Backvägen 2, 4 tr

50-talspärla i gavelläge - låg avgift och balkong. Lugnt ostört läge intill Råstasjön & MOS!

Till salu Råsunda Solna kommun

Välkommen till denna ljusa och charmiga bostad med balkong i högt läge. Bostaden bjuder på ett rikligt ljusflöde genom fönsterpartier i två väderstreck samt balkong. Bostaden erbjuder ett stambytt och modernt badrum med dusch, ett rymligt och arbetsvänligt kök med goda ytor att laga mat på för den matlagningsintresserade. Köket i öppen planlösning till matsalsdelen möjliggör många trevliga sociala stunder. Mellan vardagsrummet och köket finner ni den trevliga matplatsen där ett stort matbord får plats för hela middagssällskapet. Två rymliga och rofyllda sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt ett luftigt och socialt vardagsrum. Härifrån nås även bostadens trevliga balkong

Välkommen till denna ljusa och charmiga bostad med balkong i högt läge. Bostaden bjuder på ett rikligt ljusflöde genom fönsterpartier i två väderstreck samt balkong. Bostaden erbjuder ett stambytt och modernt badrum med dusch, ett rymligt och arbetsvänligt kök med goda ytor att laga mat på för den matlagningsintresserade. Köket i öppen planlösning till matsalsdelen möjliggör många trevliga sociala stunder. Mellan vardagsrummet och köket finner ni den trevliga matplatsen där ett stort matbord får plats för hela middagssällskapet. Två rymliga och rofyllda sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober samt ett luftigt och socialt vardagsrum. Härifrån nås även bostadens trevliga balkong. Välkomnande och ljus hall som erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor, precis innanför dörren, golv med underliggande golvvärme. Sammanfattningsvis en mycket trivsam lägenhet i 50-tals charm med parkettgolv. Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Här bor ni i brf Backvägen 1 & 2 som äger två fastigheter med totalt 43 lägenheter och byggdes 1954. Två vackra fastigheter som ligger på lugn återvändsgata i Råsunda med Råstasjöns naturreservat, Mall of Scandinavia och Friends Arena runt knuten. Här finns tillgång till många busslinjer och pendeltåg. En kvart bort ligger Näckrosens t-banestation. På nära avstånd från lägenheten ligger även några av säljarens egna favoriter: Ryttargatans Vintage, Café Stråket med sin prisbelönta glass samt Esuki Sushi.

Föreningen är välskött, med låg belåningsgrad 4062 kr/kvm (årsredovisning 202), där man gjort flera stora renoveringar senaste åren: balkonger 2019, fasad 2019, fönster 2017, tak 2008, stambyte inkl badrum/toaletter 2008 och elstigar 2008 mm. För föreningens medlemmar finns även tvättstuga i samma fastighet samt en gemensam takterrass på Backvägen 1. Föreningen har 9 st. garage (6 st. enkelgarage och 3 st. dubbelgarage) samt 9 st. parkeringsplatser utomhus. Priserna är per månad 848 kr för parkeringsplats, 1084 kr för enkelgarage och 1 519 kr för dubbelgarage (separat kö).

Backvägen är en lugn återvändsgata med grönska mellan husen och ligger nära den nya stadsdelen Arenastaden och Friends Arena. Läget är mycket populärt, med närhet till allt. Några meter från porten ligger Mall of Scandinavia och Friends Arena som erbjuder ett enormt utbud och är ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger, caféer, frisörer, matbutiker (ICA, Hemköp) och SF-biograf och evenemang utöver det vanliga. Trevliga strövområden finns kring Råstasjön. I närområdet finns även grundskola och ett flertal förskolor. På dryga tio minuter promenerar man till Solna centrum med stort utbud av butiker, restauranger och övrig service. Längs Råsundavägen ligger också flera mysiga caféer, bageri, restauranger och matbutiker. I Gamla Filmstaden finner ni flertalet trevliga restauranger samt Råsundas egen SF-biograf som ett komplement till Sveriges mest moderna anläggning i Mall Of Scandinavia.

Kommunikationerna i området är väldigt bra. Buss 515, 509, 505 stannar i närheten. Det är även gångavstånd till pendeltåg och tvärbanan vid Solna Station samt tunnelbana vid Solna Centrum och Näckrosen. Tunnelbanans nya, gula linje, kommer också att gå till Arenastaden. Med bil kommer man snabbt ut på E4 och E18 och det är cykelavstånd till Stockholms innerstad.

Råsunda är ett familjevänligt område med flera skolor och förskolor i området. Områdets närhet till natur och grönska är ett populärt inslag hos de boende, här finns de populära sjöarna Råstasjön och Lötsjön med underbara förutsättningar för promenader, picknick, joggingtur eller beskådan av det rika fågellivet. Under vintertid plogas sjön för skridskoåkning. Ytterligare natursköna områden finner ni i Hagaparken med Brunnsviken som erbjuder flera motionsslingor samt tennisbanor och mysiga caféer på bekvämt gångavstånd. I närområdet ligger även Ulriksdal slottsträdgård med mysiga omgivningar.

KOMMUNIKATIONER
- Buss 515 (Odenplan-Sundbyberg Station), 509 (Brommaplan-Danderyds sjukhus), 156 (Danderyds sjukhus-Solna strand) stannar ett stenkast från huset på Råsundavägen.
- 5 min promenad till pendeltåg, tvärbanan (Alvik - Solna station) och bussar 67, 176, 177, 513.
- 10 min promenad till T-bana och Solna Centrum.
- Lätt och snabbt att ta sig ut med bil på E4:an och E18.
- Tunnelbanans nya, gula linje, kommer också att gå till Arenastaden

SHOPPING / LIVSMEDELSBUTIK
- Delikatessbutiker, så som El Gaucho och Du bon Pain.
- Konsum eller ICA Furuvik ligger en kort promenad bort.
- Några minuters promenad till Westfield Mall om Scandinavia med nöje, restauranger och modebutiker, system, apotek, mataffärer ICA Kvantum och Hemköp, SATS, IMAX biograf.

ÄTA UTE
- Råsunda bjuder på ett varierande utbud av restauranger och caféer; däribland Sardin, Esuki Sushi, Café Mezzo samt bageriet "Du Bon Pain".

MOTION/ NATUR
- Råstasjön är en av de mest värdefulla fågelsjöarna i länet och erbjuder ett tätortsnära friluftsliv. Det är också en perfekt plats för promenader, träning vid utegym eller en joggingrunda.
- I Hagaparken går det att ta ett dopp i Brunnsviken eller koppla av i fantastisk parkmiljö med flera små caféer.
- I närområdet finns goda träningsmöjligheter med flera gym

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 4 695 000 kr 60 974 kr/kvm
Boarea 77 kvm
Antal rum 3 rum
Avgift
3 992 kr
Mäklare Solna

Extra kontaktperson

Sara Hultman

08-470 33 50 sara.hultman@notar.se

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2023

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här