Folkungagatan 108, 5tr

Fantastisk 3,5:a med dubbla balkonger varav en i sydväst, mycket låg avgift. Möjlig 4:a

Till salu Södermalm - Katarina Sofia Stockholm kommun

Varmt välkommen till denna mycket välplanerade 3.5:a belägen i hjärtat av Södermalm i kanske en av söders bästa föreningar med mycket låg belåning samt höga lokalintäkter. Lägenheten har två balkonger där en ligger med morgonsol samt en mot föreningens lugna innergård med bästa sydvästläget.

Direkt när man kliver in i bostaden så möts man av en hemtrevlig entré med goda avhängningsytor samt förvaring. Tillgång till flertalet garderober samt en gäst-wc. Vidare in når man lägenhetens kombinerade matsal/allrum där man får plats med stort matbord och även lek och pyssel. Stort vardagsrum där både soffa, tv-möbel samt läshörna får plats. Vackert utsmyckat av en fungerade öppenspis. Här finner man även utgången till lägenhetens balkong med östläge (morgonsol)

Varmt välkommen till denna mycket välplanerade 3.5:a belägen i hjärtat av Södermalm i kanske en av söders bästa föreningar med mycket låg belåning samt höga lokalintäkter. Lägenheten har två balkonger där en ligger med morgonsol samt en mot föreningens lugna innergård med bästa sydvästläget.

Direkt när man kliver in i bostaden så möts man av en hemtrevlig entré med goda avhängningsytor samt förvaring. Tillgång till flertalet garderober samt en gäst-wc. Vidare in når man lägenhetens kombinerade matsal/allrum där man får plats med stort matbord och även lek och pyssel. Stort vardagsrum där både soffa, tv-möbel samt läshörna får plats. Vackert utsmyckat av en fungerade öppenspis. Här finner man även utgången till lägenhetens balkong med östläge (morgonsol). Köket är modernt med smakfulla materialval med bland annat inbyggd mikrovågsugn, avfallskvarn och ugn. Stora härliga ytor och mycket förvaring. Golvvärme finns. Lägenheten har två rejäla sovrum med plats för passande möbler. I det stora sovrummet finner man även lägenhetens andra balkong med bästa sydväst läge. Här har man sommartid sol mellan lunch och fram mot kvällen. Fräscht badrum med dusch/badkar, wc, förberett för tvättmaskin samt handfat. För den som skulle vilja flytta ut köket och skapa en 4:a är förutsättningarna mycket goda då vatten och avloppstam går i en garderob i anslutning. (Eventuellt flytt av kök måste undersökas av köparen samt kan ev kräva godkännande av förningen). Bra tvättstuga i huset, nyproducerade rymliga källarförråd samt cykelrum.

Föreningen är mycket stabil och har länge ansetts som en av Södermalms ekonomiskt starkaste. Fastigheten är i mycket gott skick då de löpande renoverat huset som nu håller hög standard. Samtidigt har de lyckats amortera på dess lån som är mycket låga. Därutöver har de precis sålt deras råvind som skall börjas bebyggas hösten 2023 vilket kommer att stärka kassan och sänka belåningsgrad. Nuvarande lån ligger på ca 4 miljoner totalt och skulle eventuellt kunna amorteras bort med vindsförsäljningen om styrelsen bedömer det som fördelaktigt och i så fall är föreningen skuldfri med stora lokalintäkter. Utöver detta äger föreningen marken.

Beläget i attraktiva SoFo med gångavstånd till bland annat lummiga Vitabergsparken och Fjällgatan med underbar panoramautsikt över Stockholms stad. Runt knuten finner man Åsöberget med sina vackra kulturbyggnader och ett stenkast bort finner ni populära Nytorget med mysiga caféer och restauranger samt otaliga butiker och flera konstgallerier. Tio minuters promenadväg bort når ni välkända Götgatan med sitt rika utbud av butiker, livsmedelsaffärer, krogar och mycket, mycket mer. Mycket goda busskommunikationer såsom 2:ans buss som stannar utanför porten och som förbinder hela stan. Busslinjerna 3, 53, 66 och 76 trafikerar också kvarteren. I övrigt bjuder det centrala läget på närhet till trendiga butiker med shopping i alla de små inrednings- och klädbutiker som bidrar till områdets unika och levande atmosfär.

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 8 495 000 kr 94 389 kr/kvm
Boarea 90 kvm
Antal rum 3.5 rum
Avgift
2 424 kr
Visningar

söndag 24 september 12:00 - 13:00

måndag 25 september 18:00 - 18:30

Mäklare Södermalm

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Välkommen på visning!

söndag 24 september 12:00 - 13:00

måndag 25 september 18:00 - 18:30

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2022

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här