Östervägen 38, 4/4 tr

Gaveltrea med balkong i sydväst högst upp i huset med vy ut över Råsunda!

Kommande försäljning Råsunda Solna kommun

Välkommen till denna härliga trea belägen högst upp i välskött femtiotalsfastighet med hiss. Lägenheten är inbäddad i grönska och därmed helt insynsskyddad. Här bor ni med himlen som närmsta granne och ifrån balkongen kan ni njuta av solen under större delen av dagen och kvällen. Rakt framifrån den möblerbara hallen öppnar vardagsrummet upp sig och ligger delvis öppet mot kökets matplats som placerats i ett burspråk. Vardagsrummet karaktäriseras av ett härligt ljusinsläpp via det karaktäristiska oktagonfönstret och utgången till balkongen med eldriven markis. Köket av hög kvalité erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt samt ugn och micro i arbetshöjd

Välkommen till denna härliga trea belägen högst upp i välskött femtiotalsfastighet med hiss. Lägenheten är inbäddad i grönska och därmed helt insynsskyddad. Här bor ni med himlen som närmsta granne och ifrån balkongen kan ni njuta av solen under större delen av dagen och kvällen. Rakt framifrån den möblerbara hallen öppnar vardagsrummet upp sig och ligger delvis öppet mot kökets matplats som placerats i ett burspråk. Vardagsrummet karaktäriseras av ett härligt ljusinsläpp via det karaktäristiska oktagonfönstret och utgången till balkongen med eldriven markis. Köket av hög kvalité erbjuder goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt samt ugn och micro i arbetshöjd. Klinkergolvet som möter upp invid ytterdörren återfinns i köket och under köksdelen ligger golvvärme. De båda rofyllda sovrummen är placerade intill varandra och nås båda från hallen. I det mindre finns gott om plats för en dubbelsäng samt kontorsmöbel, det större sovrummet har inbyggda garderober med överskåp. I anslutning till hallen finns en klädkammare som bjuder på utmärkt förvaring av såväl kläder som prylar och för er som önskar går hallen att inreda med förvaringsmöbel. Byggåret 1951 har lämnat ett tydligt avtryck i form av att många vackra originaldetaljer som omsorgsfullt har bevarats, inklusive charmiga dörrar och beslag, fönsterbrädor i sten, samt original parkett i vardagsrummet. Badrummet renoverades hösten 2021 med golv klädda i exklusiv kolmårdsmarmor och med behaglig golvvärme. Badrummet är förberett för installation av tvättmaskin. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt två mindre förråd, ett på vinden och det andra i husets entréplan.

GRÖNOMRÅDEN/FRITID/HOBBY
För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön precis intill huset, vintertid plogas Råstasjön för entusiastiska skridskoåkare. Promenadstråken runt sjöarna är uppskattade bland barnvagnsrullande föräldrar, hundägare och alla som gillar att hålla igång är en joggingtur runt sjöarna på ca 5 km precis lagom! För större utmaningar ligger Ursvik inte långt bort med flertalet motionsspår och skidspår på vintern. Bakom huset finns en konstgräs-fotbollsplan och minigolfbana. Norr om Råstasjön ligger Solna tenniscenter och sporthallar för innebandy och handboll. Under sommaren är det många som tar cykeln eller buss 515 till Hagaparken för att ta ett dopp i Brunnsviken, njuta av en picknick eller besöka trevliga restaurangen Haga Forum för en brunch. Intill restaurangen ligger Haga Tennis med utomhusbanor precis intill vattnet.

SERVICE/NÖJE
På Östervägen bor ni med både närhet till storskalig shopping i Mall of Scandinavia och mindre pittoreska butiker längsmed Råsundavägen. Välj filmupplevelser på IMAX biografen i gallerian eller i Råsundas egen SF- biograf på svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Intill biografen i Filmstaden hittar ni Sushi, Thaimat, Pizzeria och Regissörsvillan som fått en stjärna i White Guide. Samma utmärkelse har café Du Bon Pain fått som ni hittar längre ner på en sidogata till Råsundavägen med fantastiskt fika- och matbröd som kan avnjutas en lördagsmorgon. Nere i Råsundas äldre kvarter finns välkända Texas Longhorn och Supreme Burger tillsammans med lokala populära Café Mezzo. Är ni ute efter mer shopping ett bredare restaurangutbud eller underhållning finns numera allt i Nordens största shoppingcenter Mall of Scandinavia. Gallerian inhyser, spa, biltvätt och annan service såsom, skomakeri, apotek, frisör, systembolag samt ICA och Hemköp för större matinköp. Hit promenerar ni på ca 5 minuter.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till både pendeltåg , tunnelbana (ca 10 min promenad bort), tvärbana och bussar. T-banan tar er till T-centralen på ca 10 minuter. Fridhemsplan på 6 min eller Kista på 5 min. Buss 515 avgår på Råsundavägen och passerar Solna station och därefter hela vägen in till Odenplan. Vid Solna station kan ni hoppa på tvärbanan eller pendeltåg som tar er till bl.a. Odenplan på ett stopp eller vidare mot Arlanda. Tvärbanan innebär bl.a. att man kan åka direkt till Globen eller Bromma Blocks. Andra busslinjer utmed Råsundavägen är 509, 505, 70 och 176/177. Om några år kommer t-banans gröna linje att gå fram till Arenastaden. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min eller pendeltåget. Till Karolinska och Vasastan cyklar ni på 15 min.

Varmt välkommen på visning!- Gurvinder Singh, Notar Solna/Sundbyberg

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris Kontakta mäklare
Boarea 71 kvm
Antal rum 3 rum
Avgift
4 704 kr
Mäklare Solna

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2022

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här