Råstavägen 8B

En sekelskiftesdröm med bästa läge i "Slottet"!

Kommande försäljning Gamla Råsunda - Slottet Solna kommun

Nu finns chansen att bo i denna ljuvliga tvårummare i Solnas vackraste sekelskifteshus anno 1911 - "Slottet" Denna fantastiska lägenhet kännetecknas av en genomtänkt planlösning med detaljer så som en generös takhöjd, takrosetter och stora härliga fönsterpartier med spröjsade fönster.

- Byggnad anno 1911
- Sekelskiftesdetaljer - stuckaturer & takrosetter
- Generös takhöjd
- Närhet till kommunikationer, restauranger och affärer
- Populära "Slottet"

I dessa kvarter gömmer sig en välbevarad hemlighet; en smakfull sekelskiftestvåa med många charmiga vinklar i Solnas pampigaste fastighet, "Slottet".
Denna fantastiska lägenhet kännetecknas av en genomtänkt planlösning med detaljer så som en generös takhöjd, takrosetter och stora härliga fönsterpartier med spröjsade fönster. Bostadens 61 kvm är fördelade mellan en välkomnande ljus hall med goda förvaringsmöjligheter, ett stort och fräscht helkaklat badrum utrustat med mycket förvaring. Ett vardagsrum som är rymligt och härligt med flertalet originaldetaljer, ett lyxigt och nyrenoverat kök med all önskvärd maskinell utrustning. Här finns också plats för en större matplats intill köksfönstret att avnjuta middagar tillsammans med familj och vänner. Bostadens sovrum är rogivande och spatiöst, här finns det plats för en större säng och förvaring finns det gott om plats i klädkammaren. Hela lägenhetens äldre karaktär präglas av elegans, samtidigt som du hittar alla önskvärda bekvämligheter

Nu finns chansen att bo i denna ljuvliga tvårummare i Solnas vackraste sekelskifteshus anno 1911 - "Slottet" Denna fantastiska lägenhet kännetecknas av en genomtänkt planlösning med detaljer så som en generös takhöjd, takrosetter och stora härliga fönsterpartier med spröjsade fönster.

- Byggnad anno 1911
- Sekelskiftesdetaljer - stuckaturer & takrosetter
- Generös takhöjd
- Närhet till kommunikationer, restauranger och affärer
- Populära "Slottet"

I dessa kvarter gömmer sig en välbevarad hemlighet; en smakfull sekelskiftestvåa med många charmiga vinklar i Solnas pampigaste fastighet, "Slottet".
Denna fantastiska lägenhet kännetecknas av en genomtänkt planlösning med detaljer så som en generös takhöjd, takrosetter och stora härliga fönsterpartier med spröjsade fönster. Bostadens 61 kvm är fördelade mellan en välkomnande ljus hall med goda förvaringsmöjligheter, ett stort och fräscht helkaklat badrum utrustat med mycket förvaring. Ett vardagsrum som är rymligt och härligt med flertalet originaldetaljer, ett lyxigt och nyrenoverat kök med all önskvärd maskinell utrustning. Här finns också plats för en större matplats intill köksfönstret att avnjuta middagar tillsammans med familj och vänner. Bostadens sovrum är rogivande och spatiöst, här finns det plats för en större säng och förvaring finns det gott om plats i klädkammaren. Hela lägenhetens äldre karaktär präglas av elegans, samtidigt som du hittar alla önskvärda bekvämligheter. På Råstavägen bor du lyxigt i Gamla Råsunda med närhet till kommunikationer, biograf, kvarterskrogar, natur och service! Detta är en lägenhet för er med högt ställda krav, missa inte denna!

Varmt välkommen på visning!

NÄROMRÅDET

Kvarteret är lugnt och grönt med tre småparker precis intill huset. Samtidigt bjuder denna del av Gamla Råsunda på ett brett utbud av service och flera restauranger/ caféer. Mindre matinköp gör ni enklast på Ica Furuvik intill ”Stråket” som bara ligger ett stenkast från porten. Här ligger också Texas Longhorn och Esuki sushi som levererar sushi som besökare vallfärdar till. För en after work eller bara livsnjutning i vardagen rekommenderas Enrico´s café & vinbar med trevlig uteservering under sommaren. Vinbaren vill lyfta fram viner och tilltugg från mindre producenter. På kvarterskrogen Dick Turpin kan ni ta en bit mat eller något att dricka samtidigt som olika matcher visas på storbildsskärm. Mest uppskattat en helgmorgon är Du Bon Pain - "gott bröd" Råsundas troligtvis populäraste bageri med ett brett utbud av småkakor, bullar, frukostfrallor och matbröd. Vill ni ta en fika eller lunch erbjuder Café Mezzo riktigt bra kaffe och sallader som ni kan avnjuta på den trivsam uteservering i bästa solläge. Längsmed Råsundavägen finns flera butiker och annan service såsom kemtvätt, frisör, florist, apotek och trevliga butiker.

Uppe i Filmstaden, som ligger vid Näckrosen tunnelbanestation kan ni på filmhistorisk mark se de senaste filmerna på Råsundas egna biograf. Området kallades tidigare "Sveriges Hollywood" och här har många filmer spelats in i regi av Ingmar Bergman. I området ligger ett våffelcafé och restauranger att besöka innan eller efter ett biobesök.

En kort promenad bort ligger Nordens största shoppingcenter Mall of Scandinavia som erbjuder ett brett utbud av modebutiker, all tänkbar service, flera restauranger och upplevelser på IMAX- biograf. Här finns också Ica Kvantum och Hemköp för större matinköp och ni parkerar bekvämt i garaget under gallerian. Till Solna Centrum är det inte heller långt och här finns förutom shopping och lunchrestauranger, vårdcentral, systembolag, bank mm. Här ligger också Solna Busstorg och T-banan Solna Centrum.

GRÖNOMRDEN /FRITID/ HOBBY

I närområdet ligger två Puls & Träning anläggningar och den personliga yogastudion Little Peace yoga. I Mall of Scandinavia har SATS en stor anläggning med både gym och träningsklasser. För dig som gillar att träna utomhus når ni Råstasjön ett kvarter bort. Råstasjön möter upp Lötsjön och tillsammans bildar de båda sjöarna en motionsslinga på ca 5 km längs vattnet. Intill Råstasjön ligger Solna Rackethall. I utkanten av Solna, norr om E18 ligger Ursviks stora motionsområde med elljusspår som bjuder på större träningsutmaningar och skidåkning under vintertid. Under sommaren är det många som tar cykeln eller buss 515 till Hagaparken för att ta ett dopp i Brunnsviken, njuta av en picknick eller besöka trevliga restaurangen Haga Forum för en brunch. Intill restaurangen ligger Haga Tennis med utomhusbanor precis intill vattnet.

KOMMUNIKATIONER

Kommunikationerna är utmärkta, T-banans blå linje stannar vid Näckrosen som nås på ca 5 minuters promenad. T-banan tar er till Solna C på någon minut eller T-centralen på ca 10 minuter. Fridhemsplan - 6 min eller Kista - 5 min. Buss 515 avgår på Råsundavägen. Bussen passerar Solna station och går därefter hela vägen in till Odenplan. Vid Solna station kan ni hoppa på tvärbanan eller pendeltåg. Pendeltåget tar er till bl.a. Odenplan på ett stopp eller vidare mot Arlanda. Tvärbanan går bort till Globen eller Bromma Blocks. Andra busslinjer utmed Råsundavägen är 509, 505, 70 och 176/177. Med bil kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats/ Bromma Blocks. Arlanda ligger också tidsmässigt nära, flygbussarna avgår från Haga Norra, och tar ni pendeltåget tar det 40 min till Arlanda. Till Karolinska och Vasastan cyklar ni på 15 min.

Varmt välkomna på visning!

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris Kontakta mäklare
Boarea 61 kvm
Antal rum 2 rum
Avgift
3 417 kr
Mäklare Solna

Extra kontaktperson

Katarina Korpe

08-470 33 50 katarina.korpe@notar.se

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2023

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här