Folkskolegatan 20, 1 tr

Välplanerad och mycket fin etta i vacker fastighet anno 1928 i populära Hornstull!

Till salu Södermalm Stockholm kommun

Välkommen till denna mycket välplanerade etta på lugna Folkskolegatan i hjärtat av Hornstull. Bostaden är väldisponerad med ett stort rum, stilfullt kök som renoverades 2023, helkaklat badrum med dusch samt en välkomnande hall. Praktisk förvaring erbjuds i två inbyggda garderober med häng- och hyllanordningar. Trevligt ljusinsläpp ges i lägenheten tack vare det stora fönsterpartiet som i kombination med den generösa takhöjden skapar en härlig känsla av rymd. Tidstypiska attribut så som takrosett, generös takhöjd (ca 2,70m), speglade dörrar samt spröjsade fönster med djupa fönsternischer bidrar till lägenheten charmiga karaktär. Sammanfattningsvis är detta en mycket fin och väldisponerad bostad som tar tillvara på alla sina kvadratmeter och passar utmärkt för såväl ensamhushållet som paret. Välskött och trevlig förening som äger sin mark och dessutom har bekvämligheter för sina boende så som tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, soprum, vädringsbalkonger, pingisrum samt två trivsamma innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter

Välkommen till denna mycket välplanerade etta på lugna Folkskolegatan i hjärtat av Hornstull. Bostaden är väldisponerad med ett stort rum, stilfullt kök som renoverades 2023, helkaklat badrum med dusch samt en välkomnande hall. Praktisk förvaring erbjuds i två inbyggda garderober med häng- och hyllanordningar. Trevligt ljusinsläpp ges i lägenheten tack vare det stora fönsterpartiet som i kombination med den generösa takhöjden skapar en härlig känsla av rymd. Tidstypiska attribut så som takrosett, generös takhöjd (ca 2,70m), speglade dörrar samt spröjsade fönster med djupa fönsternischer bidrar till lägenheten charmiga karaktär. Sammanfattningsvis är detta en mycket fin och väldisponerad bostad som tar tillvara på alla sina kvadratmeter och passar utmärkt för såväl ensamhushållet som paret. Välskött och trevlig förening som äger sin mark och dessutom har bekvämligheter för sina boende så som tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, soprum, vädringsbalkonger, pingisrum samt två trivsamma innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter.

Här bor du lugnt och skönt i ett av Stockholms mest attraktiva och trendiga områden. Kontinental stämning och kreativ atmosfär färgar tillvaron och i kvarteret finns bl.a. bageri, närbutik, skomakare, barer och caféer. I Hornstulls Galleria hittar du allt vad du kan tänkas behöva såsom kläd, inredning och matbutiker samt systembolag och mycket mer. Andra pärlor i området som inte bör missas är Restaurang Tjoget, Lasse i parken, Vurma, Debaser, Bistro Barbro, Långholmens Brokafé och kvartersbion.

Området har goda kommunikationer med flertalet busslinjer samt T-banans röda linje som tar dig in till Stockholms city på några minuter. Hållplats för flygbussarna finns i Hornstull och tar dig till Arlanda på ca 45 minuter.

Förutom Hornstulls och Högalids generösa utbud av caféer, butiker och service finns vatten och grönområden inpå knuten och här kan du finna Södermalms Båtklubb eller varför inte hyra en kanot hos Långholmen Kajak och paddla dig runt i natursköna områden, ta ett pass i utegymmet som ligger i Pålsundsparken. På Reimersholme, Långholmen i Tantolunden och längs Årstaviken ges tillfälle till bad, natursköna motionsrundor och andra trevliga nöjen så som vinter- och sommarmarknader.

Valmöjligheterna är många och trivseln lätt att finna.

Varmt välkommen på visning!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 2 650 000 kr 88 333 kr/kvm
Boarea 30 kvm
Antal rum 1 rum
Avgift
2 591 kr
Mäklare Hornstull

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2022

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här