskap.

På tomten finns en stor ekonomibyggnad om ca 100 kvadratmeter. Denna nyttjas idag som förråd/garage men för den kreativa kan detta förvandlas till massa spännande saker. Vad sägs som ett mysigt orangeri som mynnar ut i ett avkopplande spa med magnifik utsikt?

Detta hem har en fantastiskt strategiskt läge mellan de pulserande städerna Lund och Dalby, vilket ger dig enkel tillgång till allt du behöver samtidigt som du kan njuta av en lugn och lantlig omgivning. För barn med skolplikt finns skolbuss.

I Dalby finns ett omfattande utbud av service, goda skolor och bekväm kollektivtrafik endast några minuters promenad från bostaden. Inte att förglömma är Dalbys fantastiska naturlandskap, som erbjuder en inspirerande miljö för naturälskare. Dalby är en historisk tätort med rika anor, vars namn sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Platsen är stolt hem för Nordens äldsta stenkyrka, Dalby kyrka. Dessutom huserar Dalby Sveriges minsta nationalpark, Dalby Söderskog.

Vi hälsar dig varmt välkommen till visningen av denna unika villa!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 4 300 000 kr 17 842 kr/kvm
Boarea 241 kvm
Antal rum 6 rum
Tomt 1 499 kvm
Visningar

söndag 28 april kl. 15:30 - 16:00

Bokad visning – Anmäl dig på en angiven visningstid på Notars hemsida eller kontakta ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Boka
Mäklare Lund

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Vill du boka in dig på visning?

söndag 28 april kl. 15:30 - 16:00

Bokad visning – Anmäl dig på en angiven visningstid på Notars hemsida eller kontakta ansvarig mäklare. Varmt välkommen!

Boka

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Mätbevis
Energideklaration

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här